Konu: [20.12.2020 - Jaheim Haslem] DM  (Okunma sayısı 187 defa)

#0 - 20.12.2020 23:22

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jaheim_Haslem @KAYA

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.12.2020 / 22:21

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Aracım PigPen önünden geçerken ufak bir IC kaza yaptım, o kazadan rolle toparlanmaya çalışırken birden Jaheim_Haslem isimli arkadaş geldi, arkadan çarptı aracı ileriye doğru iterek emotesiz şekilde silahı çekerek üzerime ateş açtı. Kişi ile daha önce girdiğim hiç bir rol bulunmuyor, hiç bir husumet bulunmuyor, hiç bir tanışıklık dahi bulunmuyorken DM atması biraz üzücü bir durum oldu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Bayıldıktan sonra "Neden bana sıktınız?" diye bir soru sordum özel mesaj üzerinden, gelen cevap beni daha da üzdü, "Şikayet açabilirsiniz." Ek olarak ekran görüntüsünda @KAYA kullanıcısının ismi sağ altta çıkmış, hud ile bitişmiş. Yakınlaştığında rahatça okunabiliyor. Anlayamadığım ikinci şey ise kişinin yirmi bir seviye olması...

#1 - 20.12.2020 23:28
Sıktım doğrudur, şu sebeple sıktım.

Kanıt videosu;: GösterGizle

Videoyu paylaşan kişiyle alakalı bir problem yoktur, neden sıktığıma dair videodur.

Başka bir birlikte olduğunu şuan fark ettim, onların kapısının önünde ben adamlara sıktıktan sonra durduğun için arada kaynamışsındır, maalesef ben birilerine sıkarken forumdan birlik üyelerine bakıp hareket etmiyorum. Her şeyim IC ilerler, IC olarak yaptırım uygulanması daha uygundur.

Alıntı yapılan: Şikayet
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Aracım PigPen önünden geçerken ufak bir IC kaza yaptım, o kazadan rolle toparlanmaya çalışırken birden Jaheim_Haslem isimli arkadaş geldi, arkadan çarptı aracı ileriye doğru iterek emotesiz şekilde silahı çekerek üzerime ateş açtı. Kişi ile daha önce girdiğim hiç bir rol bulunmuyor, hiç bir husumet bulunmuyor, hiç bir tanışıklık dahi bulunmuyorken DM atması biraz üzücü bir durum oldu.
Videoyu 1:43'den başlatın lütfen.
İkinci kanıt videosu;: GösterGizle

Ayrıca eklemek isterim, ben senin aracına arkadan falan vurmadım, bizi görünce mekanın içine girdin öyle sıktım. Emotesiz bir şekilde sıkmadım, o çatışma girdikten beri silahım emoteli elimdeydi. Hiç bir şekilde belime koymadım.

Ekran görüntüleri: GösterGizle

« Son Düzenleme: 20.12.2020 23:36 KAYA »

#2 - 20.12.2020 23:32
Merhaba, attığınız ileti de ben de gördüm, gaza kendim basmışım. FPS'imin oldukça düşük olduğundan sizin sıkmanızla birlikte farkedemediğim bir durum oluşmuş o konu da haklısınız. Fakat ben orada kaza rolümü yapıyordum, sizin gelip direkt sıkmanız pek hoş değil. Ek olarak söylemek istediğim şey ise; Size PM üzerinden iki kere sordum, direkt olarak beni tersleyip "Forumdan şikayetini açabilirsin." tarzı bir cümle kurdunuz, tam olarak hatırlamıyorum. Bir de silah emotesini verdiğiniz tarih; 21:36 bana sıktığınız tarih 22:13 ortada büyük bir zaman dilimi var.
« Son Düzenleme: 20.12.2020 23:42 clayroon »

#3 - 20.12.2020 23:35
Savunmaya bir şeyler daha ekledim ona göre ileti atarsan sevinirim.

#4 - 20.12.2020 23:41
Ben hala sizi KALLE birliğinden zannettiğim için bana göre orada size DM atmıyorum, çünkü sizi IC olarak KALLE birliğinde sanıyorum. Yani DM atmıyorum derken, tamam size DM atmış olabilirim fakat ben sizi KALLE'den zannediyorum çünkü forumdan baka baka adam vurmak istemiyorum. Orada tamamı ile yanlış anlaşılma söz konusu, özür dilerim.

#5 - 20.12.2020 23:43
Dediğinizi anladım fakat o ortamda sadece ben olmasaydım daha bir çok insan olsaydı siz gene onlara da sıkacaktınız ve bu da bir DM'dir netice de. Ek olarak verdiğiniz emote biraz absürt kaçıyor; "balla şeker, emanetini çeker."  ve verdiğiniz emote Seville taraflarında, burası ise PigPen.
« Son Düzenleme: 20.12.2020 23:49 clayroon »

#6 - 20.12.2020 23:46
Eğer senin başka bir birlikte olduğunu bilseydim, inan sana sıkmazdım ve aynı şekilde dedin ya orada başkaları da olsa onlara da sıkacaktım. Evet sıkacaktım çünkü ben orada daha 10 dakika önce silah patlattım, ardından seni orada gördüm veya sizleri vuracaktım yani. Bu türlü şikayetlerde ismimin geçmesini istemezdim, tarafa göre bir DM söz konusu fakat ceza almamda bir mantık görmüyorum çünkü IC olarak nereden bilebilirim?

#7 - 21.12.2020 12:14
Merhaba,

Atılan kanıtlar incelendi. Bir kişinin birliğini bilmiyorsanız ona karşı saldırı rolü gerçekleştirmezsiniz, sonuç olarak düşman olup olmadığını bilmiyorsunuz. Sadece o mekanın önünde bulunuyor diye ona ateş edemezsiniz. Ek olarak emoteyi isterse 10 dakika önce verin, isterse 2 dakika önce. Burada önemli olan emoteyi verirken saldıracağınız kişinin emoteyi görmesidir. Bunların toplamında Jaheim_Haslem karakteri "DM, Emotesiz işlem" kapsamında cezalandırılacak.

Şikayet kapatıldı.