Konu: [30.03.2021 - Beatrice_Bianco] DM  (Okunma sayısı 258 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.03.2021 19:36

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Dipsy Beatrice_Bianco

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Smfdb.nika Donovan_DiCaprio(kendi arkadaşı) - @temo24  Jack_Adams

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Rutin bir akşam devriyesi sırasında Idlewood tarafında iki tane kadından birisini maskeli gördük ve basit bir search işlemi gerçekleştirdik. Sonrasında bir şey çıkmayınca aracımıza binip devriyeye devam edecektik ki internetimdeki sıkıntıdan dolayı bağlantım koptu ve oyundan düştüm. Oyuna tekar girdiğimde partnerime pm üzerinden durumu bildirdim ve beni almasını söyledim. Bu arada orada üstünü aradığımız oyuncu eskiden de bir şikayet oluşturmuş olmamdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ki(bkz. https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=104703.msg408201#msg408201)  kin yapıp emote dahi vermeden beni yumruklamaya başladı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
1- https://cdn.discordapp.com/attachments/695406826447175810/826493769623928852/samp_30_03_2021_19_14_27.png
2- https://cdn.discordapp.com/attachments/695406826447175810/826493800121499688/samp_30_03_2021_19_14_28.png

Ek açıklamalar(varsa): Biliyorsunuz ki bir hatadan dolayı relog attığımızda canımız fulleniyor. Chatta gördüğünüz gibi oyuna gireli belki 1 dakika anca oldu ve canımın azalışı ortada ve hit yediğim belli oluyor. chatte herhangi bir emote göremiyorum. Ta ki 2.sse kadar. 2.ssde siyahi karakter emote verip saldırmaya devam ediyor ama kadından hala bir emote yok. Ben karşılık dahi vermedim. Gerekli ihlal kapsamında cezalandırılmasını rica ediyorum.
« Son Düzenleme: 30.03.2021 19:42 Rone »

#1 - 30.03.2021 19:40
Retarted RP- Non RP - Fear RP İhlali. Hangisini söylerseniz size kalmış. Bunun için de ayrı bir şikayet oluşturmak istemem ama üzerinde gerçek silah taşıyan bir memura karşı basit yumruklarla iki insan...

#2 - 30.03.2021 19:42
Sahitliğimi onaylıyorum. Ek olarak arkadaşım Crash alıp oyundan düştüğü için nerede diye soruyorum herhangi bir yanlış anlaşılma olmasın.

#3 - 30.03.2021 21:50
Öncelikle şahitliği reddediyorum Dm atılmadı, benim emotem var, Dipsy'nin emotesi var. Fakat /sme olarak attı, o kısmı SS almamış, şahıs bize hakaret ediyor ve bir şey yapmamışken ikide bir silah doğrultuyor, KANITLAR:

Spoiler: GösterGizle

Alice karakteri yanımızdaydı, onu şahit olarak yazıyorum, Fear-Rp yok tek kişiydi, elinde silahı yoktu, biz üç kişiydik. Ayrıca MetaGaming yapıyorlar, sms yolu ile bulunduğu bölgeyi belirtebilirdi, fakat Pm yolunu tercig etmişler, Savunmam bu kadar  :vice: :vice:

#4 - 30.03.2021 22:08
Öncelikle silah doğrultma kısmına neden bu kadar takıldınız anlam veremedim ya ilk defa silah görüyorsunuz yada silah ile bir sorununuz var. Bölgeden hırsızlık ihbarı geliyor ve bölgeye yöneliyoruz. Bölge bizim adımıza riskli bir bölge Idlewood bölgesi ve geldiğimizde evden bir maskeli kişi çıkıyor ve kapıda araç var. Sanırım burada size çiçek vermemizi beklemişsiniz onuda anlıyorum. Zaten IC olarak hırsızlık ihbarı geldiğini ve üst araması yapılacağını size IC olarak bildirmiştim. Sizinle mesafesi olan ve camlarının kapalı olan bir araçtaki konuşmaları duymanız ayrı bir olay. Silah çekmemizden yakınmanız ayrı bir olay.

Biraz zor gözüküyor ama size iyi roller dilerim.

