Konu: Salvatore Abati, Paul Cotta | Retarted RP, Agresif rol  (Okunma sayısı 374 defa)

#0 - 14.01.2021 23:00

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Salvatore Abati @vatansever , Paul Cotta @Manchov

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 14.01.2021 / 22.27

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Retarted RP: Karakterin hareketinin geçerli bir nedeninin olmaması ve amacı olmadan saçma hareketler sergilemesidir.
Polise karşı fear rp ihlali.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: TT devriyeme normal şekilde devam ediyordum, aracı çekmek için önüne yanaştım. Daha sonra Salvatore Abati ve diğerleri etrafıma toplanıp sebepsiz yere küfürler etmeye başladılar, burada yapılan rol tamamen saçma ve hiçbir mantıklı açıklaması olmamaktadır.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Şahıs 15 seviye ve roleplayer tagı olmasına rağmen yaptığı role anlam veremedim.

#1 - 14.01.2021 23:44
Rolün başlangıcı sslerde görünmüyor, aşağıya alıntılayarak chatlogu bıraktım. Öncelikle karakteriniz tek başınayken aracımı çekmeye kalkınca size seslendim, siz de ters yanıt verince (aşağıdaki gibi) benim karakterim de bir patron rolü yaptığı için yaklaşık 5 kat fazla tepki verdi ve zaten o an gergin anındaydı.

Alıntı
[22:22:17] Salvatore Abati (bağırır): Hey!

[22:22:22] * Salvatore Abati sigarasını tütütrerek adımlamaya devam eder.

[22:22:25] Salvatore Abati (bağırır): Hey!

[22:22:33] Joseph Allen: Duyuyorum bağırma.

[22:22:40] * Salvatore Abati Joseph'a doğru bakar.

[22:22:44] * Salvatore Abati 3 kez cama vurur.

[22:22:45] * Paul Cotta Joseph'e bakar.

[22:22:47] Screenshot Taken - sa-mp-063.png

[22:22:58] Joseph Allen: Araç sizin mi?

[22:22:59] Salvatore Abati: Bağırmanı da seni de siker aracın arkasında turlar attırırım sana.

Daha sonra diğer polis arkadaşlarınız gelince de Fear-RP'yi bu kez biz yaparak biz uzaklaştık bulunduğunuz yerden. Onun devamı da burda.

Alıntı
[22:26:11] Salvatore Abati: C'mahn.

[22:26:12] * Donald Fischetti polislere bakıyor.

[22:26:13] Salvatore Abati (kısık ses): Comet'a.

[22:26:15] Salvatore Abati (kısık ses): Comet'a geç.

[22:26:16] Paul Cotta: C'maghn, uzayalım.

[22:26:17] Salvatore Abati (kısık ses): Haydi.

[22:26:20] Salvatore Abati (kısık ses): C'mahn.

[22:26:30] Salvatore Abati yanındaki aracın kilidini açar.
[22:26:38] Paul Cotta: Fuck.

[22:26:42] * Paul Cotta alel acele arabaya atlar.

[22:26:45] Alvina Morgan (telsiz): Çok umursama bir küfürü.

Buraya parantez açıyorum. Arkadaşınız rolde dahi size "Çok umursama bir küfürü" diye uyarıyor.

Alıntı
[22:26:52] * Salvatore Abati sağ eliyle Joseph'ı selamlar.

[22:26:52] Alvina Morgan (telsiz): Alışırsın zamanla.

[22:26:53] Salvatore Abati: Görüşürüz şef.

Arkadaşlarınız geldiği için Fear RP yaparak uzaklaşıyoruz.

Sevgi ve saygılarımla, iyi eğlenceler dilerim.

(Şikayet Paul Cotta ve Salvatore Abati için tek yorumda savunulmuştur.)

#2 - 15.01.2021 01:10
Rolün başlangıcı sslerde görünmüyor, aşağıya alıntılayarak chatlogu bıraktım. Öncelikle karakteriniz tek başınayken aracımı çekmeye kalkınca size seslendim, siz de ters yanıt verince (aşağıdaki gibi) benim karakterim de bir patron rolü yaptığı için yaklaşık 5 kat fazla tepki verdi ve zaten o an gergin anındaydı.

Alıntı
[22:22:17] Salvatore Abati (bağırır): Hey!

[22:22:22] * Salvatore Abati sigarasını tütütrerek adımlamaya devam eder.

