Konu: Birden fazla kişi // Birden fazla kural ihlali  (Okunma sayısı 374 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 12.02.2021 16:19

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Alphonso Thornycroft @burak1903 Fonzell Caine @Prexy Carlos Lux @xyusufx37 Garcia Casillas @mertg1925 Albert Russell @Albert_Allien Mark Russell @Shyvana_Ferro George Lux @TunahanGenc37

Olaya dahil olan şahit karakter adı: yok

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 12 20 - 13 30 arası

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
METAGAMING, YARALI KURAL İHLALİ, BRAWL KURAL İHLALİ, FEAR-RP,

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar öncelikle. 12.20 sularında oyuna girdiğimde sürekli olarak bize sataşan ve her gün kesintisiz mermi yiyen, fakat her gün düşmesine rağmen akıllanmayan bir arkadaşı birlik üyem yine vurup eve kapatmış. Beni arayıp eve çağırdı, gittiğimde herif yerdeydi, kimseye telefonla falan haber vermeden (tabii ki mix yapmadıysa) kapının önünde bir anda 6 kişi belirdi. Dışarı çıkıp buraya nasıl geldiklerini sorduğumda Albert karakteri Alphonso vurulurken burada olduğunu söyledi, tamam bunda sıkıntı yok. Fakat nasıl olduysa hepsi arabalarını "kilitlediğimiz evin önüne" çekmiş ve hangi eve soktuğumuzu bilmeden o evin önünde resmen pusuya yatmışlardı. Burada metagaming olayı olduğundan adımız gibi eminiz. Diğer olayda beni kapının önünde altı kişi dövdüler, tamam eyvalllah buna da, role uyuyorum. Fakat brawl rollerinde kaçırmanın yasak olup olmadığını sorudan sorduğumda support arkadaştan "yasak" cevabını aldım, bu da ikinci ihlal. Beni kaçırıp kırk dakika boyunca boş yere tuttular. Daha sonra kilitli evden çıkan arkadaşım bunların takıldığı yeri bildiği için silahla beni kurtarmaya geliyor, beni alıyor ve gidiyoruz. Mermisi az olduğu için mermiciye giderken bu arkadaşlar silahları olmamalarına ve bizde silah olduğunu bilmelerine rağmen peşimizden 1 motor 2 araba olacak şekilde geliyorlar. Onları silahımız olduğundan uyarıyoruz, fakat hiç geri adım atmıyorlar. Ardından "silahımızın olduğunu bile bile" araçlarından inip bizim arabamıza yumruklar atıyorlar, bu da fear-rp ihlaline giriyor. Daha sonra pizza stacke kadar kovalıyorlar, araç tamir yerinde yine aynı korkusuzluğu yapıyorlar, bu sefer arkadaşım inip sıkıyor, pompalıyla ateş eden bir adama Albert_Russell karakteri yumrukla saldırmaya başlıyor, bu da bir diğer retarded-rp ve fear-rp ihlali. Geçelim, geçelim.. İlk olaydan 1 saat geçmesine rağmen silahla vurulan ve 8 saat yaralı kural ihlaline uyması gereken Alphonso karakteri "kilitli evden" nasıl olduysa çıkıyor, kimse haber vermemesine rağmen koşa koşa buraya geliyor ve kavgaya dahil oluyor, bu da bir diğer metagaming örneği ve yaralı kural ihlali.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): En azından son 2 aydır bu tarz gereksiz, sadece insanların rolünü baltalamaya oynayan, para kasıp sadece silah ve araba sahibi olmak isteyen, rolle alakası olmayan, başka sunucularda kazandığı alışkanlıkları gelip bu sunucuda oynayıp sunucunun kalitesini iyice düşüren bunlar gibi oyuncular türedi. Konuşmayayım konuşmayayım diyorum fakat ceza alırsam da umrumda olmayacak çünkü herkesin sağlıklı bir ortamda rol yapması, rollerinin baltalanmaması gerekiyor. Ben ve birliğim bu tarz insanlardan aşırı derecede sıkıldık. Umarım şikayet en ince ayrıntınsa kadar incelenir ve bu sicili kabarık, "roleplay" kavramını tam kavrayamamış arkadaşlar gerekli cezayı alırlar. Temennim sunucudan kalıcı olarak yasaklanmaları, çünkü daha önce yaptıkları hareketleri göz ardı ederek tonlarca ceza almalarına rağmen aynı hareketleri yapmaya devam ediyorlar.

