Konu: [22.02.2021 - Evan_Reacher] İC E-rp zorlamak- Tehdit  (Okunma sayısı 271 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 23.02.2021 00:03

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Evan_Reacher @MoressaTheGreat

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.44

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
8-) KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.  Örnekler:

Alıntı
— Herhangi bir türde seksüellik içeren roller. (Her türlü cinsel içerikli rol ve detay)
— Ceset parçalamalar, ağır vahşet, canavarlık
— Yamyamlık

19.06.2020 GÜNCELLEME NOTU: 19.06.2020 tarihinde yapılan topluluk kuralları güncellemesi itibariyle Vice Roleplay içerisinde yapılacak bütün taciz/tecavüz & pedofili rolleri yasaklandı. İlgili maddeye ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiyi ic rolle evime davet ettim, club sonrası evime gelecekti sadece arkadaşça sohbetler edeceğimizi sanıyordum.Çünkü tamirhanemi açtıktan sonra bir kaç kere geldi benle tanıştı iyi rollerde bulundu.Sonrasında herneyse ben bunu evime davet ettim.Club bitiminde geldi kişinin karakteri bildiğim kadarıyla IC karakter ama hala Zetnikov olan karakterinden bir türlü çıkamamış arkadaş sürekli mafyatik şekilde takılmaya ve konuşmaya devam ediyor.. Evime davet ettim ss leri evimde çekmedim iyi niyetiminden sonrasında bu beni zorlamaya başladı yok yanıma gel yok şöyle yok böyle bende sslerde göreceğiniz üzere gelmiycem düzgünce otur sohbetini et filan dedim bu sinirlendi evden çıktı gitti sonra telefon etti açmadım öncesinde ilk iki kere.. sonrasında geldi senin tamirhaneni göreceksin bak neler oluyor gibi tehditlere başvurdu durduk yere. Şikayet açmayacağımı sandı ama karakterim kız ve herkes üstüme geliyor bu durumdan iyice sıkıldım. Ne yani kız karakter tamirhane açıp işletemez mi? Böyle bir kaide kural mı var da legal adam bile gelip beni hemen bir şey olunca tamirhanemle tehdit ediyor. Benim asıl meselem bu DJ'liğe vurarak beni iki üç gündür böyle rollere çekiyor yok öpme rolü yok koklama rolü. Ben bu tür rolleri kendim istemediğim sürece asla yapmamda yaptırmam da her ne olursa olsun karakterimi ezdirmem. Kişiden İC tehdit ve beni durduk yere zorlamasından dolayı şikayetçiyim. Bana rol yaptırmayacağını sanıyor böyle tehditlerle.. Neymiş bir tek onunla olmamışım herhalde e-rp yapacaktı aklı sıra yapmadım diye bu şekilde rol dönderdi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Barın içinde çektiğim ss ler benim evimde dönen rollerden kesitler, sonrasındaki ss leri telefonla tehdit etti. Tehdit sebebi:Ona yanaşmamam onunla sevişme rolüne girmemem.

#1 - 23.02.2021 00:20
Tamamen bir ihlal dışı durumu, rol içerisindeki durumu da ön görürsek IC bir rolü buraya aktarmışsın. Karakterimin sinirlenip orayı terketmesi de, herhangi bir role giriştiğimi zorladığımı nereden görüyorsun onu anlamadım? Bence karakterimin itibarını IC olarak zedeleyemediğini görürsek OOC olarak kinlenmiş, rollerini buraya aktarmışsın.

Not olarak düşmek isterim ki; Zorlayarak hiçbir emotem vesaire görünmüyor ki yapmadım da. Sadece sarılmak kavramını rolde karakterimi yönetirken yapmışım, daha sonrasında zaten evden çıkmışım karakterimi sinirlendirdiğin için. Telefonla arıyorum ve sinirli rolüme devam ediyorum. E-rp olarak nitelendirdiğiniz kavrama bile girmiyor bu şikayet, tamamen OOC kin olarak görüyorum. Konuyu ve rolleri kendi kavramlarına göre hareket ettirmende pek tercih edilecek bir durum değil, insanlar bu şikayeti görünce gülüyordur buna eminim. Teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 23.02.2021 00:23 MoressaTheGreat »

#2 - 23.02.2021 00:48
Bence karakterimin itibarını IC olarak zedeleyemediğini görürsek OOC olarak kinlenmiş, rollerini buraya aktarmışsın.

Karakterinin Ic olarak itibarını tam olarak bilmediğimi dün sana söyledim pm den dedim ki ben senin karakterinin rollerini bilmiyorum direk role girdin, loglara bakılırsa çıkar. İkincisi olarak bu yazdığında beni ilgilendirmez senin itibarın istersen Vali Cortez ol ben yanaşmam demiştim ev rolünde yani ooc bir kinim yok kendi kendine ooc kine dökme hemen.

Bir diğer diyeceğim şey bu şikayete bakan gülüyordur dedin. Bu şikayete gülen senin tayfan zaten DC'de ooc ortamın onu da gayet iyi biliyorum.

