Konu: [26.10.2019 - Yuli_Petrov / David_Merces] Toplu Kural İhlali  (Okunma sayısı 108 defa)

#0 - 05.05.2021 11:31

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: David_Merces ( @Farid21  ) , Yuli_Petrov ( @ErenFriztche )

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 5 Mayıs 2021, Saat 10:30 suları.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal etmiştir, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Car Jacking (CJ)

Tamamen rol dışında olarak araçtan birini atarak aracı çalmaktır. Yani single player oynarcasına gidip, adamı F tuşu ile araçtan atıp araca binmektir. Düzgün bir şekilde rolü yapılırsa, araç öyle çalınır.

CAR DM, BUNNY HOP, YETERSİZ ROL BİLGİSİ

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiler videoda görüldüğü gibi Noob DM, Meta gaming, Bunny hop, Car Jack, Car DM yapıyorlar, Yuli_Petrov isimli arkadaş bana emote vermeden dalıyor ve o sırada Discord veya kullandığı herhangi bir sesli konuşma platformundan arkadaşını çağırıyor ve ikisi birden emote vermeden dalıyorlar, kişinin aracına binip kaçmaya çalışacağım fakat car jack atıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): -

#1 - 05.05.2021 11:49
Merhaba,

Gerçekten dediklerinizden hiçbir şey anlamadım, imla kurallarına uyarak ve anlatım bozukluğu yapmadan tekrardan savunma yaparsan sevinirim. Dalmadan önce emote vermek zorundasınız, kaçsam bile yine de emote vermek zorundasınız ki kaçmadım bile. Videoda görüldüğü gibi dümdüz yerimde duruyorum bu bir bahane sayılamaz. Ben aracınıza bindim kaçmak amaçlı ama siz yine emote vermeden beni araçtan attınız ve Car Jack attınız, araçtan attığınız gibi Car DM yaptınız. Ayriyetten oyundan da çıkmadım, çıktığımı kanıtlayacak herhangi bir kanıtınız varsa görmek isterim.

İyi forumlar.

#2 - 05.05.2021 11:54
Merhaba,

Emin olun savunmanızdan gerçekten hiçbir şey anlamıyorum, lütfen Türkçe yazın. Kanıtta her şey gözüküyor, olduğum yerde de duruyorum ayrıca lütfen tekrardan izleyin. Dediğiniz ihlallerden hiçbirini yapmadım, eğer yaptıysam kanıt gösterirseniz çok sevinirim.

İyi forumlar.

#3 - 05.05.2021 12:00
Merhaba,

Hayır bahsettiğiniz ihlalleri yapmadım, bana kanıt gösterin. Ayriyetten diğer 3 hesabımı da kendim kapattırdım :) Şuanda da toxicliyorsunuz, rol bilgimin olmadığını söylüyorsunuz. Bundan da ceza almanızı istiyorum. Onun dışında da dediklerinizden hiçbir şey anlamadım.

İyi forumlar.

#4 - 05.05.2021 12:02
Merhaba,

Üslubunuza dikkat edin, "Lan" tarzı kelimeleri burada kullanamazsınız. Tekrardan diyorum dediklerinizden hiçbir şey anlamıyorum imla kurallarına uyarak yazmaya özen göstermenizi rica ediyorum.

İyi forumlar.

#5 - 05.05.2021 12:04
Peki o olay neden cıktı sen ve o neden kavga etiniz soyle?

#6 - 05.05.2021 12:07
Bide dogru soyluyon emote vermedim haklısın kactıgın icin emote vermedim kacacaını sandım . bide durup gidiyodun ben dursaydımda sen yine kacardın bu tur olaylar lara bende kafam karısıyor artık.

#7 - 05.05.2021 12:11
Merhaba, yazdığınız şeyleri neden sildiniz acaba?

#8 - 05.05.2021 12:15
Onda yuli yi savunuyordum tanımadıgım birini savunmak istemiyom cunku olayın ne oldugunu bilmiyom verben sadece geldimde bana yardım et dedi onun icin seni dovmeye geldim dedigim gibi emote vermedim kacacanı sandım ve bunun icin duracanıda dusunmuyodum. yani dedigim gibi videoda yuli buny ve noob rp yapmıs.

#9 - 09.05.2021 19:04
Merhaba,

kişiler ceza alacak. Şikayet kapatıldı.