Konu: [20.03.2021 - Lion Hovanessian ve Rafayel Moses- Sürekli RP, PG, Retarted RP]  (Okunma sayısı 122 defa)

#0 - 20.03.2021 13:47

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Rafayel Moses @hapY Lion Hovanessian @fornax34

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.03.2021 13.10-13.30 civarı. Ekran görüntülerinde açıkça yazıyor.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Power Gaming: Rafayel arkadaşım emoteunu kopyala>yapıştır yaparak, fizikleri de aykırı kullanarak aracımı çalmaya çalıştı.

Sürekli Role Play: Aracın içinde konuşurken trafik akışını bozdu. Arkadan araçlar geliyor, şehir işlek bir şehir. Buna göre herhangi bir rol yapılmıyor. Üzerine Lion ile Rafayel arkadaşlarım beraber sıcak takip yaparcasına peşime takılıyorlar. Yeri geliyor ters şeritten geliyorlar. Bu yaptıklarına Non RP, Non RP Drive gibi kılıflar da uydurulabilir fakat lüzumu yok.

Retarted Role Play: Bu yapmaya çalıştıkları rolün mantıklı bir tarafı yok. Ve hurda sistemi olmasa asla buna benzer bir rol yapmayacaklar. OOC profillerine baktığımda da Kasparov üyesi gözüküyorlar. Bahane olarak "çeteciyiz" gibi bir şey de sunmalarını mantıklı bulmuyorum.

Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
Alıntı
11-) SÜREKLİ ROLEPLAY

Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Sıradan bir gün. Evimin oradan (East Beach) Ganton-Idlewood-Market Street yapıp şirkete geçeceğim. Elemanlar Sanchez ile arkamdan bağırıyorlar. Şehrin en işlek yerlerinden biri olan Idlewood'da sıcak takip yapıyormuş gibi arkamdan sesleniyorlar. Sanchez ön yargım olmasına rağmen arkadaşlara ayak uyduruyorum. Birbirimize ters yönde Ganton civarında gelirken kendileri u dönüşü yapıp peşime takılıyorlar. Araç satılık mı vesaire muhabbetleri dönüyor. Lion arkadaşım motorla peşime takılıyor, bağırıyor vesaire. Rafayel arkadaşım emoteunu ctrl c yapmış, sste de olduğu gibi bir emote veriyor. Emote içeriğinde *kökler* gibi bir ifade olmasına rağmen ayak uyduruyorum. Tabii kendisi ctrl c yapmasına rağmen çalamıyor, anlıyorum ve sistemlerin bana sağladığı kilit avantajını vesaire kullanıyorum. Sanıyorum bunun ihlallik yanı yok, kendileri GTA San Andreas fiziklerini kendi avantajlarına kullanıyorlarsa, kanser olmamak için benim de bu tarz tedbirler almam gerekiyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Cezalar sadece oyun zevkini sabote eder. Bunun yanında ceza alacak davranışlar da oyun zevkini sabote eder. Arkadaşlar bu konudaki hatalarını tekrar sergilememeye söz veriyorlarsa ve yönetim tarafından rol konusunda herhangi bir eksikliklerinin saptanması durumunda rol desteği almayı kabul ediyorlarsa ben ceza almalarını istemiyorum. Kendilerinden de ricam; kendilerini savunurlarken kılıflar uydurmasınlar, adam karalama safsatasına, görüş ve davranış çürütme yöntemine başvurmasınlar. Savunmalarını yaptıktan sonra bu konu altında flood olmaması için, benim cevap vermemi gerektirecek herhangi bir şey yazmasınlar. Ek olarak da yukarıda bir yerde Kasparov sözcüğü geçti. Şikayetin birliği karalamakla alakalı hiçbir yanı yok. Bunu da göz önünde bulunduralım lütfen.

#1 - 20.03.2021 14:07
Idlewood gibi bir yerden VCPD önüne kadar peşime bağırarak takılıyorsunuz. Her gördüğünüz kişiyi araç satın alma bahanesi ile kenara mı çeviriyorsunuz? Hurdalığa satacağınızı kendin söylemişsin dostum. Yaptığınız rolün mantıklı bir tarafı olmaması da bu zaten. Hurdalık gibi bir sistem olmasaydı, aracın içinde sürücüsü varken ondan aracı çalmaya çalışmazdınız. Hurdalık sisteminin işleyişini bilmiyorum ama tahmin ediyorum ki götürdüğünüz anda parçalayabiliyorsunuz. Olaya gerçekçi bak lütfen. Little Mexico'dan hurdalık yerine gitmek OOC olarak iki dakika sürecek bir şey. O iki dakikada gerçekten araç hemen parçalanır ve size parası mı verilir? Veya emoteunu kopyala>yapıştır yapman. Hala PG yapmadığını mı düşünüyorsun gerçekten? Araç ile ortada bekliyorsun, Sürekli Role Play'i ihlal ediyorsun. Gerçekten bu ihlali de mi yapmadığını düşünüyorsun? Takdir edersin ki şehrin nüfusu sunucunun oyuncu sayısından ibaret değil. E orası da işlek bir yer. Şehrin her yeri trafik açısından işlektir. Amerika'dan bahsediyoruz. Dediğim gibi şikayet daha süslenir, püslenir, kılıflar uydurulur. Bu son cevabımdı, kafadaki soru işaretlerini gidermek için o da. Yönetim kararını bekliyorum ve ceza almamanız için sunduğum şartlar gayet açık. İyi roller.
hapY yani Rafayel arkadaşım şikayet içeriği ile yaptığı rolün hiçbir alakası olmadığını yazmıştı. Ona istinaden bunu söylemiştim. Tekrar benzer bir şey yazarsa kendisine cevap olur. Kararı bekliyorum, iyi roller ve iyi forumlar.
« Son Düzenleme: 20.03.2021 14:22 Pondicherry »

#2 - 20.03.2021 15:50
Arkadaşlarla anlaştık, hiçbir sorun kalmadı.

#3 - 20.03.2021 16:39
Şikayetin geri çekilmesinden ötürü şikayet arşivlendi.