Konu: Oyun İçi Fps Attrıma Rehberi!  (Okunma sayısı 395 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.05.2021 21:12
Selam arkadaşlar, beni Uchiha Batuhan(eski kullanıcı adım) veyahut Nikaden(şuan ki kullandığım kullanıcı adım) ile tanıyor olabilirsiniz. Tanımayanlar için ben Batuhan, 8 yıldır mod yapıyorum konudan sapmadan olayımıza dönelim.
Fps biliyorsunuz ki SAMP için en büyük problemlerin başında geliyor. Ancak samp fiziğinin sıkıntılarından birisidir bu. Optimizasyon sorunları nedeniyle çok iyi bir sistem bile olsa bile çok düşük fps alabilirsiniz. Arkadaşlar aslında bu oyun için en düşük 60 ila en yüksek 150 fps almanız yeterlidir. Ne 60 dan az ne 150 den fazla bir fpsiniz olmaması lazım.
Sizlere 2 farklı şekilde fps attırmayı anlatacağım(lütfen sisteminiz düşük ise fpsinizi attırmaya çalışın. fpsiniz orta veyahut yüksek ise attırmamaya çalışın)

Yöntemler!;
1 - ) Modlar ile.
2 - ) Oyun içi ayarlar.

1 - ) Modlar;
Modlar ile fps attırma yapılır, ancak mod ile fps attırmaya çalışırken lütfen çok büyük bir beklentiniz olmasın sebebi ise şu her mod fps düşürür, mod ile fps attırmak kolay bir iş değil(SAMP 0.3.DL için)
Benim fps attırmaya yönelik modlarım var. Onları kullanabilirsiniz, Fps Attırma V1.1, Samp Düzeltme V1.1, Dün paylaştığım 4 modlarım bunları kullanabilirsiniz.
Fps Attırma V1.1 modumu ini üzerinden çok iyi ayarlamalısınız. Eğer düzgün ayarlarsanız modum bir çok sorununuzu giderebilir, yüzünüzü güldürebilir. Birkaç gün içerisinde Fps Attırma V1.1 modumu nasıl ayarlamalısınız onları anlatacağım.
Sadece cleo ile fps attırılmıyor, düşük sistemler için özel mod packleri mevcut. Bu tarz mod paketleri fps attırır ancak oyununuzu da minecraft'a çevirmek gibi bir şey olur.

2 - ) Oyun ayarları;
Oyun içi ayarlar ile oyununuzu bir nebze de olsa rahatlatabilirsiniz. Yapmanız gereken ayarlar;
Oyun parlaklık ayarınızı fulde kullanmamaya çalışın.
Çizim uzaklığını yüksek tutmayın hatta en düşüğe alırsanız daha iyi sonuçlar alırsınız.
Grafik ayarlarınızı düşüğe alın.
Çözünürlüğü masaüstü çözünürlüğüyle aynı yapınız. 1024x768 yapmanızda ideal olacaktır. Böylelikle hem FPS artışı yaşayacak hem de ALT+TAB yaptığınızda (oyunu aşağıya aldığınızda) tekrar oyuna çok daha hızlı dönüş yapacaksınız.
Frame limiter ayarını kapatın.

Ekstra;
ENB, Reshade gibi modları sistem düşük veyahut orta ise kullanmayınız. Colormodu tercih edebilirsiniz.
Ekran kartınızı mutlaka güncel tutun.
Arkaplan da çalışan ve kullanmadığınız uygulamaları mutlaka kapatın.

Sizlere hızlıca ve basit bir şekilde anlatmaya çalıştım, bu rehberimi birkaç gün içerisinde daha detaylı anlatacağım ve daha düzgün şablon ile düzenleyeceğim.

Modlarım;
Fps Attırma V1.1: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=104177.0
Samp Düzeltme V1.1: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=107381.0
Dün paylaştığım 4 modum: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=109590.0

İyi bir gün geçirmenizi ve iyi bir fpsli roller yapmanız dileğiyle. :vice:
100
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Gaki, Bloodriver, VictoryTR,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 27.05.2021 03:40
Benim gibi dona dona arac kullanan arkadaslar icin iyi bi' rehber. Mutlaka kullanin kullandirtin arkadaslar sonra kaza rolu /do sarsildim yapıyorsunuz lutfen.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok