Konu: [13.04.2021]-Emilio_Romeo, Gabriel_Romero  (Okunma sayısı 92 defa)

#0 - 13.04.2021 17:37

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Emilio_Romeo @RX_Tugberk , Gabriel_Romero @ardarive

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 17:15-17:20  13.04.2021

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
7-) GÜVENLİ BÖLGELER

Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez.

(07.01.2021 kural güncellemesi kapsamında): Aşağıda yer alan güvenli bölgelerde oyuncular birbirlerinden izin alarak, anlaşmalı olarak dahi kavga/brawl/şiddet içeren roller/diğer illegal roller yapamazlar. Böyle bir durum sadece bir yetkilinin izni dahilinde yaşanabilir, oyuncular birbirlerini bu bölgelerde misillememeli, kavga çıkarmaya yönelik davranışlar sergilememeliler. Bunun olması durumunda hem kavgayı başlatan taraf, misillemeyi yapan taraf, devamını getiren taraf yani her iki taraf da cezai işlem görebileceğini kabul etmiş olur.

Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) VCFMD Bölgesi
7.3) Tüm Meslek Bölgeleri Idlewood Pızza Stack geçerli değildir.
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)
7.11)Vice Bank
7.12)Vice Port
7.13)Stadium
7.14)Verdant Bluffs Malikanesi
7.15)Malibu Corporation
http://vice-rp.com/harita/

6-) DEATHMATCH (Noob-DM)

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.
Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: NaQuian_Cantwell isimli karakterim ile 13.04.2021 tarihinde IC olarak jail yemiş kişilere yani hapishaneye düşmüş kişilere rol çevirmek için onlara rol paslamak istiyordum ve bir kaç diyalog kuracaktım. Emilio_Romeo isimli karakter ise durduk bir yerde bana bağırarak "Kel!", "Çikolata" ve "Kel mi?" gibi konuşmalar yaparak IC karakterimi kışkırtmış oluyor herhangi bir olay olmadan beni durduk bir yerde kışkırtıyor kendisi ile başka bir diyalog veya herhangi bir rolde bulunmuyorum ve sadece kişiyi burada görüyorum. "/me adama girişir." diye bir emote vererek herhangi bir şey yapmadan direk olarak bana vurmaya ve beni yumruklamaya başlıyorlar, kişini diğer arkadaşı ise aynı şekilde hiç bir karşılık vermediğim kavgaya birden dahil oluyor ve kişi kişi bana saldırıyorlar. "/me yumruklarını sıkar adama girişir." emote vererek bana saldırmaya başlıyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Kişilerin yaptığı ihlaller bariz bir şekilde gözükmektedir, kişilerin yaptıkları hatadan dolayı OOC hapis cezası almasını ve gerekenin yapılmasını istiyorum. Bildiğimiz üzere GB alanda herhangi bir kışkırtma veya agresif rol gerçekleştirilemez fakat arkadaşlar hiç bir kurala uymayarak rollerini gerçekleştiriyorlar. Kişiler hakkında gerekenin yapılmasını istiyorum.

#1 - 13.04.2021 17:44
Selamlar iyi günler. Aslında emote vermeyecektim kopyalamak için yazdım yanlışıkla gönderdim. Sonrasında /b dell yazacaktım fakat karşı tarafta bize vurmaya başladı. Bende düşmemek için vurdum. Ayrıca karakterim hispanik ve zenci düşmanı bir karakter. Hapiste saatlerce sıkılmamak için bir rol çıkartmaya çalılştım. Öyle kelimeler kullandım IC'de. Arkadaştan özür diliyorum, hatamın farkındayım ama söylediğim gibi sadece kopyalamak için yazmıştım yanlışıkla gönderdim. İyi günler dilerim.

#2 - 13.04.2021 17:44
Ek bir açıklama yapmak istiyorum benim ihlal edilen kurallar kısmına "DEATHMATCH (Noob-DM)" eklememin sebebi kişilerin herhangi bir olay olmadan durduk yerde bana yumruk atarak saldırmasından dolayı eklemiş bulunmaktayım. Bildiğim ve aklımda kaldığı kadarı ile kişilerin yaptığı Noob-DM olarak geçmektedir bende o yüzden kurallar kısmında Noob-DM bulamadığım için DEATHMATCH kuralını eklemiş bulunmaktayım.

