Konu: David Capello Türkçe terim.  (Okunma sayısı 129 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 07.02.2021 14:17

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: David_Capello @BLood

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 07/02/2021

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Türkçe terim.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Araç hakkında bir teklifte bulundum ve arkadaş aniden küfür edip resimdeki gibi türkçe terim bir küfür etti.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://prnt.sc/ymtzp2

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 07.02.2021 14:44
Selam.

Infernusu bir hafta önce ilana koydum. En az 20 kişi aradı ve hepsi de senin gibi olup olmadık teklifler verdi. Son üç aramaya da bu şekilde tepki verdim. Sen aradıktan hemen önce iki kişi de 300.000$ ve 310.000$ teklif vermişti. Karakterim sinirlendi ve en son sen aradığın için sana böyle bir tepki verdi. Burada pek bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Hani diyorlar ya karakter gelişimi önemli önemli. Bunu düşünmeden şikayet açmak saçma geliyor bana şahsen.

Eğer aşşağıda spoiler ile bıraktığım şey için şikayet açtıysan, o türkçe terim değil. Translate'ye yazınca zaten dick olarak çeviriyor.

Spoiler: GösterGizle

#2 - 07.02.2021 14:47
Sorun verdiğin tepki değil kullandığım kelime ayrıca açmadan önce /sorudan helpere sorup öyle açtım emin olmak için çeviriye yazınca karşılığı çıkmıyor bu arada teşekkürler. Dick "S*k" Oluyor güzel dostum senin söylediğinin ingilizcede bir karşılığı yok.

#3 - 07.02.2021 14:50
Sevgili dostum, hepsi aynı anlama çıkıyor. Türkçe terim dediğimiz şey, türkçeye ait. Başka dillerde çevirisi olmayan herhangi terimler oluyor. Buna örnek, "lan, ulan" gibi şeyler gösterebilirsin. Ancak bahsi geçen kelime bir cinsel organı tarif ettiği için, bir dile ait terim olmuyor. Her dilde farklı bir şekilde kullanılabiliyor. Burada bir türkçe terimlik durum yok.

Tıpkı "salute" gibi, italyanca terim ancak kullanılıyor? selam vermek demek.

#4 - 07.02.2021 14:54
Ozaman bundan sonra girdiğiniz ortamlara Selamın Aleyküm diyerek gir ne dersin?

#5 - 07.02.2021 14:56
O ise sadece müslümanların selam veriş şekli, müslümanlara özgü. Ve müslüman rolleri yasak dostum. biz "Selam" diye selam veriyoruz. Müslümanlar "Selamun Aleyküm" diyor.

#6 - 08.02.2021 12:30
Merhaba,

Göz ardı edilebilir bir durum. İlk ve son olması şartıyla bu seferliğine sadece uyarıda bulunuyorum, lütfen tekrar etmeyin.

Şikayet kapatıldı.