#1 - 12.02.2021 19:36
Sadece 1 fotoğrafta çıkmışım ve sadece koşuyorum burada bana tahmini 0 dk falan atarlar artı olarak gayet temiz bir roldü sana açtığım şikayetten dolayı sebepsiz şeyler arıyosun galiba ama neye bu arada fotoda iyi çıkmışım.

#2 - 12.02.2021 20:18
Dostum, siz bize galiba OOC kin beslediniz ve arka arkaya açtığınız şikayetler oldu. Hemen savunmamı yapayım. Öncelikle size kaç defa dedim. Alphonso'yu kaçırırken ben gördüm, oradayım diye. Sonra mahalleye gidip birlikteki adamları çağırdım. Brawl rolde adam kaçırmak yasak ancak siz dediniz ki ''iki taraf da izin vermediyse brawl rol olmaz'' dediniz. Zaten kimse kimseye bir şey sormadı. Size tabii ki vuracağız, mahallemize gelmişsiniz, racon kesmeye çalışıyorsunuz ve önceden birbirimizle kavgalıyız. Burada vurmamamız için bir sebep göremiyorum. Alphonso'ya da 8 saat kuralına uyması gerekiyor demişsiniz ama çocuğun hiçbir suçu yok. Siz bize sıktıktan sonra tekrar geldiniz ve bir daha sıktınız. Yani kendiniz şikayet açıyorsunuz ama asıl kurallara uymayan sizsiniz. İyi forumlar.

#3 - 12.02.2021 21:02
Bir de şimdi kanıtlarınızı incelerken fark ettim. Neredeyse fısıldamalarınızın hepsi küçük harfle başlanmış. Yani bırakın Hard Rp serverlerini, Low Rp sunucularında bile böyle rol yapılmıyor.

#4 - 12.02.2021 21:45
İlk olarak SS lerde çıkmamışım bile gerçi etiketi bile atamamışsın ama 2 laf edeyim SS ler karışık biraz ama metagamimg içermiyor gördüğüm kadarıyla yki ye gelince yki de yok sadece rk olmuşsun bitince kaçırılmışsın bi sıkıntı yok brawl kural ihlali de göremiyorum seni kaçırmışlar fakat zaten rk olduktan sonra kaçırmışlar.

Umarım keefe harrise gereği yapılır SS lerde mix yaptığı gözüküyo ve de pizzacı güvenli bölgedir orada ateş açamaz kimseye iyi forumlar  :)

#5 - 13.02.2021 13:12
Bir de şimdi kanıtlarınızı incelerken fark ettim. Neredeyse fısıldamalarınızın hepsi küçük harfle başlanmış. Yani bırakın Hard Rp serverlerini, Low Rp sunucularında bile böyle rol yapılmıyor.
aksiyonun heyecanıyla öyle şeyler olabiliyor

ayrıca şikayetler arka arkaya açılan aynı şikayetler değil, o kadar fazla ihlal yapıyorsunuz ki böyle açmak zorunda kalıyoruz. Alphonso'nun suçu yok? (: Her şey sslerde gözüküyor zaten, detayı detayına da her şeyi açıkladım, yaptığın savunmada sadece kendini avutmuşsun, admin kararı bekleyebiliriz.

#6 - 14.02.2021 22:02
Aksiyonun heyecanı mı? 1 olur 2 olur da hepsinde de olacağını sanmıyorum. Admin kararına bırakıyorum, iyi forumlar.

#7 - 15.02.2021 22:23
Bu arkadaşlqrın gerekli cezayı almasını istiyorum kaç kere çetesel kavga ettik En az 10 kere düşenler tekrar kalkıp emote vermeden Rk sı olmasına rağmen saldırfı ve rol zevkimizi bozdu bunu defalarca adminlere söyledik ancak bir yaptırım uygulanmadı.Fear rp, Rk ihlali, Non rp gibi nirçok ihlalide yaptıklarına şahit oldum gerekli ss ler vardı ancak arkadaşlar ısrar edince sildim.İyi forumlar.

#8 - 18.02.2021 11:15

#9 - 03.03.2021 05:05
Merhabalar, https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=101802.msg395603#msg395603 burada da belirttiğim gibi olay anında zaten orada olan tüm oyuncuları uyardım.

İyi forumlar, şikayet kapatıldı.