Alıntı
6-) DEATHMATCH (Noob-DM)

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.
Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

#3 - 13.04.2021 17:48
Alıntı
Selamlar iyi günler. Aslında emote vermeyecektim kopyalamak için yazdım yanlışıkla gönderdim. Sonrasında /b dell yazacaktım fakat karşı tarafta bize vurmaya başladı. Bende düşmemek için vurdum. Ayrıca karakterim hispanik ve zenci düşmanı bir karakter. Hapiste saatlerce sıkılmamak için bir rol çıkartmaya çalılştım. Öyle kelimeler kullandım IC'de. Arkadaştan özür diliyorum, hatamın farkındayım ama söylediğim gibi sadece kopyalamak için yazmıştım yanlışıkla gönderdim. İyi günler dilerim.

Emote vermeden kopyalamak için aldığını söylüyorsun dostum, neden durduk yerde saldırmak için emote kopyaladığını merak ediyorum. GB alanda saldırmak için emote hazırlamış oluyorsun  yani ben bundan bu şekilde anlıyorum. /b dell yapacağını söylüyorsun fakat emote verdiğin gibi ardından bana saldırmaya başladım ve ben ilk başta sana karşılık vermedim fakat sen /b dell yazmadığın için bende bir veya iki kere sana vurmuş bulunmaktayım. "Bende düşmemek için vurdum." Video kaydım olsaydı bunu çok net bir şekilde açıklayacaktım. "Hapiste saatlerce sıkılmamak için bir rol çıkartmaya çalılştım. " Rol çıkartmaya çalışmak yaptığın kural ihlali sana bir şey demeden direk olarak bana kışkırtıcı kelimeler kullanıyorsun.

Kişini gerekli cezayı almasını istiyorum, gereken yapılsın.

#4 - 13.04.2021 17:49

Selamlar role dahil bile değildim, Emilio ve NaQiuan birbirleriyle kavga halindeydiler bende emote vererek NaQuian karakterine saldırdım. Ayrıca GBİ ihlali apaçık ortada. Noob-DM'de açıkça ortada karşı taraftan şahsım adına özür dilerim iyi günler.

#5 - 13.04.2021 17:52
Sonuçlanabilir, ekleme yapmıyoruz.

#6 - 13.04.2021 17:57
Ayrıca eklemek istediğim bir yer var,  hapis güvenli bölge olarak kurallarda gözükmüyor. Sadece etrafta yüzlerce gardiyanın olup olaya saniyeler içersinde müdahale edebilir olduğunu bilerek rol yapmamız önemli.

#7 - 13.04.2021 17:58
Alıntı
Selamlar role dahil bile değildim, Emilio ve NaQiuan birbirleriyle kavga halindeydiler bende emote vererek NaQuian karakterine saldırdım. Ayrıca GBİ ihlali apaçık ortada. Noob-DM'de açıkça ortada karşı taraftan şahsım adına özür dilerim iyi günler.

Ortada aslında pek bir rol yok diyebilirim, role dahil olmadığın halde Emilio'nun bana saldırdığını görüyorsun ve sende bana saldırıyorsun. Emote vererek dalmak senin dalabileceğin veya bu kural ihlalini gerçekleştirebileceğin anlamına gelmiyor bunu ikimizde biliyoruz. Özür dilemek bir çare değil dediğim gibi şikayetimde kararlıyım o kadar seviyeye gelmiş insanlarsınız biliyorsunuz neyin ne olduğunu o yüzden kararlıyım dediğim gibi kişilere gereken yapılsın.

Alıntı
Dostum karakterim sana ırkçı hareketlerde bulunuyor herhangi bir durumda emote vermek içinde kopyalıyorum bunda bir sorun bence yok

Şunu söylemek istiyorum sen role dahil bile değilsin, sadece bizim kavgamızı görerek daldığını kendi mesajında bile belirtmişsin. "Dostum karakterim sana ırkçı hareketlerde bulunuyor herhangi bir durumda emote vermek içinde kopyalıyorum" Sen bana karşı herhangi bir diyalog bile gerçekleştirmedin neden ben sana bir şey yapacağım ve senin karakterin bana herhangi bir ırkçı harekette bulunmuyor.

Kişilere lütfen gerekenler yapılsın, şikayetin çabuk yanıtlanması taraftarıyım.

#8 - 13.04.2021 18:06
Merhabalar,
prison bölgesi güvenli bölge olarak sayıldığı için saldıran taraf da kışkırtıcı roller yapıp saldırdığı için ceza alacak.

İyi forumlar.