Konu: [14.04.2021 - Thomas_Rexha] Mix-OOC Nezaket  (Okunma sayısı 396 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 14.04.2021 20:31

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Thomas_Rexha @Rexha

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 14.04.2021

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal etmiştir, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Dün garajımıza baskın rolü oldu daha sonra her neyse 1 saat geçti olayı ooc'ye döktü ve ilk ss'te görüldüğü gibi /b bölmek ve küfür var ayrıca aynı esnada mix var. 2. ss'te de mg yapmış ooc den bana bilgi veriyor ic ye aktaracağına dair.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: İlk  ss küfür ve Mix

2.Ss

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 14.04.2021 20:45 Jewellery »

#1 - 14.04.2021 23:08
Selam, atacağım savunmayi biraz uzun tutacağım en azından durumu anlatmak açısından söylüyorum. Küfürü yazdığım yer, benim kendi evim (973 kapı no), orada o sırada herkes (ooc yakınimdi hepsi) duruyordu zaten chatin yanında zaman göstergesi olsa anlaşılırdı. Orada bulunan hiç kimseye karşı küfürüm yoktu, discord üzerinden sesli bir muhabbet dönmüştü, mecbur "/b" den yazmak zorunda kaldım. Oradan hiç kimseye küfür etmedim. Ettiğim OOC küfür konusunda arkadaşlardan özür diliyorum, aslında özür dileceğim tek kişi var o Ekaterina Mironenko - @Jewellery  Orada bulunan kişiler sırasıyla: "Leonidas Arsenyev - @BerkSalman"  "Alessandro Colombo - @noscrubs"  " Evan Schiavone - @memistheking"  "Olga Petrovna - @Hudayfa"  "Mariya Clarke - @Arda," bu arkadaşlarla OOC bir yakınlığım bulunuyor, geneli discord ortamım. Yakın ve samimi arkadaşlarım, sesli sohbetler üzerinde bulunduğum. Ettiğim küfürden aralarında rahatsız olan yok, oradan birisine edilen küfürde yok. Başkasına bile etmediğim hatta farklı muhabbette geçen küfürü, daha dün arkadaşça sorun çıkarmayıp, bu sefer OOC problem olunca ekran görüntülerini sahaya sürmesi tuhaf.
 Olay tamamen bizim o ortamda bulunan iki arkadaşla bulunan "OOC troll sohbet". Etiketlediğim arkadaşlar zaten küfürden rahatsız olmadıklarını belirtirler. "Ettiğim küfürün üstünü kapataak bir savunma değil, belirtiyorum. Arkadaşla OOC bir yakınlığımın olduğunu sanıp, rahat hissetmiştim."
Mironenko arkadaşımız rahatsız olmuş, enteresan. Zaten dün gece kendisi rahatsız olmamıştı. "MIX" olarak açtığı şikayetin SS ile dünün zaman vaktine bakarsanız arada fark var. Ona daha sonra değinirim.
MIX şikayeti olarak paylaştığı ekran görüntüsünde ben tam olarak bir mix göremiyorum, durumu şöyle açıklıyorum.
Alıntı
Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.
Alıntı
Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal etmiştir, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.
Evet, bu alıntıları neden paylaştım? Şu yüzden, ben burada YAPTIĞIM / YAPACAĞIM bilgiyi vermedim. Kurduğum cümlede, herhangi bir bilgi vesaire oyunun akışını bozucak bir şey söylemiyorum. Drake Myers karakteri ile iki gündür "IC" olarak tartışma halindeyiz. Zaten ekran görüntüsünden belli olmak üzere ben arkadaşa güvendiğim için rahatça konuştum. İsmiyle hitap ederek gayet rahat bir şekilde. Benim dediğim şu; "drake arkadaşın ise garajla yavaştan düşman oldum." Ben yapacağım bir şeyi dedim mi? Ya da kendisinin bilmediği bir şeyi mi dedim? Kendisinin bildiği bir durum. Bu konuya perspektif gözle bakıldığında anlaşılır ne demek istediğim.

Elim "F8" de gezen bir insan değilim, huyumda insanların açığını aramak gibi bir şey yok. Savunmam o yüzden detaylı değil. Pişman olduğum tek konu, OOC kanal kullanmam ve gereksiz güvenmek :q. Aradan bir gün geçiyor, kendisinin garajından adamla problem olunca dünün ekran görüntüsüyle bu sözde gerçek olmayan "MG" ekran görüntüsüyle beraber şikayet açıyor. Ekstra olarak ben şunu hissediyorum, kendisinin ekstra olarak benim yakın arkadaşlarmdan @Hyena a karşı OOC kini bulunuyor. @Hyena  ben ve kendisi varken bir discordda konuşma geçmişti, o yüzden açık arıyormuş. Onu anladım. Evet, uzun lafın kısası hatam var kabul ediyorum. Fakat benim bakış açımdan olayı izlerseniz sevinirim. İnceleyen adminin beni anlayacağını düşünüyorum. Oradaki kimseye karşı küfrüm yoktu, sesli sohbette mikrofonum kapalıydı ve mecbur olarak oradan genele cevap verdim. Sohbette olmayan Mironenko içerlenmiş sanırım, ya da OOC kini bana tutacağı tuttu. MIX/MG konusundaki savunmamı anlayacağınızı umuyorum.
4.5 aydır bu sunucuda oynuyorum, rol yapmaktan başka kafa yapısında bulunmamıştım. Sürekli açık aranacak hâlde olunması üzücü. OOC arkadaşlıklar kesilince intikamının forumda bitmesi ayrı üzücü. Herkesin yaşı bir yerlere gelmiş, birbirimizin yüzüne karşı açık bir şekilde konuşabileceğimizi düşünüyorum (:. Ekstra bir şey söylemiyorum, iyi geceler dilerim.

Arkadaşımızın Maria Rexha karakterine ooc kini olduğuna dair, ayrı olarak ooc kini genele (yani bana) vurmasina sebep olan şikayet: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=106295.msg425997#msg425997

Bu yapılan bana karşı kini bulunup içime kadar girip, açığımı bulunca direk şikayet açması tuhafıma gitti. Dünden beri tüm rol zevkimi ve rol rahatlığımı öldürdü. Kini olduğunu daha ne kadar açıklayabilirim onu da bilmiyorum.
Her şey biraz daha açığa kavuşmuştur diye umuyorum. (:
« Son Düzenleme: 15.04.2021 11:43 Rexha »

#2 - 14.04.2021 23:14
Vay be, sen bir insana o kadar güven, o kadar emek harca, o kadar zaman geçir ve sohbet et. Olana bak, Taha kardeşim arkasından bıçaklanmış. Umarım için rahat eder dostum, ne kadar onursuzca. Gördüğüm kadarıyla sen Thomas'ın bunca zamandır açığını aramışsın ve bulduğun gibi şikayetini açmışsın, böyle bir şikayet açıldığı için gerçekten arkadaşım adına derinden üzüldüm, yazacak bir şey bulamıyorum. OOC kinini gayet yerinde tutmuşsun,  rol hayatında başarılar dilerim. Edilen küfür hiçbir şekilde beni rahatsız etmedi. (Kimseyle samimi ortam kurmayın arkadaşlar, böyle işlerle uğraşırsınız)
« Son Düzenleme: 14.04.2021 23:30 memistheking »

#3 - 14.04.2021 23:18
Edilen küfrün bulunduğumuz ortamdaki kişilerden birisine edilmediğini ve şahsım olarak bu küfürden rahatsız olmadığımı onaylıyorum.

#4 - 14.04.2021 23:21
 @Hyena   ben ve kendisi varken bir discordda konuşma geçmişti, o yüzden açık arıyormuş.

