Konu: Covid aşıları hakkında  (Okunma sayısı 194 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.05.2021 17:19
Burada bazen uçuk konular hakkında yazıp tartışmak çok hoşuma gidiyor. Bu seferki konu da şu: Covid aşılarının önceliği yanlış kişilerde mi?

Bence yanlış kişilerde. Öncelik sırası spoiler içerisinde var. Bakın ve değerlendirelim.

Spoiler: GösterGizle

Görüldüğü üzere öncelik sağlık çalışanları ve ardından 65 yaş üstü yaşlılar. Kocaman bir yanlış var ortada, bir tek ben görüyor olamam bunu.

65+ yaş üzeri bireyler anladığım kadarıyla ölüm riski yüksek olduğu için aşılanıyor. Pardon ama zaten bu kişilere sokağa çıkma yasağı yok mu? Ekstra dikkat etmeleri gerekmiyor mu? Asıl hastalığı bulaştıranlar bunlar mı? Hayır.

Bana kalırsa aşı sırası öncelikle kamu çalışanları, bankacılar, taşımacılık alanında çalışanlar, öğretmenler gibi insanlarla daha çok temasa geçebilecek kişilerde olmalıydı.

Siz ne düşünüyorsunuz?
Hmmm
1
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
fuckyourself,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 14.05.2021 02:54
Bana kalırsa aşılama sıralaması doğru ilerliyor, ilk sırada sağlık çalışanları var, evet ilk sıra kesinlikle doğru. Bankacılar, öğretmenler ve kamu personellerinin yaşları ortalama olarak 30-40 civarında. 30 yaşındaki insan virüsü kolaylıkla yenebilir, ama 65 yaş üzeri insanlar hastalığı çok çok zor geçiriyor. Maalesef çoğu ölümle sonuçlanıyor. Amaç da zaten bu süreci olabildiğince az ölüm sayısı ile atlatabilmek değil mi? Zaten çoğu ülkede öncelikle risk kategorisinde yer alan insanların sırasını önde tutuyor. (Amerikada sigara içenlerin öncelikli, İngilterede yaşlıların öncelikli olması vs. vs.)
yine de aşı sıralamasının çok çok önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum aşılama hızı çok düşük olduğundan aşılama sırası da doğal olarak değere biniyor
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Diversa, oflu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 14.05.2021 18:38
Bana kalırsa aşılama sıralaması doğru ilerliyor, ilk sırada sağlık çalışanları var, evet ilk sıra kesinlikle doğru. Bankacılar, öğretmenler ve kamu personellerinin yaşları ortalama olarak 30-40 civarında. 30 yaşındaki insan virüsü kolaylıkla yenebilir, ama 65 yaş üzeri insanlar hastalığı çok çok zor geçiriyor. Maalesef çoğu ölümle sonuçlanıyor. Amaç da zaten bu süreci olabildiğince az ölüm sayısı ile atlatabilmek değil mi? Zaten çoğu ülkede öncelikle risk kategorisinde yer alan insanların sırasını önde tutuyor. (Amerikada sigara içenlerin öncelikli, İngilterede yaşlıların öncelikli olması vs. vs.)
yine de aşı sıralamasının çok çok önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum aşılama hızı çok düşük olduğundan aşılama sırası da doğal olarak değere biniyor

Haklısın, 30-40 yaşındaki bir insan hastalığı 60-70'lerindeki insanlara göre daha kolay yenebilir. Fakat kaçırdığın nokta, 60-70 yaşındaki bir insan günlük kaç kişi ile temas ediyor ve 30-40 yaşındaki bir bankacı/öğretmen/şoför kaç kişi ile temas ediyor?

Yani 30-40 yaşındaki ilgili mesleklerdeki bireyler daha fazla hastalığı yayma potansiyeline sahip
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
oflu, ble55phemy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 15.05.2021 05:17

Haklısın, 30-40 yaşındaki bir insan hastalığı 60-70'lerindeki insanlara göre daha kolay yenebilir. Fakat kaçırdığın nokta, 60-70 yaşındaki bir insan günlük kaç kişi ile temas ediyor ve 30-40 yaşındaki bir bankacı/öğretmen/şoför kaç kişi ile temas ediyor?

Yani 30-40 yaşındaki ilgili mesleklerdeki bireyler daha fazla hastalığı yayma potansiyeline sahip

Yazıp yazıp sildim iki ucu boklu değnek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 15.05.2021 13:52
Sağlıkçılar > İşçiler > Öğretmen-Öğrenci > Kamu personelleri > Yaşlılar ve işsiz gençler > Siyasetçiler
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok