Konu: 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü  (Okunma sayısı 135 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 03.05.2021 11:06

3 Mayıs tarihi tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de “Dünya Basın Özgürlüğü Günü” olarak kutlanmaktadır. Türkiye, özellikle son zamanlarda salgın kısıtlamalarını sebebiyle de 180 ülke arasında 153. sıraya kadar gerileyerek oldukça üzücü bir konuma geldi. Her ne kadar içerisinde bulunduğumuz coğrafyadan ötürü özgürlük, hukuk, demokrasi gibi kavramları sonuna kadar tadamıyor olsak da elbet bu konuda da çok güzel günler görebiliriz.

Konuyla alakalı Birleşmiş Milletler sayfası ile, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Reporters without Borders'ın web adresini aşağıya bırakacağım, konuyla alakalı pek çok rapor ve bilgi edinilebilir sayfalarda.

Siyaset topuna çok girmeden, birbirimizi kırmadan konuyla alakalı görüşlerimizi bildirebiliriz yorumlarda, gerek akademik araştırmalarım dolayısıyla, gerek de kişisel olarak düşüncelerinizi merak ediyorum. Türkiye'deki gazetecilik ve dünyadaki gazetecilik hakkında yorumlarda bulunabilirsiniz.

https://en.unesco.org/commemorations/worldpressfreedomday
https://www.tgc.org.tr/
https://rsf.org/en
« Son Düzenleme: 03.05.2021 11:26 Attila the Hun »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 03.05.2021 11:21
Kutlu olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimden, Türkiye'nin özgür ve cesur basınına teşekkür ediyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 03.05.2021 11:38
Türkiye hiçbir zaman; özgür, demokrat, medeni, çağdaş bir ülke olmadı. Neden şaşırdın? O "old laik days" dediğimiz günlerde sadece Arap ve Latin Amerika ülkelerinden iyiydik, şimdi onların da gerisindeyiz.

3 Mayıs Türkçüler gününün ne olduğunu burada ki herkese araştırmasını öneriyorum. 1944 yılında ki bu davada geçen isimleri özellikle iyi araştırmanızı istiyorum. Araştırdığınız da bugünlerimizin nasıl şekillendiğini göreceksiniz.

« Son Düzenleme: 03.05.2021 11:40 bigseksi »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 03.05.2021 11:46
Türkiye hiçbir zaman; özgür, demokrat, medeni, çağdaş bir ülke olmadı. Neden şaşırdın? O "old laik days" dediğimiz günlerde sadece Arap ve Latin Amerika ülkelerinden iyiydik, şimdi onların da gerisindeyiz.

3 Mayıs Türkçüler gününün ne olduğunu burada ki herkese araştırmasını öneriyorum. 1944 yılında ki bu davada geçen isimleri özellikle iyi araştırmanızı istiyorum. Araştırdığınız da bugünlerimizin nasıl şekillendiğini göreceksiniz.

Daha önceden olduğunu söylemedim, bu ilerle olabileceği gerçeğini değiştirmez. "Old laik days" diye belirtilen günleri de pek beğenmem ben şahsi olarak, Türkiye'nin sorunu gücü elinde tutanın azınlığı ezmesidir, herkes için böyle olmuştur. "Old laik days" diye belirttiğiniz günlerin demokratik ve özgür olduğunu dile getirmek ile bu gün demorkatik ve özgür olduğunu dile getirmek aynıdır benim gözümde.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok