| |  | |
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Karen_Murphy @quakeN Olaya dahil olan şahit karakter adı: İkimizin konuştuğunu görenler Exton Avenue Bloods üyeleri. Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03.03.2021 tarihi Çarşamba günü saat 22.19 ve 22.30 saat aralığı. |
İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:LEGAL / İLLEGAL BİRLİK KURALLARI
Fear RP
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selam,
Mart 03, 2021 tarihinde saat 22.00 sularında bir birlik rolü sonrasında Las Venturas gişelerine doğru ilerlerken telefonum çalıyor, arayan numara Karen Murphy karakterinin numarası. Telefonda kendisini Cappy olarak tanıtıyor, daha önceden bir birlik üyemle telefonda mesajlaşıp aynı ithamlarda bulunmuş(kanıt 1). O sırada farklı bir rol içerisinde olduğum için telefonunu meşgule atmak zorundaydım. Daha öncesinde Idlewood bölgesinde boy gösteren Brystal birliğindeki, mahlasları B'lay ve JayZ olan karakterlerle role girmiş, onlarla sokaklar hakkında konuşuyorduk(kanıt 2 ve kanıt 2b). İki sokak arasında herhangi bir sorun bulunmuyordu, ikisi de idlewood bölgesinde boy gösteren birlikte OG, rank19 konumundaydı. Her olayı onlarla konuşup hallediyorduk. Bugün Cappy mahlaslı karakter rol yaptığımız Jefferson Motel arkasındaki bölgeye tek başına, hiçbir yardımı olmadan, herhangi bir kişiyi yanında getirmeden geldi. O sırada Ermeni kökenli birkaç karakter ile köşede rol yapıyordum. Exton birliğindeki Bronte bana mesaj attı(kanıt 3). Ermeni kökenli arkadaşlar ile konuştuktan sonra Cappy karakterinin yanına gittim. Ondan olaylar hakkında bilgi aldım ve bir anda tehditvari konuşmalara başladı. Atılan kanıtlarda(kanıt 4,5,6,7) her şey göz önüne seriliyor. Atılan ilk kanıtta(kanıt 4), Idlewood bünyesinde rol yapan arkadaşlara ulaşmam yerine ona ulaşmamı söyledi, nedenini sorduğum zaman da tehditvari konuşmasını sürdürdü. Her ne kadar onaylı oluşum içerisinde, hood onayı olmayan bir oluşum yönetmiyor olsam dahi bir birlik yönetiyorum. Birliğin kurucusu ve R20'si olarak rolümü sergiliyorum. Üstelik illegal rolümüzün Mart 05, 2021 tarihi Cuma gününün bitecek. Böyle bir role girmesi tuhaf. Atılan kanıtlarda(kanıt 5), sokakta en az 8 oluşum üyesi varken sırf hood onaylı bir birlikte bulunuyor diye tehditvari konuşması ve benim arkadaşlarımın onun çevresindeyken böyle ithamlarda bulunması da Fear RP'yi ateşliyor. Her ne kadar silahı olsa dahi realistik baktığımız zaman(her zaman realistik bakmıyor olsak dahi) tek bıçak darbesinde yere düşürebilecek durumdalar. Şimdi diyecek olursanız sistemsel bıçak yok vesaire silah ile vurulma olasılığınızın da olduğunu unutmayın. Atılan kanıtlarda(kanıt 6), kişinin direkt olarak bir sokak liderine gelip "bize para ödeyeceksiniz, sizden üstünüz" tarzında ithamlarda bulunması da direkt olarak İllegal Birlik Kural kapsamını tetikliyor. Atılan kanıtlarda(kanıt 7), kişi direkt olarak tehdit ediyor ve Fear RP kuralıyla birlikte illegal birlik kuralını tetikleyen davranışta bulunuyor. Bu da tamamen yanlış bir yaklaşım.
Birkaç arkadaş ile daha görüştüm, bu tarz rolleri sürekli yaptığınızı öne sürdüler. Kanıtları istenirse onları da atabilirim, sorun değil. Bu tarz roller yapmanız hoş değil, lütfen yapmayın.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Kanıt 1 (Cappy karakteri birliğimdeki Kendrick karakterine sms atıyor);
Kanıt 2 (idlewood bölgesindekiler ile aramızda yaşanan bir problem sonrası jermaine karakteri jayz'yi buluyor);
Kanıt 2b (idlewood bölgesinden olan B'lay karakteriyle konuşmalarımıza dair kanıtlar);
Kanıt 3 (Bronte'nin bana attığı sms);
Kanıt 4 (Tehditvari ilk cümleler, ulaşılması gereken karakter olduğunu bildiriyor);
Kanıt 5 (Etrafında 10 tane Exton birliğinin bünyesinde bulunan oluşum üyesi varken yaptığı rol);
Kanıt 6 (Sokak liderine direkt olarak tek başına gelip "bize para ödeyeceksin" tarzında ithamlarda bulunduğu rol);
Kanıt 7 (Sokak ortasında direkt tehdit ettiğine dair rol);
Ek açıklamalar(varsa): Atılan kanıtların tam halleri istenilirse atılır, özel SMS'ler olduğu için tam hali atılmadı. Tüm kanıtların tam halleri mevcut, yönetici tarafından istenirsa atılabilir. Sadece "kanıt 2b" spoiler içerisindeki görüntülerin orijinal halleri bulunmuyor. O roller de direkt olarak "Exton Avenue" oluşum tanıtımında mevcut.
Daha birliği geçen hafta açmış olmamıza rağmen böyle rolle karşılaşmak gerçekten bizi üzdü. Kimseyle daha illegal role tam anlamıyla girmemiş olmamıza rağmen, herkese karşı Fear RP yapmamıza rağmen böyle yaklaşım yapmaları gerçekten hoş değil. Buna benzer birkaç olay daha yaşandığını duydum, bu gerçekten üzücü bir durum. Umarım, tamamen kendi isteğim ve verebileceğim en iyi tavsiye lütfen ama lütfen yeni oluşum açmış kişilere karşı, yeni bir şeyler denemeye çalışanlara karşı baskın olmaya çalışmayın. Her şey için teşekkürler. Umarım her şey güzel olur.