Selamlar. Vice'a başladığım zaman pek farkında olmadan kendimi taksicilik mesleğinde buldum. Taksicilik mesleği ile karakteri bağdaştırıp eğlenceli hale getirdim, uzun bir süredir bilenler vardır ki mesleği yapmaktayım. Her şey iyi güzel fakat törpülenmeyen pürüzlere artık tahammülüm kalmadı. Sadece kendi adıma değil, bütün taksi mesleğini yapanlar adına konuyu açmış sayıyorum kendimi. İnceden isyan etmeye başlayayım.
MESLEK ÇALIŞANLARINA KARŞI ROLLER
Taksicilik, tamircilik, taşımacılık gibi meslek çalışanlarına, aynı zamanda PD ve ASGH çalışanlarına çağrı üzerinden bir noktaya çekip pusu kurmak, gasp etmek, yasaklı roller arasındadır. Aynı zamanda meslek yapan kişilere(Balık, Taksicilik, Trucker) herhangi bir
illegal rol yapılamaz. Sunucu kuralını görüyoruz, sayılan mesleklere "İllegal" rol yapılamaz deniyor. Defalarca dolandırıldığım için artık taksi rolünden sıkılmış durumdayım, kurallar ve yöneticiler arasında tutarsızlık var. Bu gece "Taksicileri dolandırmak yasak değil mi?" diye rapor gönderdim ve
@Nraxy "Hayır değil" diye yanıtladı. Fakat gözden kaçırdığınız, yani yönetimin gözden kaçırdığı asıl olay dolandırmakta illegal bir durum. Birini dolandırırsan illegal bir iş yapmış olursun ve hapis cezası vs cezalandırılırsın. Diyeceksiniz ki şimdi, oyun içi polise başvurulabilir. Başvurulamaz çünkü OOC kural olarak "illegal rol yapılamaz" diyor. Karşı taraf yani dolandıran kişi kuralı ihlal etmiş oluyor, taksiciye illegal rol sergileyip dolandırıyor.
Yönetim kural sabit kalacak diye yanıtlarsa ne olur? Eğer böyle bir cevap gelirse kimse taksiye para ödemek zorunda değildir demek oluyor. Gün içinde en az 10 kişi de bu durumu yaşıyorum. Herkesi tek tek uyarmaktan ve tartışmaktan sıkıldım. Eğer konuyu okuyanlar arasında tartıştığım insanlar var ise ki mutlaka vardır, hepsiyle artık pes edip geri çekiliyorum. Departmana gün içinde 50 kişi dolandırdı diye gidemeyiz, bunun rolünü ne biz taksi rolünü yapanlar ne de departman sıkı takip edip sonuç getirmez. Sadece bugün, polis departmanı bölgesinden Palomino kasabasına götürdüğüm kişi parası olmadığı halde taksiye biniyor ve gitmek istediği yere varınca bir şey olmayacağını bildiği için çok rahat şekilde rolü kesip uzaklaşıyor. Şikayeti mevcut oluşturdum. Bir başka kişi, San Fierro'ya taksi çağırıyor ve gidiyorum. Oyuncuyu alıp şehire getiriyorum ve yine parayı ödemeyip uzaklaşıyor. Kural açığını bildiği için ise çok rahat şekilde yasak değil, dolandırırım diyor. Özün sözü, olaya bir el atılsın. Yetkililerin ilgilenmesini, konunun üstünün örtülmemesini rica ediyorum. İyi forumlar.