Konu: IC & OOC Dava/Şikayet'te yeni prosedür hk.  (Okunma sayısı 115 defa)

#0 - 27.12.2020 19:07
Yeni nesillerle beraber oyun oynuyoruz, rol yapıyoruz. Rol sırasında hatalar yapabiliyoruz tamam eyvallah fakat bazen de ufak tefek şeylerden şikayet açan insanlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bir insana ufak bir hatasından uyarısız bildirisiz şikayet açmak cidden çok saçma. Hani anlarım o hata rolde çok zoruna gitti bu nedenle zevkin kalmadı evet kabul ediyorum fakat karşıdaki insanın niyetini öğrenmelisin önce. Ben hem IC davalarda, hem de OOC şikayetlerde kullanılabilecek bir kural buldum. Aşağıda;

IC DAVALARDA YENİ KURAL ÖNERİSİ

Davaların birçoğu IC tazminat uğruna açılıyor. Bu çok yanlış, hem mahkeme rolleri yöneticisine zorluk çıkarır hem de karşı tarafa. Bunun için bana göre dava açmadan önce şikayet edilen tarafla bir konuşulmalı. Bu hatayı/suçu işlerken niyeti neymiş, bilerek mi yapmış bu öğrenilmeli. Tabii ki de bu her suç için geçerli değil fakat ufak tefek şeylerden uzlaşmasız hemen tazminat davası açmak açıkçası aşırı saçma bir rol. Gerçek hayatta da Türkiye'de de dava öncesi karşı tarafla anlaşma sağlanır. Burada olmasında bir sakınca göremedim.

OOC ŞİKAYETLERDE YENİ KURAL ÖNERİSİ

OOC şikayetlerin hatta bana açılanların çoğunda ben daha çok ufak tefek şeylerden dolayı açıldığını görüyorum. Bana açılan şikayetlerin çoğunda da ya da bu durumu yaşamış kişilerin çoğunda da bana/onlara bir iletişim sağlanmadı. Hayır hani rol zevkin bile bozulsa bir sorgulamalı bence bir insan. Bunun için örnek şu;

A kişisi B kişiyle gerçekleştirdiği bir rolde ihlal yapar. B kişisinin rol zevki bozulmuştur, rolü sabote edilmiştir. A kişisiyle PM üzerinden ya da forumdan konuşma gerçekleştirir. B kişisi finansal bir şey talep etmeden A kişisiyle durumu konuşur, bir yere varamıyorlarsa olayı şikayette çözerler. Şikayet sayfasında eğer uzlaşmaya çalışıldığına dair bir kanıt yoksa şikayet reddedilir ve kapatılır. Uzlaşmaya çalışıp bir yere varılmayınca şikayet açılmışsa devam edilir.

Bunu yapmak pek de zor olmamalı, karşı taraf sana çok mu sinirli davranıyor kendi hatası kendi etti kendi buldu isterseniz ek ihlal de yazabilirsiniz fakat yan karakterimdeki ceza sicili nedeniyle belki etkinliğe alınmayacağım, belki de benim gözümde şikayetçi taraf açık arayan birisi olarak şekillenecek. Bu kural eklemesi acilen yapılmalı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 27.12.2020 19:53
Dediğim öneri sanırsam en çok Vice Mahkemesi'nin işine yarayacak gibi;

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 09.07.2021 20:15
IC şikayetin davaya taşınabilmesi için belirli niteliklere sahip olması gerekiyor, bu da yönetim tarafından filtrelenebiliyor. Zor bir işlem değil.

OOC şikayet konusunda "sen şikayet açmamalısın" diyemeyiz, ihlal gören bir oyuncu bildirim yapmakta özgür. Şikayet açma durumunu istismar eden kullanıcıyı tespit etmek de aynı şekilde zor bir işlem değil.

İşleyişte değişiklik düşünmüyoruz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok