Konu: [25.06.2021 - Brennan_Ragazzo] Cache Mining - Skin Hırsızlığı  (Okunma sayısı 403 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 25.06.2021 00:49

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:Brennan Ragazzo @MoressaTheGreat

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Sberia

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba. Pek anlatmaya gerek yok, aşağıda ki ekran görüntülerinden de görüldüğü üzere tamamen her şeyi aynı olarak CACHE üzerinden alınmış ve sunucuya ekletilmiş. Ne kadar SAMP'a ara versem de skinimin bodysini başkasında görmek istemiyorum. Çalınması hoş değil.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Moressa'ın eklettiği skin;
Spoiler: GösterGizle

Benim eklettiğim skin;

TICKET görüntüleri;

Moressa'ın skini ve benim skinimin TXD karşılaştırması;

Ek açıklamalar(varsa): Skin eskiden @Sberia ve @Fabrodo tarafından yapılmıştı. Hiçbir yerde REL olmadı.

« Son Düzenleme: 25.06.2021 00:53 viekens »

#1 - 25.06.2021 00:54
şahitliğimi onaylıyorum

#2 - 25.06.2021 01:07
@tiphied skinin yapımcısı, açıklamayı yapar mısın Nihat?

#3 - 25.06.2021 01:29
Yarın buraya birden fazla şikâyeti destekleyen türden görsel atacağım. İnsanların skinlerine ve rollerine kadar çalan bir şahıs @tiphied , ne açıklaması yapacak merak içindeyim.

#4 - 25.06.2021 02:30
Dediğim gibi benim skin çalmadır cache girmedir gibi bir girişimim olmadı ki inan anlamıyorum, vp atar skini yaparım. Tabi atarken dikkat ederim kimde ne var yok diye ayırırım kendimce fakat viekensin skinine çalma girişimi veya cache girişi yapmadım. Öyle hak yemeye falan da girmek istemem, o yüzden tiphied skini yaptı bende zaten benim o eski takım elbiseli skinim bugluydu bazı yerleri boyun vs, o yüzden değiştirme fırsatımda elime geçmişken değiştirdim. Kasıtlı bir şey yok ortada yani. Bir de bildiğim yeni kuraldan sonra ekledim ben bu skini, senin skinin aylar öncesine kadar dayanıyordu diye biliyorum. Ayın 10'unda falan getirilmiş olması lazım.

Gördüğüm kadarıyla sen o skini 4 ay önce atmışsın, gönderimde yazıyor.

Altta da görüldüğü gibi, ben bunu bu bakım değil bir önceki bakımda attırmıştım. Senin skinin ticket gönderiminde zaten 03.02.2021 olarak görülüyor. Arada 4 ay var, tiphied yaptı ben attım.

Skini aldığımın tarihi ve ticket attığım tarih aşağıda. 16.06.2021 olarak geçiyor.

Bir savunma bekleniyorsa detaylarıyla beraber burada, teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 25.06.2021 02:46 MoressaTheGreat »

#5 - 25.06.2021 02:41
ne kötü adammışız oğlum ya

savunma yapmayacağım, @MoressaTheGreat zaten yapmış. skin şikayetinde "rol çalma" gibi bir ithamı saçma buldum açıkçası. neyse, kolay gelsin. iyi forumlar.
« Son Düzenleme: 25.06.2021 02:47 tiphied »

#6 - 25.06.2021 02:47
Merhaba, şikayeti incelediğim kadarıyla dikkat çekmem gereken bir kaç kısım var. Birinci kısım @viekens 'in skinini yapan kişi, onaylı Vice skin yapımcısı mı? Bu olay büyük bir önem taşıyor. Onaylı skin yapımcısı olmadığı için skin paylaşıldı mı, paylaşılmadı mı bilemiyoruz, yani skin hakkında pek bir bilgimiz yok. Bunun yanı sıra, bildiğim ve gözlemlediğim kadarıyla illegal rolün bitki ekosistemi gibi bu skin elden ele geziyor. (editli veya editsiz hali) Ortada cezalandırmalık bir durum yok ancak uyarılık durumlar var. Skinlerinizi, sorun yaşamamak adına Manifesto'nun duyuruda yaptığı gibi onaylı skin yapımcılarına yaptırmalısınız. Bu olayın bizzat aynısı daha güncel iki skinde olsaydı (duyurulardan sonra atılmış iki skin) tartışmasız, çok rahat bir şekilde işlem uygulanabilirdi. Kişisel uyarım şu şekilde.

@tiphied onaylı skin yapımcısı olarak en iyi sen bilmelisin. Bir skin, ortalıkta geziyor diye bunu kullanma özgürlüğü asla elimizde olamaz. Kurallar çerçevesinde yaptığın ve yapacağın skinlere ekstra özen göstermeli, orijinal içerik çıkarmalısın. Aksi taktirde bu işten zararlı çıkacağını bilmelisin. Saçma saçma DClere rel diye atılmış skinlerden uzak durmanı tavsiye ederim. Bizzat benim, herkesin bildiği bele bağlanmış yeşil gömlekli Crispin Mayweather skini de öyle DClere, aynı senin bahsettiğin şekilde düştü. Adının böyle şikayetlerde bir daha geçmemesi temennisi ile.