Konu: 13.12.2020 Yutaro_Kato Chris_Horn  (Okunma sayısı 367 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.12.2020 07:24

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Chris_Horn, Yutaro_Kato @Tearmo  @hamza789a

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Rol sırasında herhangi bir tanık bulunmuyor, olmadı.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13/12/2020, 05-20 ila 05:40 arası.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Güvenli Bölge İhlali, DM, NON-RP.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Herkese iyi akşamlar öncelikle. Herkesin bildiği üzerine, hemen hemen bir kaç aydan beridir Vice sunucusunda oynuyorum. Vice sunucusunu sevdiğimden dolayı da, benim vazgeçilmez ikilim (en sevdiğim karakterlerimden ikisini) sunucuya getirip rol yapmayı hedefledim.  Bunca zaman her şey iyi ilerledi, herhangi bir sorun dahi yaşamadım. Bundan gayrı kimse yaşamak istemez tabi ki. Bu bahsedeceğim sorunda da, söylemek istediğim çok şeyi detayına varana kadar anlatacağım. Karşı taraf bana karşı yaptığı hatayı fark edipte, her şey için bir özür diler umarım.

Rol sırasında DMV kursunda  araç sınavım olduğundan  dolayı ekran görüntüsü alamadım. Page up kombinasyonuyla rolde geçen olayları yansıtıyorum. : GösterGizle

Ekran görüntüsünde gördüğünüz üzere yeni bir karakter oluşturmuşum. Sunucu da hem IC hem de OOC bir kazanç (OOC mesleklerden) nakit elde edebilmek için karakterime ehliyet almak için DMV yolunu tuttum. Bu sıra da ilgili karakterler; karakterimin takibini yaptı veya da yapmadı, inanın hiç bilmiyorum. O an bildiğim tek şey; DMV kursunu bitirip rollerime tam gaz devam etmekti. Bunu yapmadan önce Allah'ın sevdiği kuluymuşum ki, DMV kursunda araç  sınavındayken direkt olarak role girilmeye zorlandım.  Burada her şey normal. Karakterimle de etkileşimde olabilirler, bu durumda söyleyecek olduğum pek bir şeyde yok. Ama motor tepesinde,  borazan sesli iki erkek karakterin avazı çıktığı kadarıyla "LSPD, aracını durdur!" demesini bir yerden sonra anlayamam. Bu sözlerden sonra aracımın önüne geçmeye çalışıp zigzaglar yapmaya, bir bakıma aracımın kontrolünü kaybettirip beni durdurmaya çalıştılar.  Bunun için de gerekli rol planım her zaman hazır oldu. O an, karakterimin tepkisiz anı olduğundan dolayı korku rolü yapmak mecburiyetindeydim - ki yaptım.

Beni durdurmayı başaramayan bu ikili, en sonunda yapmaması gereken bir davranışta bulundu. DMV aracının yan aynalarına saldırdılar, hem de seyir halindeyken yapmaya giriştiler. Böylelikle de kural ihlalinin en başı buradan işlenmiş oldu. O sırada, motordan uzanarak  benim aracımın, üstelik DMV aracının yan aynalarına vurup kırmak tamamen deli cesaret. O anda da rolün seyrini bozmak istemedim. Böyle bir hakkımın olduğunu da düşünmedim. Rolün devamı niteliğince aracımla o an ilgili karakterlerin üzerine kırdım; bu durumu refleks olarak kabul edebilirsiniz. Karakter o an ne yapacağını bilmiyor, böylelikle de aracı direkt olarak önlerine  sürüyor.

Buraya kadar her şey tamam, olması gerektiği gibi ilerlediğini kabul edelim. Burada tek mantıksızlık var,   motorda 100 ile  hareket halindeyken bir insanın direkt olarak saldırgan bir tavırla karşı tarafın aynasına uzanıp, o dikiz aynasını tek seferde kırması tamamiyle mantıksızlık dışı.  Arkadaşlar rol sunucusuna girmeden önce ya aksiyon filmi seyretmişler, ya da kendilerini motor kullanıpta V-LOG çeken motorcu gruplarından sanmışlar.  Bu olayın güvenli bölgede olduğunu söyleyemiyorum bile, hadi güvenli bölge olmasa bile, DMV'in sınav aracından bahsediyoruz.

Rol sırasında DMV kursunda  araç sınavım olduğundan  dolayı ekran görüntüsü alamadım. Page up kombinasyonuyla rolde geçen olayları yansıtıyorum. : GösterGizle

Burada söylenecek sözüm dahi yok.  Bu olay yaşanırken, aniden motorlarına çarpıp direkt olarak kaza rolü yaptırtmaya çalışıyorum. Bodozlama olarak bir yere vuruyorlar, yanımdan da bir şey olmamış gibi devam ettikleri halde hastaneye gittiklerini bile düşünmüyorum. Böyle bir şey mantıksız. Hani madem ki gidildi; direkt olarak fast geçmenin de bir mantığı yok. O anda müdahalen biter, müşehade altına alınırsın. Hani direkt olarak sahile inip role girişmezsin. Burada tamamen mantıksızlık olduğunu düşünüyorum. DMV aracına saldırıp, elini kolunu sallayarak gezecek bir şehirde de yaşadıklarını sanmıyorum. DMV araçlarının da bir PD aracı kadar korunaklı olduğunu düşünüyorum. Devletin özel olarak tanımladığı tek ehliyet kursu binasından söz ediyoruz. Şayet ki bu araca saldırıyorsunuz.

