Konu: [02.01.2021 Baryton Southern] CJ  (Okunma sayısı 198 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 02.01.2021 19:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Baryton Southern @Error

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Video

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Trolling, PG, CJ, CR, Non rp Araç Sürüş, Trolling
Alıntı

3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

4-) SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI

Powergamingden farklı olarak SAMP'ın kendi fiziklerinin roleplay dışı kullanımı olarak kabul görmektedir. Bu durumun örnek ve detayları aşağıda listelenmiştir:

BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
      Olimpik Yüzücülük — suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
      Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
      Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürmek.
      Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.
      CarSurfing — hareket eden aralarının tavanı, kaputu, üzerinde dururken seyahat etmek. (Bobcat, Sadler vb. araçlarda geçersizdir, Mountain Bike, Bike, BMX üzerine iki kişi binemezsiniz.)
      Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
      Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.
     Karavandan ateş etmek — karavan sistemini bu yönde suistimal etmek yasaktır. Karavandan kesinlikle ateş edilemez.
     Q-E ile reload yapmak — Silahınızın mermisini (q-e) tuşlarına basarak yenilemeniz yasaklanmıştır. Ufak bir emote dahilinde yapabilirsiniz.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

37- ) Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma,

Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.
CEZASI: Bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Olayla hiç bir şekilde alakam yok, yolda devam ediyordum. Birden arabamın yanına gelip CJ attı, attıktan sonra direklere ve arabaya çarpmaya başladı. Böyle yaparak rollerimi baltaladı, sunucuya troll için girdiği çok belli oluyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

&feature=youtu.be

Ek açıklamalar(varsa): -

#1 - 02.01.2021 19:09
Savunmamı yapacağım.

#2 - 02.01.2021 19:47
Savunmam şu şekilde:

Olayı en başından anlatıyorum: Ic arkadaşım Shequil ile beraber Shequil'in evine gidiyorduk ve kapının önünde dört tane soyguncuyla karşılaştık bu soyguncular ilk kez bu evi soymuyırdu dün gece yine aynı kişileri arkadaşımın evini soyarken yakaladık ve bugünkü soygunlarında yanlarında Marius'da vardı. İlk konuya geliyorum Marius: "Yoldan geçiyordum ve olayla alakam yok" diyor fakat yalan söylemeye hiç gerek yok çünkü Marius'da arabasını arkadaşımın evinin önüne park etmiş evi soyuyordu, bizi görür görmez arabasyıla kaçmaya çalıştı bende yanına koşup Marius'u arabadan attım. Videoda göründüğü gibi arkadaşım ile beraber soyguncuları kovalamaya başlıyoruz. Birsüre kovaladıktan sonra soyguncuların arabası bozuluyor ardından soyguncularla kavgaya tutuşuyoruz sonrasında Marius'da olay yerine geliyor.

Benimde Marius'a sormak istediğim birkaç soru var:

Marius arabasız bir şekilde nasıl oluyorda sonradan bizim yanımıza gelebiliyor ve en önemlisi nerede olduğumuzu nereden biliyor?
https://hizliresim.com/SpVy2D
https://hizliresim.com/9IqJuK

Ss de görüldüğü gibi Marius'da orada ve bulunduğumuz yer Shequil'in evinin baya uzağında. Olayın içine Mix-Rp nin dahil olduğunu düşünüyorum. Son olarak şunuda eklemek istiyorum, ihlal edilen kuralı yazınız kısmına arabayla ilgili bildiği bütün kural ihlalini yazmış, olayda "CR" ve "Trolling" kural ihlalinin uzaktan yakından alakası yok.

#3 - 02.01.2021 20:45
Olay şöyle gerçekleşiyor, arabamın GPS'ini açıyorum ve nerede olduğunu görebiliyorum. Arabamın yanına geldiğim zaman arabadan iniyorum, direk bana vuruyorsunuz. Karakterim size karşılık bile vermiyor. Karşılık vermediği için yere düşürüyorsunuz, sizinle role bile girmiyorum. Hatalı roller sergiliyorsunuz, videoda her şey belli oluyor. CJ yaptığınız belli oluyor. Soygun attığımı söylemişsin, karakterim soygun atacak bir karakter değil. İsterseniz loglardan bakılabilir, saçma bir suçlama atman komik olmuş.
« Son Düzenleme: 02.01.2021 20:48 fearwend »

#4 - 02.01.2021 20:52
Karakterim soygun yapacak bir karakter demen çok saçma çünkü karakterinin hırsızlık seviye on, üstelik olay yerine geldiğimde araban evin önünde park halindeydi ne anlamam gerekiyordu?

#5 - 02.01.2021 20:56
Karakterim soygun yapacak bir karakter değil demen çok saçma çünkü karakterinin hırsızlık seviyesi on, üstelik olay yerine geldiğimde araban evin önünde park halindeydi ne anlamam gerekiyordu?
(İki kelimede yazım hatası yapmışım.)

#6 - 02.01.2021 23:15
Karşı taraftan aynı olayla ilgili şikayetçi olduğunuz bir durum varsa lütfen o konuyla ilgili şikayet açın, burada yaptığınız Car Jackten ceza alacaksınız.