Konu: [18/12/2020 Matias_Salazar, Joshua_Salazar] NON-RP, ORTAK NEZAKET, METAGAMİNG  (Okunma sayısı 257 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 18.12.2020 03:12

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:Matias_Salazar @Cross , Joshua_Salazar @itznigga N/A

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Pedro_Andino, Stash_McCall, Dante_Wandelheim, Jack_Gutierrez,Carlo_Diaz, Jeffrey_Wright ve dahası....

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 16/12/2020 21:56

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiler, durduk yere /do dan "Yaptırdığı dövmelere ne oldu?" sorusunu sorup metagaming'e yöneltiyor, belki de ic öğrenemeyeceği rol hakkında OOC bilgi alıyor, ardından /do kanalından "Gerçek rol","Teknolojik rol" gibi emoteler ile rolle dalga geçti. /do Sohbet kanalı değildir, ooc veya ic bir kanal da değildir. Gereksiz hareketlerde bulunup, o kadar insanın içerisinde karşı tarafı aşağılayıcı ve rol dışı emotelar veriyorlar. IC olarak bu sorular sorup, cevaplanabilirdi, ben /do yu kullanma sebeplerini kine dayalı olduğunu düşünüyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://cdn.discordapp.com/attachments/694645081126207628/788845019212939334/sa-mp-500.png https://cdn.discordapp.com/attachments/694645081126207628/788845016738430977/sa-mp-498.png 
https://cdn.discordapp.com/attachments/694645081126207628/788845017866174464/sa-mp-499.png

Ek açıklamalar(varsa): /do Dan "teknolojik rol","gerçek rol" demek hangi kural ihlaline girdiğine emin olmadığım için non-rp olarak ekledim, politikalarda geçmemesine rağmen neden eklediğim anlaşılır diye düşünüyorum.

#1 - 18.12.2020 05:16
Savunmamı birazdan yaparım.

#2 - 18.12.2020 05:55
Öncelikle Merhaba, /do'dan sorulan ve anlatılmak, öğrenmek istenilen bir durum belirtilmiş bunu bazı çetecilerde yapmakta, dövmeler emote'dan gösterildiği için ve karakterde gözükmediği için mantıken karşı tarafın kültürünü öğrenmek için /do kanalı kullanılıyor bu çok doğal, zaten bu roleplay'de kullanılıyor.Ve bende bu şikayet ettiğin oluşumun eski çete üyesi olduğum için Joshua Salazar'da, önceden benim vücudumda rolsel olarak yaptığım dövmeleri merak etmiş olabilir ve bu /do sorusunu yapıyor, bende tabii ki cevaplıyorum, karşı taraf yazmış ve bende cevapladım. "Fernando'nun vücudunda norteno kültürüne ait dövmeleri var mı?" bende "-" diyerek cevabımı verdim çünkü güney yakası rolüne geçip karşı tarafın zıttı olduğum için düşman oluyorum ve rolsel olarak bu dövmeleri sildirmem gerekli.Bu dövme olayını bende düşündüm ve bu dövmeleri değiştirdim ve emote hazırlayıp güney yakalı olduğumu belirtmek için değiştirdim ve karşı taraf bunu merak etmiş olabilir.Joshua ben - dememle birlikte "Yaptırdığı dövmelere ne oldu" diye bir soru soruyor ve bende anında role uymak için /do'dan cevabımı veriyorum. "Güney yakasına taşındı, kuzey dövmelerini üzerinden sildirdi." yazarak cevabımı veriyorum ve ondan sonra Joshua Salazar bana /do üzerinden başka bir soru sormuyor. Joshua Salazar hakkında şikayet için bir durum göremedim, ancak yanında rol yapan arkadaşı (Matias_Salazar) "OOC" beni sevmediği için benimle /do kanalından alay ediyor, benimle dalga geçiyor. Ve "SS"lerde göründüğü gibi "Gerçek Rol", "Teknolojik Rol" diyerek anlamadığım bir şekilde benimle dalga geçiyor. Ben Joshua_Salazar'ın hiç bir şekilde ceza almasını istemiyorum. Ancak /do kanalını gereksiz ve dalga geçtiği için Matias_Salazar isimli şahıstan şikayetçiyim. Bunu neden yazdığını bilemiyorum, Arkadaş bana OOC kininin olmadığını söylüyor ancak /do'dan bile benimle "Gerçek Rol," "Teknolojik Rol" diyerek dalga geçiyor, bu yüzden ben sadece Matias_Salazar'dan şikayetçiyim. Joshua_Salazar'ın hiç bir şekilde kural ihlali yaptığını düşünmüyorum, teşekkürler.

Ek Not: Buraya savunma yazma sebebim /do sorusu bana sorulduğu için cevap yazmak istedim, umarım beni doğru karşılar, anlayış gösterirsiniz, iyi günler diliyorum.

#3 - 18.12.2020 06:13
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=82927.0

Bu linki buraya bırakarak başlamak istiyorum yazıya. Kendi adıma savunma yapacağım, yukarıda @Celik 'in de belirttiği gibi kişi birliğimin eski üyesidir. Bunun çerçevesinde /do kanalından bir soru yöneltiyorum. 6 senedir rol yapan birisi olarak, /do /me gibi kanalların ne için kullanılacağını ve /do kanalından aldığım rol dışı bir bilginin rolde kullanılmasının hem metagaming hem mixing'e yol açacağını bildiğimi ifade etmek istiyorum. Aldığım bilgiyi herhangi bir rol kapsamında kullanmadan sadece sorularımı yönelttim. Olayla alakasız olarak senin şikayet açman biraz zoruma gitti. OOC kinini yenmeli, IC yaşanan olayları OOC'ye dökmemelisin kardeşim. Sana en başta bıraktığım linki biraz inceleyerek gereksiz şikayetleri bitirme kampanyasına destek vermeni rica ediyorum. Oyuncu şikayetlerinde adminlerin bir çok kez belirttiği gibi hemen "Aaaaa bu adam böyle yaptı dur şikayet açayım." demek yerine, uzlaşma yoluna gitmeni öneririm. Bu şikayette adım gereksiz yere anıldığı içinde sana karşı sitem duygularımı gönderiyorum. SS'lerde olay açık ve nettir. Admin kararını bekleyebiliriz, iyi forumlar dilerim.

#4 - 18.12.2020 12:03
Savunmam @itznigga 'nın tarafındadır, lütfen OOC kininize yenik düşüp bize ceza aldırmak için şikayet açmayın. Rolünüze bakın ve bir oyun oynadığınızı unutmadan eğlenmeye bakın.
Bu arada @Celik dostum, açılan her şikayette sana OOC kinim olduğunu söylüyorsun, seninle dalga geçmek benim ne haddime? Keşke durumu yanlış anlamasaydın arkadaşım. Her zaman söylediğim gibi sana asla OOC kinim olmadı, olsa da bunu kimsenin rahatsız olmaması adına oyuna yansıtmam. Lütfen yazdığın her yazıda sana OOC kinim olduğunu söylemeyi bırak, artık rahatsız edici bir hal almaya başladı.
« Son Düzenleme: 18.12.2020 12:07 Cross »

#5 - 26.12.2020 10:30
Merhaba,

Atılan kanıtlar incelendi. /do kanalı üzerinden yapılan rolü benimsememiş olup sorularına devam etmiş olabilir. Bunu kişiye PM atarakta bildirebilirdiniz. Herhangi bir yaptırım uygulanmayacak.

Şikayet kapatıldı.