Vice City Medical Department
Sosyal Hizmetler Kurumu
Sosyal hizmetler, toplumsal değişim ve gelişimi, toplumsal bütünleşmeyi, insanların güçlenmesini ve özgürleşmesini destekleyen, uygulama temelli bir meslek ve akademik disiplindir. Sosyal adalet, insan hakları, kolektif sorumluluk ve farklılıklara saygı ilkeleri sosyal hizmetin temelinde yer alır. Sosyal sorunlar karşısında en savunmasız olanlara yardım etmek amacı sorumluluk yüklenmeyi gerektirir. Toplum ve insan sorunları ve çözüm yolları konusunda bilgi üreten, yaklaşımlar geliştiren, modeller oluşturan sosyal hizmet uzmanı, müracaatçıların mesleki olarak onaylanmış hizmeti alabilmeleri için mutlaka kendi mesleki alanı içerisinde çalışmalıdır. Sosyal hizmet uzmanı için sosyal hizmetin çalışma alanını bilmesi oldukça önemlidir.
Amerika Birleşik Devletleri’nde Sosyal Refah Hizmetleri1800’lü yıllarda Amerika’da yoksulluk, yerel bir sorun olarak kabul edilmekteydi ve hükümetin yardımları resmi bir hizmet olarak nitelendirilemezdi. 1863’te kurulan Massachusetts Eyalet Yardım İdaresi, bütün hayırseverlik ve ıslah sistemlerini incelemek ve gözden geçirmekle görevlendirilmiş ve bu kurumların daha ekonomik ve verimli bir şekilde yönetimini sağlama yetkisine sahip olmuştur. Böylelikle, eyalet hükümeti yersiz ve yurtsuz yoksullara para ödenmesini kontrol ediyor ve yoksullara acil yardım işlerini inceleyebiliyor, araştırma ve rapor hazırlayabiliyordu.
Görme Engellilere Yardım Kanunu: Bu bakım, bazen kurum bakımı, bazen de eğitim, mesleğe yönlendirme ve ek eğitim şeklinde olmuştur. Görme engelliler iş piyasasında dezavantajlı ve kendilerini geçindirmeye yetecek kazanç sağlayamamaları nedeniyle kamu fonlarından yardım almışlardır. 1898’de Ohio’da Görme Engellilere Yardım Kanunu kabul edilmiştir. Görme engellilere emeklilik maaşı bağlanması da bu kanundan sonra olmuştur.
Boşanmış ya da Eşini Kaybetmiş Kadınlar ve Muhtaç Çocuklara Yardımlar: Boşanmış ya da eşini kaybetmiş kadınlara ve korunmaya muhtaç çocukları olan diğer annelere mali yardımda bulunulmuştur.
Amerika’da ilk Annelik Yardımı Kanunu: 1911’de Missouri de kabul edilmiştir. Bu kanuna göre, eşleri ölmüş olan veya hapse düşen 14 yaşından küçük çocuklu muhtaç durumda olan annelere yardım ayrılmıştır.
Yaşlılar ve EmeklilikMuhtaç yaşlıların yardımı hak etme derecesine göre eyalet yardımları yapılmaktadır.
Amerika Birleşik Devletleri’nde Çocuk Koruma HizmetleriAmerika’da 200 yıldan fazla bir zamandan beri çocuklar için kurum bakımı modelleri kullanılmaktadır. Kurum bakımı, iyi bir koruyucu ev bulana kadar, zor durumda olan çocuk için alternatif bir bakım modeli olarak düşünülmüştür.
Evsizlerin KonaklatılmasıEvsiz, mekânsız ve kimsesiz kişiler tespit edilerek öncelikli olarak il sınırları içerisinde bulunan kamu kurumu misafirhanelerine yerleştirilecek. Konaklatılan kişilerin temizlik, sağlık, temel gıda, giyim ve diğer ihtiyaçları giderilmektedir. Konaklanan kişilere, kendi geçimlerini sağlayabilmeleri için maddi manevi destekler verilmektedir.
Amerikan Hastaneler Derneği akreditasyon için her hastaneye bir s
osyal hizmet bölümü şart koşmaktadır. Sosyal hizmet uzmanları sadece hastalar ve ailelerine sosyal hizmet vermekle kalmaz aynı zamanda belli hastalarla grup çalışması, danışma ve diğer uzmanların eğitimi gibi hizmetlerde sunuyorlar. Yine, hastane ve çeşitli sağlık kurumları dahilinde planlama ve politika geliştirme çalışmaktadırlar. Bazen sosyal hizmet uzmanları hastalıkların ve tedavi süreçlerinin sosyo-psikolojik bileşenlerini paylaştıkları tıp okulu dersleri vermektedirler. Psikolojik süreçlerin neredeyse tüm hastalıklarda nedensel etken olduğu giderek kabul görmektedir. Hastanın duyguları ve iyileşme motivasyonu da tedavi sürecini ciddi şekilde etkilemektedir.
Sosyal Hizmetler kapsamında yapılacak olan başvurular açılmıştır. Yapılan her türlü başvuruların bilgileri gizli tutulmaktadır.
Başvuru linkine gitmek için
tıklayın.