Yukarda bunu yazmış ama ben o kişiyi unuttum, sildiğim kişiyi kolay kolay hatırlamam. Onla alakası bile yok o kendini ön plana mı çıkarmak istiyor? Bu şikayeti açarken o aklıma bile gelmedi. Ayrıca o etiketli kişiye ooc kinim filan yok unuttum bile ben onu dediğim gibi. Ayrıca bana açılan diğer birlik şikayetimde /f kanalından ettiğim küfürden dolayı bende hapis yemiştim. Benden diğer birlik üyeleride şikayetçi değildi ve Miya bana öyle bir şikayet açmış bende cezamı çekmiştim. Bunun ooc kinle alakası yok, ortada yapılınmış ve rahatsız olunulmuş bir şey var. Diğerleri senin destekçin olabilir herkes olacak diye bir şey yok ben şikayetimin arkasındayım. Ne olursa olsun o şekilde o kanaldan küfür etmen yanlış ve mg yapmadım diyorsun ama mg yapmayacağın anlamına gelmiyor yapacak kişi yazar, dc üzerinden yazdığın yazılarıda geri silmişsin zaten onları atsam kanıt kabul olmaz diye atmadım. Orada da Brandon Frasheri karakterini öldüreceğini ve Drake Myres karakterine bir şeyler yapacağını yazmıştın sonra silmişsin :) Ama her neyse o kanıt niteliği taşımadığından atmadım. Savunulacak bir şeyin yok söylediğin gibi, OOC ortamlarını oyuna taşımamanı öneririm. İyi oyunlar

#5 - 14.04.2021 23:26
@Hyena   ben ve kendisi varken bir discordda konuşma geçmişti, o yüzden açık arıyormuş.

Yukarda bunu yazmış ama ben o kişiyi unuttum, sildiğim kişiyi kolay kolay hatırlamam. Onla alakası bile yok o kendini ön plana mı çıkarmak istiyor? Bu şikayeti açarken o aklıma bile gelmedi. Ayrıca o etiketli kişiye ooc kinim filan yok unuttum bile ben onu dediğim gibi. Ayrıca bana açılan diğer birlik şikayetimde /f kanalından ettiğim küfürden dolayı bende hapis yemiştim. Benden diğer birlik üyeleride şikayetçi değildi ve Miya bana öyle bir şikayet açmış bende cezamı çekmiştim. Bunun ooc kinle alakası yok, ortada yapılınmış ve rahatsız olunulmuş bir şey var. Diğerleri senin destekçin olabilir herkes olacak diye bir şey yok ben şikayetimin arkasındayım. Ne olursa olsun o şekilde o kanaldan küfür etmen yanlış ve mg yapmadım diyorsun ama mg yapmayacağın anlamına gelmiyor yapacak kişi yazar, dc üzerinden yazdığın yazılarıda geri silmişsin zaten onları atsam kanıt kabul olmaz diye atmadım. Orada da Brandon Frasheri karakterini öldüreceğini ve Drake Myres karakterine bir şeyler yapacağını yazmıştın sonra silmişsin :) Ama her neyse o kanıt niteliği taşımadığından atmadım. Savunulacak bir şeyin yok söylediğin gibi, OOC ortamlarını oyuna taşımamanı öneririm. İyi oyunlar
aynen kanka

#6 - 14.04.2021 23:45
Orada samimi bir ortam bulunuyordu, küfürden rahatsız olmadım, şikayet açması...

#7 - 15.04.2021 00:32
Arkadaşlar olaya şahidim ki şöyle bir şey demek istiyorum, evet orada bulunan herkes ile discord üzerinden bile ooc olarak konuşmuşluğumuz var. Ekaterina karakterinin sahibi ile pek husumetim yok ancak Thomas @Rexha karakterinin ooc B den yazdığı da tamamen ortaya atılmış bir şey, arkadaşın neden üzerine alındığını falan bilmiyorum. Çok büyütülecek bir durum değil rahatsız olmadım, iyi roller iyi forumlar dilerim.

