Konu: [25.04.2021] Tungua_Crision  (Okunma sayısı 261 defa)

#0 - 25.04.2021 06:31

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Tungua_Crision @bonZe

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Bulunmuyor.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ekran görüntülerinde belli oluyor.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
7-) GÜVENLİ BÖLGELER

a) Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez.

b) Aşağıda yer alan güvenli bölgelerde oyuncular birbirlerinden izin alarak, anlaşmalı olarak dahi kavga/brawl/şiddet içeren roller/diğer illegal roller yapamazlar. Böyle bir durum sadece bir yetkilinin izni dahilinde yaşanabilir, oyuncular birbirlerini bu bölgelerde misillememeli, kavga çıkarmaya yönelik davranışlar sergilememeliler. Bunun olması durumunda hem kavgayı başlatan taraf, misillemeyi yapan taraf, devamını getiren taraf yani her iki taraf da cezai işlem görebileceğini kabul etmiş olur.

Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) VCFMD Bölgesi
7.3) Tüm Meslek Bölgeleri Idlewood Pızza Stack geçerli değildir.
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)
7.11) Vice Bank
7.12)Vice Port
7.13) Stadium
7.14) Verdant Bluffs Malikanesi
7.15) Malibu Corporation
7.16) Hapishaneler
http://vice-rp.com/harita/

Alıntı
— Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir. Aynı şekilde, illegal role maruz kalan bir kişinin saatlerce güvenli bölgeye saklanması/kamp kurması yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak, hapis veya yasaklanma.

42-) Fear RP Kuralı

a)Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak NON-RP veya FEAR-RP ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

b) Bir kişi tarafından esir alınma, yaralı duruma düşürülme, sayıca azınlıkta bırakılma gibi durumlarda kişilerin eyleme uğrayan(esir alınan, yaralı duruma düşürülen, sayıca azınlıkta bırakılan) tarafın diğer tarafa karşı FearRP zorunluluğu bulunur. Aksi halde kişilerin CK izinleri(YALNIZCA YÖNETİM TARAFINDAN) verilebilir, yönetim insiyatifine bağlı olarak da FEAR-RP ihlali kapsamında cezaya tabii tutulabilirler.

c) Polise Karşı Korku RolleriDepartman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. epartman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur. (bknz. VCPD'ye karşı kurallar)

d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

- Sivil karakterde illegal roller yapması, sürekli bir agresif roller

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Birlik arkadaşlarım olağan rolünü gerçekleştirirken Tungua karakteri birliğimde ki Valerio ve Vito karakterinin yanına geliyor, daha sonrasında birlik arkadaşlarım gitmelerini söylemesine rağmen agresif rol yapmaya devam ediyorlar. Daha sonrasında birlik olarak Tungua karakterini buluyoruz, arkadaşlarından ulaşarak olağan rollerimizi sergiliyoruz. Kişinin karakteri sivil, güvenli bölgeden çıkmayıp agresif rollerine devam ediyor. Rodeo'da çektiğim ekran görüntüsünde yani ayın 23'ünde güvenli bölge değil onda herhangi bir problem yok fakat bu gece yani ayın 25'inde, kişiyi Ocean Bar'da denk getiriyoruz yine birlik arkadaşlarımla ekran görüntülerinde de belli olduğu üzere (Enzio, Evan , ben ve bir kaç kişi vardı o kişiler role dahil olmadı) kişiyi denk getiriyoruz. Ocean'da arabaya binmesini söylüyoruz, hiçbir şekilde uyarmadım çünkü oyun seviyesi yüksek olduğu için bir nebze de olsa OOC olarak uyarı verip yanlış anlamasın diye sadece IC yollarla geliştirdik. Kişinin karakteri sivil ve hood onaylı birliğin rank 19'una kafasına göre esip ailesiyle beraber tehdit etmesi, IC olarak bilmiyor olabilir bu kabul edilebilir durum fakat realistik olarak düşünürsek herkesin kafasına göre birbirine böyle tehditler savurarak sonrasını düşünmeden tek başına bir birliğe kafa tutması da bana gerçekçi gelmiyor. Ben aşağıya ekran görüntülerini bırakıyorum, kişi tek başına yaptığı sivil roller ile beraberinde kafasına göre tehditler savurup agresif rollere girişiyor. Biz bu durumdan şikayetçi olduğumuzdan ötürü yönetici kararına bırakalım dedik, iyi forumlar dilerim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Rodeo'da aldığım bir chatlog, yine hood onaylı birlik yöneticisine sivil karakterde iken yaptığı rol:

