Konu: Greco.  (Okunma sayısı 182 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.03.2021 03:40

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maske_28297 [Forum id bilinmiyor]  Samuel_Vercetti @XXliceXX

Olaya dahil olan şahit karakter adı: George McGregor @clexy  Kyros Wind @Sneaky1  Adelfo Giordano @KCBRSS

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30/03/2021/ 00:23

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.
Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

M-A-Ş-K

MESLEKİ ARAÇLARI ŞAHSİ KULLANIM.

15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle Selamın Aleyküm. Kyros Wind adlı karakter ile aramızda çokça rol geçti öz kardeşim gibidir kendisi IC'de bana IC'de bazı şeyler anlattı. Greco adlı suç örgütünün onu ve kız arkadaşını sürekli rahatsız ettiğini, ve sonrasında evine hırsız olarak onlardan birinin girdiğini söylüyor. Bende polise gitmesini sonrasında eğer polis bu işi halledemez ise biz gider düzgünce konuşuruz dedim. Tamam dedi bir gün G YM'deydim çok olmuyor iki gün falan Ivan Greco ile adını tam hatırlayamadığım bir karakter daha ile olay yaşadık. GYM'de kavga çıktı sonrasında bana saldıran karakterlerin Greco suç örgütünden olduğunu buluyorum çok geçmeden. Sonrasında olayların üst üste gelmesiyle birlikte bir kaç yakın arkadaş hep birlikte Greco'ların mekanına gidiyoruz ilk başta bir zenciyle karşılaşıyoruz. Tatsız bir karşılaşma sonrasında Thomas Greco karakteri geliyor, onunla konuşuyoruz. Konuşma alevleniyor ve tartışmaya dönüyor. Ardından yerini çok geçmeden kendisini kavgaya bırakıyor arkada brawl rolü dönüyor. Zenci kaçıyor ve aradan beş dakika geçmeden bir taksi MAŞK yaparak bizde Drive-by atıyor. Bizi tarıyorlar, kendi adamlarını bile tarıyorlar hatta. Neyse sonrasında yaralananları hastaneye götürüp rollerini yapıyoruz olay bu kadar. Şimdi buradaki suçları derlereylim; Birincisi DM hiç bir sebepleri yok, kanıtlayamazlar bile. Hiç bir sebepleri yok iken kalkıp drive by atıyorlar. Silah ile ateş açıyor, kişilerin bahanesi ise arakdaşlarımıza saldırdınız. Bu kabul buyurmayan bir bahanedir yukarıda DM açıklamasını okursanız hepiniz anlarsınız zaten. Neyse sonrasında Emote vermeden kalkıyor SKİ silah kural ilahli veriyor, emote bize gözükmüyor ne videoya ne ss'e hiç birine gözükmüyor kişi ateş açıyor bize. Diğer bariz suç işe kişilerin yaptıkları MAŞK; Mesleki Araçları Şahsi Kullanım, kişiler bildiğiniz normal legal taksi ile gelip bize DRive by atıyor. Bu yalnış bir şey mesleki araçları şahsi kullanıyorlar şahsı amaçları doğrultusunda kullanıyorlar.  Epeyce uzun lafın kısası arkadaşlar... DM MAŞK ve SKİ bulunan bir şikayete hoşgeldiniz. Ve görüşürüz :)

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:  https://i.ibb.co/sJ2mkt7/2.png 

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşlar, bu tarz haraketlere gerek yok. Bir önceki şikayetimde de hemen konu silaha döndü. Burası TDM sunucusu değil, siz doluysanız bizde boş değiliz bizde doluyuz bizde kalkıp ateş açabiliriz. ANCAK burası TDM olarak görmediğimiz için önce rol ile çözüyoruz. Şahsi görüşüm ateşli roller yani ateşliden kastım ateş açma silahla yapılan roller rol değildir.

#1 - 30.03.2021 03:53
Kyros Wind karakteri bana ait. Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 30.03.2021 05:09
Merhabalar,
Elwen Jonnes ve Samuel Vercetti karakterleri ceza alacak.

İyi forumlar.