Selamlar herkese, arkadaşımın dediği doğru. Yaşı küçük diye bu olayı "OOC" olarak senle çözmeye çalıştık ama her seferinde bir kaçma çabası, her seferide bir sıvışma durumu. Sonucunun bu olacağı çok belliydi, tek tek ss'lerimi buraya bırakıyorum.

İlk olarak şikayeti açan arkadaş bana DC'den bu olayı tek tek anlatıyor ve bunun üstüne ben de Jimmy Layton'la "OOC" olarak iletişime geçmek istedim.

Sonrasında bu arkadaşla PM yoluyla konuşmaya başladık ve oldukça ılımlı ve sakin yaklaştım, sonuç olarak hep beraber bir oyun oynuyoruz ve bunun farkındayız diye düşünüyorum. Jimmy karakterine "UZI ile ilgili bir muhabbet varmış, sana da sormak istiyorum" gibisinden sohbeti başlatıyorum.

Biraz konuşuyoruz ve Jimmy bana olayı anlatmaya başlıyor ve arkadaştan silahın "PARASININ" bir kısmını aldığını hatta günden güne parayı taksit taksit aldığını söylüyor, bu kısımda zaten bu olayın yaşandığını kendi ağzıyla söylüyor. Şikayeti açan arkadaş da parasını haklı olarak istemiş ve parayı vereceğini Jimmy karakteri PM'de dediğine göre söylemiş, ancak parayı kendisinin de farkında olmasına rağmen hala teslim etmemiş, ayrı bir olay.

Sonrasında belli ki biraz şüpheleniyorsun veya telaşlanıyorsun ki bana bu olayı neden açtığımı soruyorsun, olayı hızlıca kapatmak için de "Rolüm var" diyorsun, peki tamam rolün olabilir haklısın.

Bu ss'te de artık olayı tamamen kabul ediyorsun ve mağdur kişiye, "Silahı arabama koy" demeni zaten bu ss kanıtlıyor, kişinin parası sende ve üstüne silahı da sende. Parası verilen bir şeyin sende olması, dümdüz bir şekilde OOC dolandırıcılık kapsamı altında değerlendirilebilir. Sonrasında "Eski karakterinde olan bir durum" diyerek PM kanalını kapatıyorsun (?)
Birkaç saat sonra arkadaşımızla OOC olarak bir kez daha konuşuyorum, DC'den iletişime geçmek üzere sana DC adresimi veriyorum, ve bana oradan yazıyorsun.

,
Bana mesaj atıyorsun, arkadaş ekliyorsun. Sana PM kanalından birkaç ss atacağımı söylüyorum ve beni direkt engelliyorsun, gerçekten hoş bir şey değil.

Madem o an, roldeydin ve benimle bu olayı tartışacak konumda değildin, neden beni her yerden engelledin veya iletişimimizi imkansız hale getirdin? Belli ki yaptığının bir suç olduğunu bir çok kez hatırlamışsın ve kabullenmişsin. Sonuç olarak kendisini dümdüz haklı gören bir insan kendisini "OOC" olarak ve gayet ılımlı arkadaşça yaklaşan birisine inandırmak için çabalar, farkındaysan sana hiçbir zaman şikayet açacağız veya seni zor duruma sokacağız gibisinden bir şey söylemiyorum. Üstüne üstlük birazda atacağım Chat-Log'da bile senin oyunu zehir etmemek için yeterli kanıt olmadan şikayet açmak istemediğimizi belirtiyorum. Eğer gerçekten kendini haklı olarak görseydin dibine kadar benimle iletişime geçerdim, senin benden çekinmeni gerektirecek bir durumda yok, sen tehdit etmedim? Senin çekinmeni gerektirecek bir durumda da bulunmadım? Olayı bilmediğini söylemişsin, virgül koyup tüm detayına kadar anlatmışsın garip biraz.