Konu: Maskeli_15014 - Maskeli_23319 / 13.05.2021  (Okunma sayısı 410 defa)

#0 - 14.05.2021 15:57

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:, Maskeli_15014 - Maskeli_23319

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13.05.2021 14.15 - 15.10

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP

Sunucu ve rol düzenini korumak için bu tarz rollere belirli kısıtlamalar, izinler getirilmiştir. Kuralları ve kısıtlamaları dikkatlice okuyun, aksi halde ceza aldığınız zaman yönetim tarafından hiç bir şekilde işlem yapılmaz.

Gasp: (inaktif) Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. Gasp rolünü gerçekleştiren kişi karşı tarafın en fazla $3000 parasını alabilir. 2 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu, silah ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmekedir. Alacağınız uyuşturucu, silah ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz. (Yerden silah almak bu kurala dahildir. Yerden farklı bir oyuncunun silahını alamazsınız. Tespit edildiğinde işleme tabii tutulursunuz.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:

Selam öncelikle hepinize iyi forumlar, maskeli kişilerin forum kullanıcı isimlerini bilmediğimden dolayı herhangi bir mention ekleyemiyorum. Şikayeti kontrol eden admin tarafından eklenirse sevinirim. Öncelikle güzel bir rol gerçekleştirdik iki çetenin birbirleri ile arasında dönen savaşın başlamasında karakterim önemli bir rol oynadı. Kendi bölgemde gezerken beni vurdular sonrasında yoldan geçen bir oyuncu bana yardım etti ve beni hastaneye götürdü, gerekli rolleri gerçekleştirdikten sonra mahalleye geldim. Tekrar bir misilleme ile karşı karşıya kaldık ve bu sefer beni "motor" ile kaçırmak istediler. Ben de normal karşıladım aslında motordan kendimi atıp kaçabilirdim fakat karşı tarafın hevesini ve rolünü baltalamamak adına bu tarz bir girişimde bulunmadım. Mahallesine götürünce yavaş yavaş kaçma girişiminde bulundum, bir fırsat bulunca kaçmayı denedim ve tekrar ateş ettiler. Yaralı durumdayken de beni gasp ettiler fakat sunucu kurallarına göre gasp inaktif durumda ben yine de role uyarak(durdurmamak için) sistemsel bir şekilde parayı verdim. Gasp rolünün inaktif olduğunu biliyordum fakat olayın heyecanlı ile üzerimde OOC bir baskı oluşturdular, zaten attıkları özel mesajları da ekran görüntülerine ekledim. OOC bir şekilde baskıladıkları için de rolün gidişatına karar verdiler, birlik adına konuşacak veya bir hareket yapacak yetkiye sahip değilim. Gasp edildikten sonra tekrar yumruklamaya devam ettiler. Bu şekilde garip bir rol yaptık ve ben bu durumdan şikayetçiyim. Yaşadığım duruma göre yapılan bir kaç kural ihlali var kişilerin gerekli cezayı almalarını talep ediyorum. Saygı ve sevgilerimle.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Teşekkürler.

#1 - 17.05.2021 16:35
@fikkobaba06 @Spyro savunma yapın.

#2 - 17.05.2021 17:17
Selamlar, tartışmaya girdiğiniz kişi arkadaşım ben değilim. Ben sadece Sürekli Roleplay kuralına uyaraktan olayı sürdürdüm ve ateş ettim sadece. Gerekli savunmayı arkadaşım yapacaktır. Gasp rolleri ile bir alakam olmadı.

#3 - 17.05.2021 18:52
Savunmamı yapıyorum, arkadaşı düşürmeden önce hoodun içine aldım ve o ara yetkililerden @dixsept olması gerek rolü izlemesini rica ettim. Kişi o ara onaylı hoodun içinden kaçtı ve bende arkasından ateş ettim. Elimde silah var ve kafasına dayıyorum arkadaş ise hiçbir şeye dikkat etmeden " /me kişiyi itip kaçar. " gibi bir emote verdi. Rolü izleyen admin bile kendisini uyardı ve gelip role devam ettik. Burada kişinin tamamen hatalı olduğunu düşünüyorum zaten admin onu bu olayları bilerek kişiyi uyardı. Onaylı hood içinde yapılmayacak roller sergiledi ve arkasından ateş ettim. Ayrıca vurulan bir kişi onaylı hood tarafına kaçırılınca kişiyi soyabiliyoruz denmişti (soru olarak atmıştım). Ben burada bir ihlal görmüyorum.
« Son Düzenleme: 17.05.2021 18:54 fikkobaba06 »

#4 - 17.06.2021 19:28
Merhaba, gasp rolü için kanıtlar maalesef ki yetersiz. Üçüncü ekran görüntüsünde para verdiğiniz görünüyor fakat öncesi görünmüyor, ekran görüntülerinde bu rolün nerede yapıldığı tam olarak anlaşılamıyor, bu yüzden gasp rolü için herhangi bir işlem uygulanmayacak. Bu tarz bir durum başınıza geldiğinde /rapor atarak sistemsel parayı vermeden raporun sonuçlamasını bekleyin, raporunuz beklemede kalıyorsa parayı verip, rol ile alakalı, bulunduğunuz bölgeyi tam olarak ekran görüntüsüne alarak şikayet oluşturun.

Durum her ne olursa olsun hiçbir oyuncuya karşı capslock açarak bu şekilde PM gönderemezsiniz @fikkobaba06 , tekrarı olmaması için dikkatli ol lütfen. Ortak Nezaket sebebiyle ceza alacaksın.