Konu: Lucas Caretlli - Meyer Gusinsky Albert Beckers DM+ İl-legal kural ihlali.  (Okunma sayısı 276 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 23.03.2021 21:20

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Lucas Cartelli @DIABLO Meyer Gusinsky @Jesswyn Albert Beckers @Emre1

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Garcia_Felton

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'de mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.
Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

1) LEGAL / İLLEGAL BİRLİK KURALLARI
1.1) GENEL KURALLAR (Legal ve İllegal)
Yeni bir oluşum kurabilmek için, sunucuya adapte olmanız açısından, minimum beş (5) seviye olmanız gerek. Beş ve üstü seviyeye sahip eski bir karakteriniz varsa, birlik oluşturabilirsiniz.
Yeni açılan oluşumlar, tanıtımları onaylandıktan itibaren 10 gün boyunca agresif rollere dahil olamaz, kendilerine de agresif rol yapılamaz. (İki birlik lideri anlaşırsa kural geçersiz sayılır)
Tanıtıma atacağınız ekran görüntülerinde, başka bir birlik hakkında aşağılayıcı/hakaret içeren/tahrik edici konuşmalara izin verilmeyecektir. Bu kuralın ihlal edilmesi durumunda, iletinin sol altındaki "moderatöre rapor et" tuşuna basabilirsiniz.
Bölge onaylı/onaylı birlik liderleri dışında, hiçbir birlik üyesi alt karakterini kendi birliğine sokamaz.
Tanınmış mafya veya çetelerin rolleri yapılamaz. (örnek: The Demeo Crime Family, Carleone Crime Family, Mara Salvatrucha ..vb)
ABD'de rol yaptığımız için Vice Şehri bizim kurguladığımız bir şehir olsa da kurulabilecek askeri tim ve terör örgütü rolleri mantık çerçevesinde yapılmalıdır. İslami, aşırı ardikal ve dinci örgüt rolleri yasaktır. Bunun dışında terör örgütü veya askeri tim konseptinde yapacağınız birlikler için öncesinde FM ekibine ulaşarak konsept hakkında bilgi veriniz.
Birliğinizdeki herhangi bir üyenin yaptığı ihlalden, birlik lideri de sorumlu tutulabilir. Bu yüzden birlik liderlerinin birlik üyelerini bilgilendirmesi ve üye seçimlerinde dikkatli olması gerekir. Her birlik lideri, kendi oluşumunun adminidir.
Birlikler, liderler bir sorun yaşıyorsa çözüme ulaşamıyorsa FM Ekibiyle iletişime geçerek sorunlarını özel olarak anlatabilirler.
İzin verilen roller haricinde (FM Ekibinin üst yönetimiyle iletişime geçerek senaryo/kurgunuzu anlatmalısınız) sorun yaşayan iki illegal birlik üyesi/düşman POLİSE SIĞINMA kuralını ihlal edemez. Yani illegal sorunlarınızı PD yardımıyla çözemezsiniz.
Hiçbir birlik liderine karşı utandırıcı, küçük düşürecek rol yapılamaz. (Yüzüne tükürmek, üzerine idrar boşaltmak, "ben şöyleyim, böyleyim" diye kendini aşağılatıcı şekilde zorla bağırmasını sağlamak ve tasma takmak gibi bir çok rol engeli vardır.)
Düşman birliği tarafından öldürülen ve CK attırılan karakter, NC sonrası, 48 saat boyunca savaşlara katılamaz, intikam rolü yapamaz.
Karakterler kendilerini IC bir şekilde Valachi üyesi, akrabası olduğunu söyleyebilir/dolandırabilir. (OOC bir şekilde Valachi adıyla dolandırmak yasaktır.)
Legal bir karakter veya sivil karakter canlandırıyorsanız, yerine göre illegal birliklere karşı Fear-RP yapmalısın ve güçlü bir birliğe karşı korkusuzca/arkanı sağlama almadan laf atma/sataşma/polise ihbar etme rollerine girmemelisin. Aksi halde karakterine karşı birliğin bazı hakları olabilir ve CK'ya kadar gidebilir.
İllegal rol uygulanan bir kişiye, zorbalık yöntemi ile kendisine hakaret ettirmek yasaklanmıştır. (Örn: "Ben ib*eyim diye bağır!)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar ss'de gördüğünüz arkadaşlar mekanımıza geldi ve yan tarafa gate eklettiğimiz için bize ateş açıldı ateş açmadan önce kişileri pm üzerinden uyardım il-legal yasağımız var dedim fakat kişiler ateş açtılar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Kişiler silahlı bi şekilde giriyorlar. Sonrasında yan tarafta gate var diye ateş açıyorlar. 

Ek açıklamalar(varsa): Lucas Cartelli adlı arkadaşın forum hesabını etiketliyemiyorum nedenini bilmiyorum ama forum hesabı bu https://www.vice-rp.com/forum/index.php?action=profile;u=387

« Son Düzenleme: 23.03.2021 21:24 egeahinbey »

#1 - 23.03.2021 21:21
Açıklamam gereken başka birşey ise birliğimizin il-legal rol yasağı oradada gözüktüğü gibi agresif rol yapmadım.