#8 - 15.04.2021 02:46
Yaşanılan olayda, ortamda bulunmadım fakat anlatılan Discort sesli sohbette ben de genellikle bulunuyorum ve hepimiz OOC yakın sohbeti olan ve eminim ki sunucudaki gerçekten güçlü bağları olan azınlık gruplardan biriyiz. Thomas Rexha yani Taha kardeşime güvenim sonsuzdur ki hiçbir zaman şu vakite kadar art niyet ya da yanlışlığını görmedim, ekipten kimseden böyle bir üslup söz konusu dahi olmadı. @Jewellery ile de zamanında bir sohbetimiz muhabbetimiz oldu, yeri geldi oturduk sabahın ilk ışıklarına kadar sohbet ettik anılar bile paylaştık discord üzerinden de muhabbetimiz oldu fakat en son yaşanan hüsumetlerden dolayı beni forumdaki şikayetin altında sunucudaki herkese art niyetli, rol bilmeyen, OOC ara bozan, açık arayan, her daim laf taşıyan biri olarak gösterdi. Eminim ki çoğu insan beni bu sayede kötü bilecektir. Fakat ben ne arkadaşa karşı üslubumu ne de efendiliğimi bozdum böyle olaylara karşı sessiz kalamayan bir insan olarak oyunda ve forumdaki huzuru bozmamak adına.. Beni grubumuzdaki herkes az çok tanır, IC rolümü de OOC kalıbımı, konuşma tarzımı veyahut güvenilirliğimi bilir bugüne kadar ne birinin kötülüğünü düşündüm ne de içten içe kin besledim. Hepimiz belli bir yaşa gelmiş oyunda da dışarda da sorumluluk sahibi bilen insanlarız, ki ben bunu 20 yaşına gelmiş biri olarak saygıyla söylüyorum. Fakat bu arkadaş cidden önüme ne kusur gelirse üzerine oynayacağıma yemin ederim dercesine bir şikayet açmış. Arkadaşımın ( @Rexha ) böyle bir mağduriyet altında kalmasına yalan söyleyemem üzüldüm açıkçası. Açıklamasına, savunmasına (forumdaki yetkili kişilere bir kanıt olmayacağını bilmekle birlikte)  güveniyorum. Söylediği "Hyena'ya karşı OOC kin" cümlesini de ben de aynı şekilde onaylamakla beraber sanki sadece bana değil de bu gruptaki herkese karşı aynı düşünce içerisinde olduğunu düşünüyorum. Eminim ki orada kendisinin yakın arkadaşı olsa ve aynı cümleler geçse şikayet açmazdı. Ama bizden herhangi biri bu harekette bulunsa ve buna şahit olsa elini F8'e götüreceğine kefilim. Zamanında aramızda olan yakından tanıdığımız ve rol paylaştığımız kişinin böyle bir art niyette bulunup intikam almak istercesine bu tarz eylemler sergilemesi can sıkıcı bir durum, daha öncesinde bir yakınlığımız olduğuna üzülüyorum. Bu yazdıklarım elbette ki bir kanıt değil sadece destek ve kendi açımdan forumdaki diğer arkadaşlara da ufak bir açıklama. Herkese iyi forumlar, iyi geceler.
« Son Düzenleme: 15.04.2021 02:50 Hyena »

#9 - 15.04.2021 14:46
Merhaba,

Atılan kanıtlar incelendi. Her zaman söylediğimiz gibi, sunucu dışında yaşadığınız arkadaşlıklar, discord topluluklarında yaptıklarınız vs bizleri ilgilendirmiyor. Kimin ile arkadaş olduğunuzun da bir önemi bulunmuyor. Yaptığınız hareketler sunucu içerisinde kural dışıysa bunun bir cezası olacağından emin olmalısınız. Bu tip olaylarda discord topluluğuna ve arkadaş ortamına bakılmaksızın, sadece IC karakterlerin olduğu yerde kural dışı bir olay yaşanıyorsa ceza uyguluyoruz. Geçmişte açılan şikayetleri, geçmişte yaşanan olayları inceleyerek anlayabilirsiniz.

Şikayet konusuna geldiğimiz zaman Thomas karakterinin ilk kanıtta OOC kanal üzerinden küfür ettiği görülüyor. Her ne kadar OOC ortam olsa dahi, çoğunluk rahatsız olmasa bile tek kişinin rahatsız olması direkt olarak suçlu duruma düşürür. Bu demek değil ki herkes rahatsız olmasa bile ceza almayacağınızı. Kesinlikle böyle değil, eğer bu tip screenshotlar, kanıtlar elimize ulaşırsa direkt olarak işlem uyguluyoruz. Bu kanıtta da küfür ettiğiniz için, ortak nezaket sınırlarını aştığınız için ceza alacaksınız.

Metagaming olayına gelecek olursak eğer ikinci kanıtta da Ekaterina karakterine /pm yoluyla "IC karakterininin" düşmanı/arkadaşı durumundaki kişiye karşı yapacağınız hamleden OOC bahsediyorsunuz. Bu ister istemez Metagaming durumu oluşturuyor. Bu tip olayları direkt IC karaktere iletmeniz gerekmekte aksi durumda direkt cezalandırılırsınız. Bu konuda sizi uyarıyorum, tekrarı halinde ceza alacaksınız.