Konu: Araç spawn sistem önerisi  (Okunma sayısı 185 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 03.05.2021 17:46
Merhaba,

Sorun;
  Sunucu içerisinde her iki saatte gelen araç spawn sisteminin gerçekten devre dışı bırakılması gerektiğinin düşüncesindeyim ve öneri olarak sizlere sunuyorum. Nedeni ise, hem IC olarak rollerimize gerçekten çok etki ediyor. Sebebi ise, on dakika önce yanımda bulunan araç yanımdan kayboluyor ve sabahın 05.00'ında ya spawn yerine koşuyorum yada taksiciler ile iletişime geçmeyi deniyorum.
  Diğer açıdan her iki saate spawnlandığını farzedersek 17.35 saatinde yazıyorum bu konuyu ve sunucu içerisinde 412 aktif oyuncu var. Şimdi 412x100(fix parası)=41200 $ gibi bir ücrete denk geliyor. Ve her iki saate bu ücreti sunucu veriyor ve fix parası spawnlananan hasarlı araçlar için ücretsize denk geliyor.
   Bilerek hatalı park pozisyonuna çekilen araçlar ise bu spawndan IC olarak ceza yemekten OOC olan bir sistem yüzünden kaçınıyor. Herkes bunu bildiği için aracını özensiz çekiyor ve quit atıyor.

Öneri;
- /agps komudunun aktif edilmesi ve oyuncuların araçlarının otomatik spawn sisteminin devredışı bırakılması.
-İlaveten 1500$ ödenerek  /park edilen noktalara 24 saatte bir kere oyuncu isteğiyle spawn olan bir sistem getirilebilir.

Avantaj;
-IC olarak, şehir içerisinde araç park düzensizliği sona erer. Ve insanlar artık bu tür rollere önem göstermeye başlarlar.
-OOC olarak, araçları ağır hasarlıda olsa gelen spawn ile 100$ gibi bi ücreti vermekten kaçınılamaz ve araçları çalışmasa bile garajları arıyarak çekici gibi rollere girilir.
-Yine tekrardan gelen spawnlar yüzünden aksayan roller bu sistem ile son bulur.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 03.05.2021 18:41
Her yerde araç kalabalığı birikir. Ne kadar RP sunucusu olsa da bir oyundayız. Herkesin kalabalık bir rol ortamında gece rol bitimi q attığını düşünürsek sabah araç kirliliği olacaktır. Gerçek hayatta ise herkes arabasıyla eve gider. Ancak oyunda bu gerçekleşmiyor. Ayrıca sistemi düşük seviye olan kişiler baya bir performans sıkıntısı çekecektir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 06.05.2021 03:10
Drop sorunu için bu sistem geliştirildi, bilgisayarın ne kadar iyi olsa da drop alabiliyorsun. Bu sebeple desteklemiyorum, bu sistem gelirse de bu sefer drop sorunları dolayısıyla oyuncular şikayet edecek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 06.05.2021 15:13
Selam, bu sistem arkadaşlarımızın da dediği gibi drop vs. için getirilen sistem. Arabalar obje nedeniyle kayboluyor. Obje sayısı çok olan bir araba, herhangi bir bölge de kayboluyor. Artık bu sorunu mod yapımcısı olarak ben çözdüm. Araba kaybolması sorununnu yaşan herkesin kullanmasını ŞİDDETLE tavsiye ediyorum. Detaylar: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=108567 İyi günler! :vice:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 06.05.2021 17:32
Senin dediğin gibi değilde şöyle olabilir yine otomatik 2 saat süre ile spawn olur araçlar ama kişi istediği zaman aracın park yerine gider ve /sakla yazarak 100$ karşılığında aracını saklıyabilir böylece araba kalabalığı olmaz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 07.05.2021 11:30
2 saatte bir re-spawn olduğu sistemde bile akşamları Idlewood'da 100'den fazla araç oluyor ve drop-fps düşüşleri sebebiyle oyun zevkimiz kaçıyor.

Bahsettiğin şeylerin de yapıldığını düşününce, sabahları trucker'dan arabana koşmaman için oyunu 3-5 fps'te ve saniye başı giren drop'larla oynamak zorunda kalırız. Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 11.05.2021 01:47
2 saatte bir re-spawn olduğu sistemde bile akşamları Idlewood'da 100'den fazla araç oluyor ve drop-fps düşüşleri sebebiyle oyun zevkimiz kaçıyor.

Bahsettiğin şeylerin de yapıldığını düşününce, sabahları trucker'dan arabana koşmaman için oyunu 3-5 fps'te ve saniye başı giren drop'larla oynamak zorunda kalırız. Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 11.05.2021 01:50
Ya bu kadar açıklamaya gerek yok, spawnlanacağı zaman otomatik bir yazı geçse mesela "Araçlar 30 saniye sonra spawnlanacaktır" rolde olan biner bekler boş olan araçlar zaten spawn olur. Böylece ne kirlilik olur nede drop
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 11.07.2021 22:32
Araç park sisteminde kolaylaştırıcı birkaç şey eklendi. Ekstra bir spawn sistemine gerek yok. Hatalı parklara IC müdahale edilebilir, oldukça kalabalık bir VCPD Trafik Büro kadrosu var.  :-[
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok