Bir süre önce bu ihlal, yaralı kural ihlali kuralı altında ek madde olarak geçiyordu. İhlali bug abuse olarak belirtmektense, yaralı kural ihlali olarak belirtmeyi daha uygun gördüm. Orada bir bug olduğu aşikar, yine de bir buga rağmen motorunuzla kaçmaya devam etmeniz açıkçası bana biraz saçma geldi. Rolün gidişatını değiştirdi bile diyebilirim. Role kısa süreliğine ufak bir ara verip bugın çözüme kavuşmasını beklemek -Beklemeyecek olsak bile ufak manevra/hareketlerle NaQuian karakterini üzerinizden atabilirdiniz- herkes için iyi olacaktı.
Anlatma şekliniz pek açıklayıcı değildi, bundan dolayı farklı anlayıp önceki iletimde ona göre bir savunma yazmıştım. Doğrusunu anlayınca değiştirmiştim iletiyi, sanırsam öncesinde okudunuz.
Olaya gelecek olursam, fazlasıyla karışık ve pek de sık rastlanmayan bir olay yaşanıyor. Idlewood'un ortasında bize ait olan mekanı soyan ikiliyi kovalıyoruz, karakterlerimizin Idlewood'a dışarıdan dahil olan, özellikle hırsız olarak dahil olan, insanlara karşı nasıl tavır takındığını bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Bu sebepten dolayı, önce araçları bozulana kadar takip ediyoruz, sonrasında 2 polise karşılık yaklaşık 10 silahlı kişi olduğumuz için risk alarak polisin gözü önünde hırsızları vuruyoruz. Zaten yeterli kalabalıkta olduğumuz için uzaktan izlemekle yetiniyorum, videoda da motorda beklediğim görülüyor. Polise ateş etmek gibi bir amacımız olmadığı için hırsızları vurduktan sonra ateş eden karakterler kaçmaya çalışıyor. Eğer o noktada polis vurma amacımız olsa onu da yapabileceğimizi /ki olayın devamında bunu yaptığımızı/ siz de biliyorsunuz. Hiçbir zaman DM arayan, birilerini vurmayı "havalı" gören bir oluşum olmadık, bundan dolayı polise ateş etmeden kaçmayı deniyoruz. Kaçarken NaQuian karakteri düşüyor, diğerleri kaçmayı başarıyor. Ben ise "ben ateş etmedim, en kötü ihtimalle uzaklaş uyarısı yaparlar" mantığı ile yaralı karakterin yanına gidiyorum, siz çatışırken kargaşadan yararlanıp silahını güvene almaya çalışıyorum. Bu esnada siz geldiğinizde silahınızın bana baktığını görüyorum, olayın aksiyonu ile pek bir şey düşünmeden direkt olarak W tuşuna basıyorum. Bahsettiğim olay bir saniyeden bile kısa bir sürede yaşanıyor, kasıtlı olmadığı da fazlasıyla belli.
"Bug olduğu aşikar, niye devam ettiniz" tarzı sözlerinizi anlıyorum, ama bu bug esnasında herkes sizin gördüğünüz gibi görmüyor oyunu. Sizin ekranınızda ben yaralıyı taşıyorum, benim ekranımda ise böyle bir olaydan iz yoktu. NaQuian karakteri yaralıdan kalktığında eğer olay yerinde doğduysa siz, doğmadıysa ben bug'lı oluyorum.
Daha öncesinde de aynı bug'ı yaşamıştık, FM'in ayarladığı çatışma rolünde, yaralı oluşum üyemin üzerinden geçen polis arabası Ocean Docks'tan başlayıp şehrin hatrı sayılır bölgelerini gezdirmişti, çünkü araç içindekiler bu bug'ı görmüyordu.
Böyle bir durumda PM üzerinden uyarmak en doğrusu. Beni PM üzerinden uyarsanız bu sorunu rahatça çözerdik. Ki zaten motorun tekeri patladığı için motordan inip yaya olarak devam ediyorum, NaQuian karakteri pek de uzaklaşmamıştı, hatta motoru bıraktığım mesafe videoda gözüküyor, olay yerinden bile çıkmış sayılmaz.
Sizin için rolün gidişatı değişmiş, bu yüzden rahatsız olduğunuz kısmı net şekilde anlayabiliyorum. Bundan dolayı olayı benim perspektifimden aktardım, siz de beni anlarsınız diye tahmin ediyorum.
Basitçe anlaşılacak bir olay olduğu için telefondan yazarak kısaca bahsettim. İkna olmazsanız bilgisayara geçtiğimde bahsettiğim FM çatışmasında yaşanan bug'ın videosunu da upload'layıp detaylı savunmaya eklerim. Keyifli forumlar

.