Selam,
Gayet açıklayıcı ve net bir şekilde savunmamı yapmayı düşünüyorum. Kısa ve öz olacak. Olay, aldığım video kaydında bariz bir şekilde belli oluyor:
Glen Park çevresinde, Nessie Kangley adlı karakterle gayet normal bir şekilde ilerleyen bir diyaloğa giriyorum. Konuşma bittiğinde, aracıma ilerlerken Dieter Neff adlı karakter olaya dahil oluyor, muhtemelen bahsedildiği gibi Nessie adlı karakterin rolsel bir tanıdığı. "adamlara yürür, yüzünü ekşitir." tarzında verdiği bir emote'dan sonra diyaloğu devam ettiriyorum. Karşılında; "Oğlum, sikerim seni." "Mental problemin mi var?" tarzında role gayet uyumlu cevaplar alıyorum, her şey uygun şekilde ilerliyor ve bu tarz bir atışmalı diyaloğun sonunda olması gerektiği gibi küçük bir kavgaya dönüşüyor. Söylediği laflara karşılık "Dieter'e yumruk atar, ona (söylediği laflar karşılığında anlamında) haddini bildirir." emote'u ile karşılık veriyorum. Bilerek sistemsel şekilde yumruklamıyorum ki karşı tarafa rol izni veriyorum. Ortada herhangi bir "anlaşmalı" brawl rolünün söz konusu olmadığını belirtmek isterim, ancak birden ortaya Kyrie McKenzie adlı karakter dahil oluyor, saldırı emote'unu verip, ardından ikisi bir oluyor, sonrasında araya sıkıştırıyorlar. Bu durumda olabilecek en mantıklı şekilde silahıma davranıyorum. Realistik bir şekilde düşünüldüğünde olması gereken en mantıklı karşılık olduğunu anlamak için pek kafa yormaya gerek yok. Karakterimin psikolojisine uygun şekilde sadece rol yaptım ve her şey rol dahilinde gelişti.
Yaşananları gerçek bir olayla desteklemek gerekirse böyle bir video bırakmak istiyorum, +18 olduğunu belirtmemde fayda var:
Emote vermeme zorunluluğuna sahip olmadığımı kısaca şu şekilde belirtebilirim; emote verme zorunluluğu çoğu durumda rolü yavaşlatabilecek hâle gelebiliyor, bu sebepten platform bizi Silah kuralları'nın B maddesinde alıntıladığım kural ile destek çıkıyor:
15-) SİLAH KURALLARI
b) Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.
Ayrıca OOC kanalı rol ortasında kullanmayı pek doğru bulmuyorum:
Savunmam bu kadarlı, herhangi bir yönetici gerek duymadığı sürece karşılıklı tartışma hâline girmeyeceğim. Teşekkürler, iyi forumlar!