Spoiler: GösterGizle

Bu görüntü de her şey çok daha net aslında. Bu rolün sonucunda Fast geçilmediğini, benim onlara kasıtlı olarak çarpmadığımı düşünmedikleri için böyle bir rolü yapmaya tenezzül bile etmemişler. Konuşmalara bakacak olursanız da, onlara durumun böyle olmadığını; karakterim o an ki korkusundan dolayı kasıtlı olarak araca  manevra uyguladığını anlatmaya çalışıyorum. Uzun lafı kısası şu; ilgili karakter sahiplerinin onlara kasıtlı çarpmadıklarımı düşünüp, böyle bir rolü yapma girişiminde bile  bulunmamışlar.  Karşı tarafın konuşmasından bunu anlayabiliyorum sadece.  Üzerine basa basa da rolün sürekliliğinden söz ettiğimi de görüyorsunuz.

Spoiler: GösterGizle

İlgili yöneticiye de durumu paylaştığım zaman; böyle bir rolü, yeni başlayan bir rolcü arkadaşımızın yapabildiğini düşündü. Şayet ki ben de böyle düşünüyorum. Burada kimsenin de gururunu incitmek istemiyorum. Yukarıda anlattığım gibi yaşanan kural ihlallerini doğruluyor, Vice yönetiminin konuyla ilgili müdahalesini bekliyor olacağım.

#1 - 13.12.2020 15:18
Orada düştüğümüzdd rol fast geçilmedi, iki oyuncu dahi kalkmamıza yardımcı oldu, az spmra şahit olrak gösterilecektir.

#2 - 13.12.2020 18:16
@BlackFish @batuhan44  Beni ve arkadaşımı kaldıran iki kişi.

#3 - 13.12.2020 22:40
Şahitliğimi onaylıyorum gerekli rol yapıldı.

#4 - 14.12.2020 00:09
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum kazadan sonra olay yerine iki kişi geldi ve sizi 100 km hızla düştüğünüz yerden kaldırdı bu bir kere abes kaçıyor burası gerçek role play sunucusu sizin ilk müdaleniz yapılmadı hastaneye gidip rol çevirmediniz bundan bahsediyorum ben olaydan beş dakika sonra sizi sahilde kumsalda yine motorun üstünde gördüm bunu dile getirmeye çalışıyorum olayı saptırmayınız.

#5 - 14.12.2020 03:11
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum kazadan sonra olay yerine iki kişi geldi ve sizi 100 km hızla düştüğünüz yerden kaldırdı bu bir kere abes kaçıyor burası gerçek role play sunucusu sizin ilk müdaleniz yapılmadı hastaneye gidip rol çevirmediniz bundan bahsediyorum ben olaydan beş dakika sonra sizi sahilde kumsalda yine motorun üstünde gördüm bunu dile getirmeye çalışıyorum olayı saptırmayınız.
Peki hiç ASGH çalışanı olmadığını farkettiniz mi?

#6 - 14.12.2020 03:11
Ve ayrıca güvenli bölge kural ihlalini ve DM'yi hâlâ anlayabilmiş değilim.

#7 - 14.12.2020 03:30
Market caddesi üzerinde demişsiniz, sizi temple yolundan ocean'ın oraya doğru giderken gördük sonrasında ise market caddesine girmeden yere düştük ve rolümüzü yaptık.

#8 - 14.12.2020 05:24
Ben şahitliğimi onaylıyorum Kato'yu ben yerden kaldırdım ve aktif ASGH olmadığı için tedaviyi Fast-RP geçtik.
« Son Düzenleme: 14.12.2020 05:28 BlackFish »

#9 - 15.12.2020 13:29
Merhaba,

Atılan kanıtlar incelendi. "Aktif ASGH üyesi yoktu" tarzında bir şey yapılmış, oraya kadar her şey normal. ASGH yerine artık Coffman Premium Hospital çalışıyor, doktorları ve çalışanları görmek için /gorevde yazıp aktif çalışanın olup olmadığını kontrol edebilirdiniz. Bir kaza sonrası hiçbir şey olmamış gibi yapmanız da bir hata. Orada rol yaptınız diyelim, kaza rolü gerçekleşti. Sonrasında hastanenin önüne gidip "Aktif ASGH üyesi bulunmadığı için Fast RP gerçekleştirmeyi kabul ediyor musunuz?" diye arkadaşlarınıza sorduğunuzda ve onlarda kabul ettiğinizde aslında siz tedavisi gerçekleşmiş birileri oluyorsunuz. Direkt olarak role girmek yerine hafif yaralanmış rolü yapmalıydınız. Ek olarak şu "VCPD, çek sağa" tarzında polis olmadığınız halde polis gibi davranmayı ivedi bir şekilde bırakın. Tekrar görüldüğü halde ağır bir yaptırım alabilirsiniz. Bu şikayetin sonunda Yutaro ve Chris karakterleri NonRP kapsamında cezalandırılacak.

Şikayet kapatıldı.