[22:22:25] Salvatore Abati (bağırır): Hey!

[22:22:33] Joseph Allen: Duyuyorum bağırma.

[22:22:40] * Salvatore Abati Joseph'a doğru bakar.

[22:22:44] * Salvatore Abati 3 kez cama vurur.

[22:22:45] * Paul Cotta Joseph'e bakar.

[22:22:47] Screenshot Taken - sa-mp-063.png

[22:22:58] Joseph Allen: Araç sizin mi?

[22:22:59] Salvatore Abati: Bağırmanı da seni de siker aracın arkasında turlar attırırım sana.

Daha sonra diğer polis arkadaşlarınız gelince de Fear-RP'yi bu kez biz yaparak biz uzaklaştık bulunduğunuz yerden. Onun devamı da burda.

Alıntı
[22:26:11] Salvatore Abati: C'mahn.

[22:26:12] * Donald Fischetti polislere bakıyor.

[22:26:13] Salvatore Abati (kısık ses): Comet'a.

[22:26:15] Salvatore Abati (kısık ses): Comet'a geç.

[22:26:16] Paul Cotta: C'maghn, uzayalım.

[22:26:17] Salvatore Abati (kısık ses): Haydi.

[22:26:20] Salvatore Abati (kısık ses): C'mahn.

[22:26:30] Salvatore Abati yanındaki aracın kilidini açar.
[22:26:38] Paul Cotta: Fuck.

[22:26:42] * Paul Cotta alel acele arabaya atlar.

[22:26:45] Alvina Morgan (telsiz): Çok umursama bir küfürü.

Buraya parantez açıyorum. Arkadaşınız rolde dahi size "Çok umursama bir küfürü" diye uyarıyor.

Alıntı
[22:26:52] * Salvatore Abati sağ eliyle Joseph'ı selamlar.

[22:26:52] Alvina Morgan (telsiz): Alışırsın zamanla.

[22:26:53] Salvatore Abati: Görüşürüz şef.

Arkadaşlarınız geldiği için Fear RP yaparak uzaklaşıyoruz.

Sevgi ve saygılarımla, iyi eğlenceler dilerim.

(Şikayet Paul Cotta ve Salvatore Abati için tek yorumda savunulmuştur.)
Herhangi bir tersleme göremiyorum, dibimde bağırdığın için, duyuyorum bağırma şeklinde cevap veriyorum. Terslemek isteseydim daha farklı şekillerde cevap verebilirdim. Diyelim ki tersledim, yine de patron olman polise karşı direkt küfürler yağdırarak karşılık verebileceğin anlamına gelmez, saçma rol yapıyorsun. Gerçek hayatta bu şekilde bir tutum sergilediğini düşün hele ki Amerikan polisine. Dakikasında tazer ya da biber gazı kullanılarak etkisiz hale getirilmiş olursun.

Gelelim polisler gelince ayrılma anına, polisler gelince gerekli fear rp'yi uygulayıp ayrıldığınızı söylemişsin, chatlogu koymuşsun ama chatlogun devamı nerede? Giderken yine hakaret etmeye devam ettiniz, o kısmı kırpmasaydın iyi olurdu. Ona dair gerekli kanıt mevcut yarın erken saatlerde ekleyeceğim.

Ayrıca bahsetmem gerekir ki chatlog kanıt olarak kullanılamamaktadır.

#3 - 15.01.2021 01:41
Merhabalar, öncelikle gerçekten üzüldüm yorumlarınız için. Hiç tanımadığınız bir kişiyi "saçma rol yapıyorsun" diye itham ederek oldukça yanlış bir davranışta bulunduğunuzu düşünüyorum. Bu ben değil, başka bir oyuncu olabilir ve onu bu şekilde karalamış olabilirsiniz, gerçekten bazen kelimelerimizi düşünmüyor ve hiç yazdıklarımızı okumadan yazıyoruz maalesef.

Alıntı
Gerçek hayatta bu şekilde bir tutum sergilediğini düşün hele ki Amerikan polisine. Dakikasında tazer ya da biber gazı kullanılarak etkisiz hale getirilmiş olursun.

A- Öncelikle; bunu yapabilecek sistem desteklerinizin olduğunu biliyorum. Taser ve biber gazını aynı şekilde kullanabilirdiniz.
B- Karakterimin yapacağı her rolden ben sorumluyum, keza IC tüm yaptırımları göze alan da benim. OOC bir konu olduğunu düşünmüyorum bunun. İstediğim gibi küfürler savurabileceğime inanıyorum açıkçası rolsel olarak, bu tamamen karakterimin yapılanması, o anki durumu ve anlık rolsel gelişim.
C- Sizin karakteriniz bir "PO1" apoletsiz bir -sizin deyiminizle- Amerikan Polisi. Benim karakterimse İtalyan-Amerikan mafyasının patronu. Sanırım aradaki farkı detaylı olarak anlatmaya gerek yok. Bu tamamen rolsel bir gelişmeydi. Karakterimin yanında ve çevresinde bulunan 10 ila 15 kişi bulunmakta. Açıkçası bunu söylemedim ancak ben sizden bir o anda Fear RP beklerdim. Zira şehirde tanınan bir mafyanın mahallesinde, şehirde oldukça tanınan bir mafya patronuna, bir apoletisiz ve en önemlisi yalnız başınıza polis olarak karşı çıkıyorsunuz.
D- Anlık bir durum olduğunu sizlere izah etmek adına da; dün de 2 polis arkadaşla role girdim, gayet kibar ve mutlu anındaydı, 15 dakika kadar sohbet rolü yaparak rolü tamamladık.

Ben size, sizin yaptığınız gibi ters bir üslupla cevap vermekten kaçınacağım ancak bunu ben de gayet yapabilecek meziyetlere sahibim, bilginiz olsun isterim. Bu rolde bir problem yoktur, bu aşikâr. Bu kadar detaylı olarak yazma sebebim de, sizlere doğrusunu göstermek idi. Yoksa zaten ben "kendi tercihim" savunmasına da sığınabilirdim zira gerçekten de karakterimin kendi tercihi.

Umarım daha iyi iletişim şekliyle, daha yapıcı ve sizin başta olmak üzere kimsenin vaktinin çalınmadığı başka bir rolde karşılaşırız.

İyi eğlenceler dilerim.

(ufak bir edit yapılmıştır)
« Son Düzenleme: 15.01.2021 01:48 vatansever »

#4 - 15.01.2021 05:29
Ben anlatamıyorum ya da siz anlamak istemiyorsunuz karakterim karakterine karşı herhangi bir ters üslupla cevap verme, aşağılama gibi bir hareketi olmamaktadır. Kendi kendinize agresif role girip karşı taraftan da buna uymasını bekliyorsunuz. Karakterin mafya babası olabilir, polislerden üstün görüyor olabilirsiniz. Keza polis memurundan üstün görüyorsanız, diğerleri geldiğinde de aynı tutumu sergilemenizi beklerdim, mafya babasısınız ya hani olay yerinden kaçmanızı beklemezdim. Ayrıca kararkterinizi IC olarak hiçbir şekilde tanımıyorum, üstelik yanınızda 15 değil 2 kişi var, benim ise belimde görev silahım var size karşı fear rp yapmamı beklemeyin. Sizin mantığınızı ele alırsan ve bunu doğru görüp göz yumarsak, bir insanın durduk yere departmana gidip ağzından geldiği gibi küfür etmesi de retarted rp kapsamına girmez, souçta IC olarak tüm yaptırımları göze alıyor. Üzgünüm ama aklınızda bulunan rol fikri saçma bu şekilde bir rol olamaz, bu rolü bana değil normal bir vatandaşa dahi yapsanız retarted rp kapsamına girer, mafya babası olmanız şehirde önüne gelene küfür edebilirsiniz demek değil.
« Son Düzenleme: 15.01.2021 05:31 MCB16 »

#5 - 15.01.2021 13:18
Başka yanıt vermeyeceğim. Yeterince vakit ayırdığımı düşünüyorum.

#6 - 15.01.2021 19:03
Merhaba,

Gerekli açıklamalar yapılmış ve burada Salvatore karakterinin küfürlerinin konuya bir tık fazla/abartı geldiğini kabul edebiliriz, lakin bunu bir ihlal kapsamında değerlendirmiyoruz, çünkü değil.

İhlalden ziyade, o anda öyle yapılması uygun görülmüş bir rol bu karakterden bu rolü daha önce görmedik ve düzenli olarak böyle agresif rollerde adı geçen bir karakter değil. Bu kapsamda uygulanması gereken bir cezai işlem yok, takibindeyiz.

İyi forumlar&roller dilerim.