#5 - 30.03.2021 22:53
Öncelikle şahitliği reddediyorum Dm atılmadı, benim emotem var, Dipsy'nin emotesi var. Fakat /sme olarak attı, o kısmı SS almamış, şahıs bize hakaret ediyor ve bir şey yapmamışken ikide bir silah doğrultuyor, KANITLAR:

Alice karakteri yanımızdaydı, onu şahit olarak yazıyorum, Fear-Rp yok tek kişiydi, elinde silahı yoktu, biz üç kişiydik. Ayrıca MetaGaming yapıyorlar, sms yolu ile bulunduğu bölgeyi belirtebilirdi, fakat Pm yolunu tercig etmişler, Savunmam bu kadar  :vice: :vice:

Birincisi, seni şikayet etmedim, arkadaşını şikayet ettim.

İkincisi silah emoteleri /ame ya da /sme'den verilmez, saldırılacak oyuncunun her açıdan görebileceği gibi, direkt olarak /me kanalından verilir. Çünkü saldırılan oyuncunun emoteyi görmesi gerekir. Hadi diyelim ki /sme'den verdiniz, siz kanıt atın o zaman. Discord sesliye çağırdınız az önce, orada da /me yazarken yanlışlıkla /e yazmışım, komut bulunamadı dedi kanka şikayeti kaldır diyordunuz onu konuya dahil bile etmiyorum, nereden nasıl yırtsak diye bakıyorsunuz.

Üçüncüsü, arkamızdan "Bunlar çaylak, bir bok bilmiyorlar, aptallar" türevi ithamlarda bulundunuz ve "camlarımız kapalıyken" kendi aramızda size hakaret etmiş olabiliriz. Bunu duyamazsın.

Dördüncüsü, sana silah doğrultmam kadar doğal bir etken göremiyorum, bunun savunmasını ekip arkadaşım üstte yapmış.

Beşincisi, elimde silah göremiyorsun, belimde de mi göremiyorsun?

#6 - 31.03.2021 09:26
Elinde silah yok, orada tektin kimse yok biz 3 kişiyiz Fear-Rp ihlaline girmez, siz MetaGaming yapıyorsunuz, yanıt verip şikayeti kirletmeye gerek yok, son söz yönetimde  :vice:

#7 - 31.03.2021 12:22
Şahitliğimi onaylıyorum şahıslar emote verdi.

#8 - 31.03.2021 12:32
Elinde silah yok, orada tektin kimse yok biz 3 kişiyiz Fear-Rp ihlaline girmez, siz MetaGaming yapıyorsunuz, yanıt verip şikayeti kirletmeye gerek yok, son söz yönetimde  :vice:
Merhaba,
" silahı elinde yok " dediğiniz için bunu yazma gereği duydum, işbaşındaki bir polis memurunun teçhizat kemerinde her zaman silah bulunur. Sırf polis diye fear-rp yapmayacaksınız diye birşey yok, silahlı olduğunu bildiğiniz halde fear-rp uygulamayıp yumruklar ile silahlı bir adama karşı çıkıyorsunuz. Ki görüldüğü gibi iki kişisiniz, üç kişi olsanız bile silahsızsınız ve karşınızdaki donanımlı bir polis memuru. Yanii belki emote vermiş olabilirsiniz fakat yaptığınız fear-rp ihlali oluyor. Bir polis memuru hakkında yanlış bir bilgide olduğunuz için bu iletiyi yazma gereksinimi duydum, iyi forumlar.
bkz.
« Son Düzenleme: 31.03.2021 12:34 Lhansent »

#9 - 31.03.2021 17:13
Merhabalar,
öncelikle duyamama konusuna değineceğim, karşıdaki kişinin chatloguna düşüyorsa onu duyma rolü yapabilir bunda bir sorun yok. Beatrice karakterini oyun içinden bir kez daha bu sebepten dolayı uyardım, önce dövüp sonra emote veriyorsunuz, bu da yanlış. Eğer biri oyundan düştüyse de bunu PM yoluyla yanındaki arkadaşına söyleyebilir, burada yanlış bir şey yok. Beatrice karakteri şikayet kapsamında ceza alacak.

İyi forumlar.