#2 - 23.03.2021 21:30
Öncelikle "Lucas Cartelli"... Ayrıca neyin nc'si? Adımı yazamadığın için bulamamışsındır. Nc atıp kaçacak değilim.

OOC olarak daha önceden benden orada rol yapılması için izin alındı admin aracılığıyla. Kendilerini sadece "çıkmazı" kullanabilmeleri için ve oraya mekan açabilmeleri izin verdim. Kendileri benim mekanımın olduğu yere ve zamanında obje eklettiğimiz yerin bulunduğu çıkmaza *Gate* atmışlar. Gidip kendilerine kapıyı kaldırmalarını söyledim bu kadar. Çıkmaza girişim engellendi ve karakter sinirli. Kalkıp kendilerine girer girmez sıkar giderdim, dibimde rol yapan adamlara saldırıp bundan ne kàr elde edebilirim? Olay bu kadar, mekanın önünde de kaldırın dedim dinlemediniz. Konuşmaya mı yoksa iş koymaya mı geldiniz dedi, ben de silahımı çekip sıktım. Olay bu kadar. Ne kişi sayısından fear yapıyorsunuz ne de yeni oluşum olmaktan fear yapıyorsunuz. Yanımdaki iki adamın göğüsünde pompalı tüfek var onu da mı görmüyorsunuz? Başka da savunma yok iyi geceler, iyi "roller".

#3 - 23.03.2021 21:35
DM Olduğu ortada değil mi? basit bi sebep için sıkıyorsun?

#4 - 23.03.2021 21:41
Öncelikle "Lucas Cartelli"... Ayrıca neyin nc'si? Adımı yazamadığın için bulamamışsındır. Nc atıp kaçacak değilim.

OOC olarak daha önceden benden orada rol yapılması için izin alındı admin aracılığıyla. Kendilerini sadece "çıkmazı" kullanabilmeleri için ve oraya mekan açabilmeleri izin verdim. Kendileri benim mekanımın olduğu yere ve zamanında obje eklettiğimiz yerin bulunduğu çıkmaza *Gate* atmışlar. Gidip kendilerine kapıyı kaldırmalarını söyledim bu kadar. Çıkmaza girişim engellendi ve karakter sinirli. Kalkıp kendilerine girer girmez sıkar giderdim, dibimde rol yapan adamlara saldırıp bundan ne kàr elde edebilirim? Olay bu kadar, mekanın önünde de kaldırın dedim dinlemediniz. Konuşmaya mı yoksa iş koymaya mı geldiniz dedi, ben de silahımı çekip sıktım. Olay bu kadar. Ne kişi sayısından fear yapıyorsunuz ne de yeni oluşum olmaktan fear yapıyorsunuz. Yanımdaki iki adamın göğüsünde pompalı tüfek var onu da mı görmüyorsunuz? Başka da savunma yok iyi geceler, iyi "roller". 

Senin objene ait hiç bir şey yok daha önce torino pub çatısı altındayken eklettiğin tüm objeler kaldırıldı oraya obje gate gibi şeyler ekletebiliriz senin olmayan bir yer için senden izin alamayız öyle bir şey olsaydı zaten adminler bize burası başka kişininn objelerini barındırıyor derlerde aylarca oyuna gelmiyip bi şeyler yapıp başarmaya çalığstığımız yerde 2 dakikalık zevkin için ateş edip kaçamazssın yok öyle dünya varsa itirazın git ticket aç yada şikayet aç objem var gate attırmışlar falan diye orası hood mekanımız objemizide gatemizide attırırız adminler bir şey demediği sürece attırabiliriz DM yapıp burada mekana kapı koymuşlar falan diyemezssin yok öyle dava.

#5 - 23.03.2021 21:59
Silahlı adamlara karşı Fear uygulamayıp, karşında konuşan kişiye alaycı tavırlar sergilersen olacaklardan sorumlu olursun daha sonrasında foruma gelip şikayet açmazsın. Her yanıta ek olarak cevap vermenize gerek yok, yönetici kararı beklenebilir. İyi roller.

#6 - 23.03.2021 22:52
Sana SS lerde diklenmiyorum eğer sana karşı alaycı ve aşşağılayıcı şekilde konuştuğum SS varsa buyur at daha yazma admin kararı bekle.

#7 - 24.03.2021 17:30
DM konusunu geçtim PM'Den size il-legal yasağımız var diyorum anlamıyorsunuz.

#8 - 04.04.2021 15:28
Merhaba incelendi.

İllegal rol yasağı olan bir birliğe karşı illegal rol yapamaz, ateş edemez ve savaş başlatamazsınız. Ekran görüntüsünde, hasarlarda sıktığı görünen kişiler DM ve İllegal Kural İhlali kapsamında ceza alacak.

Şikayet sonuçlanmıştır. K&A