25.04.2021, gece 4'de Ocean Bar'da gerçekleştirilmiş birlik üyeleri varken tek başına yaptığı birliğin R19'una agresif rolü, tehditi:

Ek açıklamalar(varsa): Kişi tek başına kendi kurduğu bir rol yapılanması ile beraberinde bisikletini alıp çeşitli kişilere agresif rol yaptığını gördüm, ben ve birlikteki arkadaşlarım bu durumdan şikayetçi olduğumuz için sabrımız kalmadı ve yönetici kararına bırakalım dedik, tekrardan iyi forumlar.

#1 - 26.04.2021 01:47
"Birlik arkadaşlarım olağan rolünü gerçekleştirirken Tungua karakteri birliğimde ki Valerio ve Vito karakterinin yanına geliyor, daha sonrasında birlik arkadaşlarım gitmelerini söylemesine rağmen agresif rol yapmaya devam ediyorlar."  Burada her hangi bir kural ihlali yok ve tam tersine benim aracımda dört kişiyiz, ayrıca istesem orda adamlarını 3 saniye'de yere düşürürdüm.

"Daha sonrasında birlik olarak Tungua karakterini buluyoruz, arkadaşlarından ulaşarak olağan rollerimizi sergiliyoruz. Kişinin karakteri sivil, güvenli bölgeden çıkmayıp agresif rollerine devam ediyor." Rollerim sürekli olarak Güvenli bölgelerde geçiyor, sizden kaçtığım için falan güvenli bölgelerde durmuyorum ve tam tersine geldiğinizi gördüğüm anda güvenli bölgelerden çıkıyorum ve arkamdan takip etmeye çalışıp her seferinde kayboluyorsunuz.

Açıkcası gerisini fazla okumadım, okumaya değecek bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Benim gözüm de ıc'de yakalayamadığınız bir insana tilt olmuş ve ooc şikayet açmış birinden farkınız yok. Ocean falan yazılmış, aramızda mesafe var ve rahat-rahat konuşuyorum çünkü orası kafana göre silah çıkarıp sıkabileceğin bir yer değil ki zaten ardından da bölgeden çıkıyorum fakat yine yetişemiyorsunuz. He bu arada tek olduğun bölgelerde rahatlıkla vurabilirdim seni R19 olup olmaman benim için bir şey ifade etmiyor :)

#2 - 26.04.2021 02:53
Sorun şu dostum olayın içinde bende varım, sivilsin ve bir birlikte olan karaktere küfürler edip dalga geçiyorsun, agresif rol uyguluyorsun  bence bu retarded rp şöyle düşün çok normal klasik bi insan bir mafyanın yeminli adamına küfürler edip kafa tutuyor sonucu ne olur bulurlar kafana sıkarlar, yetkililerden arkadaşın ck hakkınıda talep ediyoruz, iyi roller
« Son Düzenleme: 26.04.2021 02:55 umxtkabakci0 »

#3 - 10.05.2021 03:54
Selam,

kişi sizi tanımıyor, yüksek ihtimalle ilk defa görüyor. Görmese bile sokak ortasında bu tarz konuşmalar dönebilir, evet sizin tarafınızdan bakıldığı zaman mantıksız davranışlar olabilir. Bunu IC olarak çözebilirsiniz, oyun dışı ihlal bulunmuyor. Şikayet kapatıldı.