Konu: Edwin Hensley - MİX & ORTAK NEZAKET - 07.03.2021  (Okunma sayısı 172 defa)

#0 - 07.03.2021 15:07

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Edwin_Hensley > @zLuanvice

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 07.03.2021 - 14:50

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Evimden çıktım, aracım ile evimden departmana doğru gidiyordum. Market Caddesi üzerindeyken bir taksi yan yoldan ana yola hiç bakmadan çıkıp bana çarptı, bir de haklıymış gibi arkamdan beni takip edip korna çalmaya başladı. Ardından ben de ona korna çaldım, yanına doğru yanaştım, durup "Sorun ne?" diye soracaktım, karakterim oldukça sinirliydi. Yanlarına yanaştığım esnada kişiler önüme kırdı, ben de VCPD rolleri yaptığım için refleks olarak önüme kırdığı anda kişilere LAG PIT dediğimiz, önüne kırarak hakimiyeti kaybettirme manevrasını atarak kendimi kurtardım. Kişilerin aracı pasife düştü, ardından /pm üzerinden beni rahatsız etmeye, "kıvırma" gibi uygunsuz kelimeler kullanıp "videodan sonra göreceğiz" tarzında tehdit eder gibi konuşmalarda bulundu. Kişiler hem ortak nezaket, hem de MİX politikasını ihlal ettiler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Eklemek istediğim tek bir şey var; Kişinin caydırıcı bir uyarı/ceza almasını ve kimseyi bu şekilde "hile" adı altında suçlayarak rahatsız etmemesini talep ediyorum.

#1 - 09.03.2021 00:46
Merhaba,

İlk öncelikle kişi hikayeyi yanlış anlatmış. Kişi yolun ortasından bir anda çıkıp aracıma vurdu, IC olarak birkaç defa korna çaldım ve karakterim sinirlendi. Sinirlendiğini role yansıtabilmek için korna bastıktan sonra hızlı bir şekilde aracın önüne geçmek istedim ve geçtim, ilerlemeye devam ediyordum ama şahıs bir anda hızlandı ve aracıyla beni sürüklemeye başladı, araç ile bir duvara vurduk ve aracın hiçbir hasarı yokken sadece bir araç çarpması ile beraber pasife düştü. Bende bazı sobeit tabanlı hileler var, farklı sunucularda "Tank Mode" adı altında çalıştırdığımız zaman araç tank gibi oluyor, birisi sana araç ile vursa bile hiçbir şekilde takla atmıyorsun, yolundan şaşmıyorsun. Sana çarpan araç zarar görüyor fakat sen görmüyorsun. LAG PIT ile olayın alakası bile yok. Bandicam ile video çekiyordum ve cracksiz olduğu için 10 dakika üstü video alınmıyor, ben genel olarak video ile gezdiğim için o araç çarpma esnasında video kaydı açık sanıyordum fakat 10 dakika limitini geçtiği için kapanmış.

Ek olarak IC bir role gidiyordum, bir anda adamın biri yolun ortasından geçiyor ve direkt bana çarpıyor, kendisinin aracına birşey olmuyor fakat ben yarım saat sürüklenip bir yere çarpıyorum ve aracım pasife çekiliyor. Beni çokça sinirlendirdi bu durum, IC olarak kazaya sinirlendim fakat bir anda gelip araca kafa atarak pasife çekmesi, OOC olarakta sinirlendirdi. Ek olarak hile olduğuna o kadar eminim. Eğer video kaydı olsaydı her türlü kanıtlardım. Eğer yetkililer isterse sobeit ile farklı bir sunucuda Tank Mode olayını kendim video kaydına alarak gösterebilirim.

PM üzerinden sinirlendiğim için bu tarz kelimeler kullandım. Ortak Nezaketlik bir durum yok. "Kıvırma" kelimesi herhangi bir argo veya hakaret niteliği taşımıyor. Ayrıca kişi bunu tehdit olarak algılıyorsa benim söylediklerimi kanıtlar, madem LAG PIT diyorsun, video kaydı ile hile şikayeti açıcam dedim diye neden tehdit unsuru olarak algılıyorsun?

Şikayet açıp, olayı küstahça yanlış anlatıyor ve üstüne caydırıcı bir ceza mı talep ediyorsun? İnsanları salak yerine koymayı bırakıp, oyununuzu düzgün bir şekilde oynamayı öğrenmelisiniz.

Savunmam bu kadar, kişiye herhangi bir argo veya hakaret niteliği taşıyacak bir kelime söylemedim.

#2 - 09.03.2021 08:39
Tekrardan selam.

Senden tek ricam, hile olduğumu kanıtla. /pm üzerinden "videodayım" dedikten sonra buradan "10 dakikayı geçti, crack değildi vb." cümleler kurarak, yöneticilere güven verip benim hile olduğuma inandırmaya çalışıyorsun, güzel taktik ama işlemez. Hile falan kullanmıyorum, bir yılı aşkın süredir bu sunucuda rol yapmaktayım, hile kullananlara neler yaptığımı da çevremdeki arkadaşlarım çok iyi bilir, o yüzden boş yere insanları hile ile suçlama. Bunun yanı sıra bu kadar emin konuşuyorsan, bir kanıtın olmalı, en yakın sürede hile olduğumu kanıtlayacak bir görüntü bekliyorum senden.

Ek olarak, LAG PIT olayını bilmeyip burada "olayın LAG PIT ile alakası yok" demen de oldukça gülünç. Olayı yanlış anlattığım falan da yok, her şeyi tamı tamına anlattım ve kanıtlarımı da yukarıda sundum. Eğer bana karşı bir suçlaman varsa, kanıt göstermek zorundasın. Ben kanıtımı sundum ve ceza almanı talep ediyorum.

Son olarak, "Tank Mode" dediğin şeyi ilk kez senden duyuyorum, "Kişi kendinden bilir işi" sözünü bana tekrar hatırlattığın için teşekkürler, iyi forumlar.

#3 - 09.03.2021 16:02
Merhaba, şikayet incelendi.

@zLuanvice Sizi PM üzerinden üslubunuz sebebiyle uyarıyorum, "kıvırma" kelimesi sizin için hakaret anlamına taşıyamayabilir, sinirlenerek kullanmış olabilirsiniz fakat karşı taraf bundan rahatsız olarak şikayet oluşturuyor. Oyuncularla PM'den iletişime geçerken daha dikkatli olmalısınız.

Onun dışında herhangi bir sorun yok, bir şikayet açmadan önce genelde oyuncuların karşı tarafla iletişime geçmelerini öneriyoruz fakat iletişime geçtiğinizde böyle konuşmaların dönmesi taraftarı değiliz. Bir oyun oynuyoruz ve karşılıklı zevk almaya çalışıyoruz.  Kimse ceza almayacak @zLuanvice uyarıldı.

K&A