Konu: NON-RPD - CAR DM - HATALI EMOTE- LaDarrell Hubbard  (Okunma sayısı 242 defa)

#0 - 07.04.2021 10:17

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: LaDarrell Hubbard @isotcu sinan

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Video'da

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
Alıntı
37- ) Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma

Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.
CEZASI: Bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Hubbard karakteri beni vurmaya geliyor, Jurdell karakteri ile bir rol çevirip beni ganton'a çektiler. Hubbard karakteri kaçamayayım diye araçla beni eziyor, o sırada haraket edemiyorum  beni silahla bayıltıyor, ve "TABANCASINI ÇIKARTIR" diye emote veriyor, emotlarında tabancayı nereden çıkardığına dair belirti vermez zorunludur. Daha sonra polisi görüyor ve kaçarken de yine köprüden arabayla uçuyor zıplıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 07.04.2021 11:12
Birincisi mantıklı ve gbi olmayan bir yere ezebilirim, çünkü sebebi bulunuyor. İkinci olarak "tabancasını çıkartır" emotesinde "çıkartır" kelimesi bence gayet normal çünkü çıkartmak kelimesinin bir örneği "çiviyi çıkarttım" bu çiviyi nerden çıkarabilirsiniz? Aynı o hesap düşünün. Üstelik çoğu kişi Vice platformunda oyuncular bu tür emote veriyor. Daha sonra uçurumdan atlama olayına gelirsek ben orayı boş sanıyordum ve izlediğinize göre o uçurumdan uçarken arabayı kıvrmaya çalışıyorum, bu tamamen isteksiz hareket.

#2 - 07.04.2021 11:25
Birincisi mantıklı ve gbi olmayan bir yere ezebilirim, çünkü sebebi bulunuyor. İkinci olarak "tabancasını çıkartır" emotesinde "çıkartır" kelimesi bence gayet normal çünkü çıkartmak kelimesinin bir örneği "çiviyi çıkarttım" bu çiviyi nerden çıkarabilirsiniz? Aynı o hesap düşünün. Üstelik çoğu kişi Vice platformunda oyuncular bu tür emote veriyor. Daha sonra uçurumdan atlama olayına gelirsek ben orayı boş sanıyordum ve izlediğinize göre o uçurumdan uçarken arabayı kıvrmaya çalışıyorum, bu tamamen isteksiz hareket.
Tabancayı nerden çıkardığına dair emote vermelisin, bu oyun kurallarıdır. Çiviyi tahtadan, cebinden, kapıdan. Her yerden çıkarabilirsin, eğer bunu ıc olarak rolle yapıyorsan karşındaki nesneye göre rolü şekillendirebilirim. Ama silah çıkarman hatalı emotedir.
Sanırım matrix falansın, her boş sandığın yere uçuyorsun..
Alıntı
Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi.
(kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır
Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

#3 - 07.04.2021 11:55
Tabancayı nerden çıkardığına dair emote vermelisin, bu oyun kurallarıdır. Çiviyi tahtadan, cebinden, kapıdan. Her yerden çıkarabilirsin, eğer bunu ıc olarak rolle yapıyorsan karşındaki nesneye göre rolü şekillendirebilirim. Ama silah çıkarman hatalı emotedir.
Alıntı
Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi.
(kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır

Tabancayı çıkarma olayı benim için geçerli, çoğu kişi aynı emoteyi veriyor. Tabancayı çıkarmak benim için önemli, yani story rp olayı gibi ben nasıl keyf alıyorsam öyle yaparım. Hayır matrix falan değilim, orayı boş sandım ve video'yu izlediysen arabayı kıvırmaya çalışıyorum. Hatta OOC kin yapılmışları seviyorum da denebilir.

Sana daha fazla tarafımca yanıt gelmeyecek, bir iki brawl'dan başlayıp insanlara OOC kin yaparak darlama.
Tavsiyemdir blokla geç, video'yu rahat-atak şekil paylaştım.
Bir ihlalim yok.
İyi forumlar.

#4 - 07.04.2021 12:07
Alıntı

Tabancayı çıkarma olayı benim için geçerli, çoğu kişi aynı emoteyi veriyor. Tabancayı çıkarmak benim için önemli, yani story rp olayı gibi ben nasıl keyf alıyorsam öyle yaparım. Hayır matrix falan değilim, orayı boş sandım ve video'yu izlediysen arabayı kıvırmaya çalışıyorum. Hatta OOC kin yapılmışları seviyorum da denebilir.

Sana daha fazla tarafımca yanıt gelmeyecek, bir iki brawl'dan başlayıp insanlara OOC kin yaparak darlama.
Tavsiyemdir blokla geç, video'yu rahat-atak şekil paylaştım.
Bir ihlalim yok.
İyi forumlar.
Herkes keyif alıcağı şekilde oynarsa ne kurallara uyulur ne başka bir şey. Senin keyfine göre oynamanda sıkıntı yok, oynayabilirsin. Ancak yaptığın bir hatadır, ve oyuncu şikayetleri kısmı bu hataların cezasının verilmesi için vardır. Her hangi bir ooc kinim yok ooc kinim olsa bile çekerim sesliye konuşurum. Arabayı kıvırma mevzusuna gelicek olursak... Arabanın zaten canı az, duman çıkıyor. Arkanda polis var, polisten kaçıyor olabilirsin. Araban takla atmasın diye zaten arabayı düzeltmeye çalışıyorsun.  Yoldan uçup kanalizasyon'a atlıyorsun ve herhangi bir ihlalim yok diyorsun. Tuhaf...

#5 - 14.04.2021 04:29
Merhaba,

Sırayla gidecek olursak araçla herhangi bir emote vermeden kişiye doğrudan araçla çarpmanız tamamen yanlış. İkinci konu ise verdiğiniz emote, bu emotede herhangi bir sorun bulunmuyor. En son Non-RP Driving olayına gelirsek ise bu konuda da ceza alacaksınız. Tekrarlamayın lütfen.