Kısacası sen bu tehdit rolünü devam mı ettireceksin yani şikayet red gelirse? IC olarak tehditlere saldırmalara mı geleceksin ortada hiçbir şey yokken? Bu şikayetin sadece Taciz tecavüz rolü olarak değil aynı zamanda ek'lere eklemediğim ic tehditle değerlendirilmesini isterim çünkü karakterini madem herkes biliyor mafya değilsin neden tehdit edip mafyatik rollere giriyorsun. Şikayeti ooc kinimden değil ic yaptığın şeyden dolayı açtım ben sen değilim

#3 - 23.02.2021 00:50
Bence karakterimin itibarını IC olarak zedeleyemediğini görürsek OOC olarak kinlenmiş, rollerini buraya aktarmışsın.

Karakterinin Ic olarak itibarını tam olarak bilmediğimi dün sana söyledim pm den dedim ki ben senin karakterinin rollerini bilmiyorum direk role girdin, loglara bakılırsa çıkar. İkincisi olarak bu yazdığında beni ilgilendirmez senin itibarın istersen Vali Cortez ol ben yanaşmam demiştim ev rolünde yani ooc bir kinim yok kendi kendine ooc kine dökme hemen.

Bir diğer diyeceğim şey bu şikayete bakan gülüyordur dedin. Bu şikayete gülen senin tayfan zaten DC'de ooc ortamın onu da gayet iyi biliyorum.

Kısacası sen bu tehdit rolünü devam mı ettireceksin yani şikayet red gelirse? IC olarak tehditlere saldırmalara mı geleceksin ortada hiçbir şey yokken? Bu şikayetin sadece Taciz tecavüz rolü olarak değil aynı zamanda ek'lere eklemediğim ic tehditle değerlendirilmesini isterim çünkü karakterini madem herkes biliyor mafya değilsin neden tehdit edip mafyatik rollere giriyorsun. Şikayeti ooc kinimden değil ic yaptığın şeyden dolayı açtım ben sen değilim

Rolü neden OOC Kin olarak algılayıp şikayete başvuruyorsun ki? Rollerim benim rollerim ve gidişata göre, karakterimi zedelemişsin ve karakterim şehirde bilinen, ayrıca bir ekibin liderlerinden. Senin bu yaptığın tamamen OOC Kin güdüp rollerimi baltalamak için bir hamle olarak görüyorum. OOC durumlarda zaten seninle laf dalaşına girecek bir konumuz geçmedi, yokta. Sen şuanda hamle yaparak rolleri baltalamaya çalışıyorsun, ben rollerimi şekillendirerek rol yaparım. Foruma başvurup rol baltamadan rollerimi gerçekleştiririm. Çünkü orası IC bir kavram, In-Game ortamı. Kin güdüp rollerimi baltalamana elbette izin vermeyeceğim, savunmamın hâlen arkasındayım.

#4 - 23.02.2021 00:57
Rolümü sen baltalıyosun ben baltalamıyorum , ayrıca herkesin içinde değildik evdeyik EV. EV rolünde yaptık bu konuşmaları senin karakterini zedeleyecek clubta olur büyük yerlerde konserlerde olur anlarım EV'imdeydin. Her şeyi IC yapalım tamam güzel. Ama sen ic olarak herkese kendini tanıtıpta hiç bir şey olmadan gelip bana bu rolü yapman bu hakkı vermez sana. Tamam Eka sen bilirsin deyip çekip gitmek yerine evimden. Çıktıktan sonra mafyatik takılmaya başlıyorsun OOC kinim yok seni OOC tanımam nesin kimsin bilmem niye OOC sana kin besleyip karakterini millete kötüleyim? Herkes kendi işinde rolünde. Ama sen tehditle her şeyi başaracağını sanıyorsun ünlülüğü arkana alarak..

#5 - 23.02.2021 01:06
Rolümü sen baltalıyosun ben baltalamıyorum , ayrıca herkesin içinde değildik evdeyik EV. EV rolünde yaptık bu konuşmaları senin karakterini zedeleyecek clubta olur büyük yerlerde konserlerde olur anlarım EV'imdeydin. Her şeyi IC yapalım tamam güzel. Ama sen ic olarak herkese kendini tanıtıpta hiç bir şey olmadan gelip bana bu rolü yapman bu hakkı vermez sana. Tamam Eka sen bilirsin deyip çekip gitmek yerine evimden. Çıktıktan sonra mafyatik takılmaya başlıyorsun OOC kinim yok seni OOC tanımam nesin kimsin bilmem niye OOC sana kin besleyip karakterini millete kötüleyim? Herkes kendi işinde rolünde. Ama sen tehditle her şeyi başaracağını sanıyorsun ünlülüğü arkana alarak..

Gerekli savunmamı ve bilgilerimi aktardım, herhangi bir zorlama olmadan rolümü yapıp çıktım evden evet. Daha sonrasında sen şikayet açtın, ben bunu garipsiyorum. Savunmamı yaptım, yönetim kararı bekleyebiliriz.

#6 - 23.02.2021 14:25
Merhaba,

Yapılan savunma yeterli bulundu. Size gelipte PM'den "benimle bu rolü yapacaksın" demiyor. Rol dahilinde gerçekleşen bir durumun, rol dahilinde çözülmesi gerekmektedir. Gereksiz/boş şikayet oluşturmayın.

Şikayet kapatıldı.