Konu: Figuel_Gutierrez, Cesar Marco (non rp, fear rp, tükürme rolü)  (Okunma sayısı 149 defa)

#0 - 07.12.2020 18:14

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Cesar_Marco ( @incaax ), Figuel_Gutierrez ( @Figuel )

Olaya dahil olan şahit karakter adı: James_Alcacer , Bioff_Bradshaw ( @ardarive )

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 07.12.2020 19.51

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Spoiler: GösterGizle
15-) SİLAH KURALLARI
Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Birlik liderini aşşağılama rolleri, tükürme rolü

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Hoodumuzda rol yaparken kişiler gelip kültürümüz hakkında küfürlü konuşmalar gerçekleştirip saldırmaya kalktılar, çatışırken Cesar_Marco adlı karakter silahlı olan beni yumruklarla bayıltıyor savunması da diğer arkadaşında silah olmasıymış o yüzden yumruk atabilirmiş silahlı birisine, ardından giderken birlik liderine Figuel_Gutierrez adlı karakter tükürme rolü yapıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Sürekli böyle kuralları bilmeyen yrb kişiler rollerimizi bölüyor, caydırıcı cezaların verilmesini talep ediyorum.

#1 - 07.12.2020 18:45
https://i.hizliresim.com/i3ISyb.png - B böldüğü gözüküyor

https://hizliresim.com/hGLkfk - İlk başta şahıslar bize küfür ediyor brawl rolü döndürecekken aynı anda emote veriyoruz silahla sıktığı zaman bende sıkıp düşürüyorum

Savunma : Şahısın herhangi bir şekilde r20 olduğunu bilemem İC olarakta bilmiyorum OOC olarakta bana herhangi bir uyarı yapılmadı yapılsaydı aramızda delleyebilirdik iyi günler iyi oyunlar.

Figuel SAVUNMA

#2 - 07.12.2020 18:49
Mahalleye rol yapmaya geliyoruz arkadaş sarı kafa burada ne işin var gibi şeyler söyledi, Figuel arkadaş olduğumuzu anlatmaya çalıştı ama arkadaş anlamadı direk agresif rp yaptı. /b bölüyor ve düşürdüğüm an /pm den yaptığın rolmü gibisinden şeyler söylüyor ss de görüldüğü gibi.
Figuel ve malum kişi çatışırken silahsız kişiyi düşürüyorum ve arkasından silahlı malum kişiye saldırmaya  başlıyorum.
Birlik lideri olup olmasını nerden bilebilirdik.
Ve arkadaşına pm üzerinden bırak low rp ler yazıyor, aşşağılıyor bizi bu cidden üzücü bir olay yaptığını kınıyorum.
Birlik liderine tükürmek gibi saçma bir kural olabilirmi aga?
Adamın birlik sahibi olduğunu nerden bileyim ve birlik sahibi diye öpüp başıma koyucak halim yok ben orada düzgünce rolümü yaptım

#3 - 07.12.2020 19:34
Bilmediğiniz bir yere gelip kültürlerine küfür etmeyi biliyorsanız birliğin lideri kim onu da araştıracaksınız. Kural bu ben çıkarmıyorum ihlallerde ic bir durum yok zaten.
Kendi aramızda sizin rollerinize dair çıkarımları da yapma hakkına sahibiz ss o ana denk gelmesi bir şeyi değiştirmez. Yumruklarınla silahlı birine saldırıyorsun kurallar bariz zaten sslerde bariz, birlik liderine herhangi bir aşşağılama rolü yapamazsınız bu sizin sorununuz.

#4 - 07.12.2020 19:37
Birlik lideri bizi aşşağılarsa bizde onu aşşağılarız eşit durumlardaydık tükürme olayı yerdeyken r20 olduğunu bilmiyordum.

#5 - 07.12.2020 21:58
oradan sadece geçiyordum hiç bir alakam yokken düşürüldüm. sonrasında pmden belirttiğimde aktif çatışmada olduklarını soyledi aktif bir çatişmadaysa nasıl yjmrukla saldırabiliyorlar bjnu sormak istiyorum. Ayrıca şahitliği onaylıyorum.

#6 - 08.12.2020 05:52
Merhaba,

Öncelikle şunu söyleyeceğim; her durumda lütfen silahınızı çekip ateş etmeyin. Rolün akışına göre brawl rolü ya da başka türlü çözülebilirdi. Görüldüğü üzere de hepsi karşılıklı yapılmış. @incaax belirttiğiniz ihlallere dair net bir kanıt eklememişsiniz, ihlalleri doğrulayan kanıtlarınız varsa ayrı bir şikayet konusu oluşturabilirsiniz. Tükürme rolü hakkında ise sadece ilk ve son olmak şartıyla uyarıda bulunacağım, karşıdaki kişide karakterin (+R18) olduğunu bilmediğini söylemiş. Olayın sıcaklığıyla hızlıca giderken böyle bir emote vermiş olabilir. Rolü olumsuz yönde etkileyen, pek sorun teşkil eden bir şey değil. Bu tarz durumlarda direkt olarak şikayet açmak yerine lütfen ilk olarak karşıdaki kişiye yaptığı ihlali açıklayın, bile bile devam ederse oyuncu şikayeti konusu oluşturabilirsiniz. Daha dikkatli olun lütfen. @Figuel

Cesar Marco karakteri, Silah Kuralları İhlali kapsamında cezalandırılacak.

Şikayet kapatıldı.