Konu: Overpowered Department  (Okunma sayısı 432 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 04.12.2020 01:41
Tek sorun şu sıralar PDnin gücü değil de sıkıntıdan yaptıkları galiba.

Bir fuhuş ihbarına neden SWAT ekibi yöneliyor ki?

Ayrıca son zamanlar pd üyelerinin ruhsuz gibi rol yapması çok fazla gözüme takıldı. Bir araba oradan uzaklaşmıyorsa /s BAK ORAYA GELİR EHLİYETİNE EL KOYARIM gibi roller yapması bilmiyorum, sadece bana tuhaf gelmiyordur umarım. Bu kadar agresif davranıp günün birinde mermi yiyinces söyledikleri tekı şey "il legaller çok fazla DM atıyor oluyor" genelde. Onun dışında daha bu gün yaşadığım olaylardan birisi de adını vermek istemediğim bir bayan polis memuru hiç rol yapmadan şefinin söylediklerini uyguluyor ve ruhsuz gibi gidip geliyor.

Olayları anlatayım;
 "şef= hey rud... şunların üzerini ara."
"ust arama isteği ardından rud= temiz."

"şef= bir de kelepçeleyip araca alalım onları"
"ruhsuz gibi herhangibirşey yapmadan kelepçe takıyor ve araca atıyor"
"rud=vaka kodu ne ve kaç dakika?"

olay bundan ibaret, biraz daha karakter gelişimine önem verilmesi taraftarıyım. Bir polis sokak hayatında dokunulmaz değildir, trafikte bile bu kadar agresif davranılıyorsa günün birinde PDye ateş edilince saçma sebepler bulmayın.

Hatta mesajı düzenleyip direkt isim vereceğim, yukarıda bahsettiğim bağırma olayını Katie Lott çok fazla yapıyor. Aşşağıdaki olay Alissa Rudden.
Şaka yapmıyorum, Katie Lott en çok gözüme çarpan isim, birkaç hafta önce PizzaStacke yemek yemeye geldiğimde sırf birini kelepçeleyip aldıkları için karakterime terörist muamelesi yapıp /s UZAKLAŞ YOKSA ATEŞ ETMEK ZORUNDA KALACAĞIM, SON KEZ UYARIYORUM gibi rolleri çok fazla sergiliyor.
« Son Düzenleme: 04.12.2020 01:51 BLood »
100
3
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
LES ARDENTES, leftyguns, Cezzard,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
LES ARDENTES,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 04.12.2020 01:53
Devriye ve olaylara yapılan müdahale boyutunun gözden geçirilmesi gerek hangi sokakta 5 farklı polis arabası devriye mantığıyla aynı yerden geçer? Ya da en ufak bir kavga durumuna SWAT ekipleri müdahale eder. Giden silahların bir önemi yok ortada oyun zevki olacaksa bu iki taraflı olmalı diye düşünüyorum. Destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 04.12.2020 01:58
  Gerçekçi olmak ve olayı herkesin anlaşabileceği şekilde incelemek gerekirse, polis departmanı zaten suçlulardan üstün olacaktır. Bu gerçektir. Eğer devlete kafa tutan gerillalar canlandırmıyorsanız polis sizi bir şekilde yakalar. Ama bu da nereye kadar? Bir örnek, bugün haberlerde gördüm, bizim ülkemizde bir cinayet zanlısının kaldığı oteli özel harekat polisleri basıyorlar, kişi polislerle çatışmaya giriyor, bir polisi maalesef ki öldürüyor ve otelden kaçmayı başarıyor, sonra da mermi alırken bir av eşyası satan dükkanında yakalanıyor. Demek ki şu var, durum ne olursa olsun her zaman bir çıkış yolu var.

Şu ana kadar üstümde hiç silah kaptırmadım ama eve koyduğum silahıma hırsızlık ihbarına gelen polisler el koydu.(Evin kapısı kilitliydi, maymuncuk ile açmışlar) Arabamı çalıp polisten kaçtılar, polisler de nos'unu sildi. Bir sürü şey oldu. Bunlar olabilitesi olan şeylerdi, aldırmadım.

Şunlar da var, polis departmanıyla beraber keyifsiz diyebileceğim bir çok olaya da karıştım. Çaldığım ürünleri rehinciye satarken 5 araba polis geldi beni tutukladı. Sorduğumda evden beri izliyoruz dediler. Eee, belki de ben evde oturan yaşlı kadını öldürdüm, sonra malları çaldım. Neden müdahale etmek için satmaya gidene kadar beklediler? Kendi dükkanımızda bir arkadaş yanlışlıkla /soygun yazdı, polisler geldi dükkanı bastı, söylememize rağmen sadece /b sürekli rp yazdılar. (Sonra rol iptal oldu tabii ama şunlar var, neden burada /b den durumu belirttiğimizde forumdan kontrol edip tamam diyip geçmediler, onun yerine "olmayan role" uymamızı istediler?) Neden polisler bu kadar oyuncuların rollerinden uzak hareket ediyor, durumlara ayak uydurmak yerine hırsla birilerini tutuklamak için çalışıyorlar? Neden bir karakter canlandırmak yerine zırhlı bir tutuklama canavarını oynuyorlar? En çok adam tutuklayana, ev basana altın madalya falan mı takılıyor? Arabayla sabaha kadar adam kovalamak, paldır küldür ev basıp 10000 ton kokaine 5000 tane silaha el koymak role-play falan değil.

Polislere de hak veriyorum, 500 600 kişinin oynadığı bir sunucuda asayişi sağlamak oldukça zor olmalı ama bu işler de böyle de olmamalı. Nicelik arttı diye nitelik düşmemeli. Bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Sunucu asayişini bozan birliklerin üstüne federal büro aracılığı ile gidilmeli, ikinci, üçüncü şans vs. tanınmamalı. Bir birlik yeterince önlem almadan illegal işler yapıyorsa, polislerin varlığını iplemeden iş çeviriyorsa zaten mecburen kapanacaktır, bana sorarsanız o birliğin silahlarına ev koymak vs. değil de direk patronlarını hapse atmak ve birliği de kapatmak yoluyla bunun yapılması lazım. Zaten sunucuda bu iş böyle dönüyor. Ama birlikler önlem alıp yine de orantısız polis baskısına maruz kalıyorsa ortada bir adaletsizlik var demektir.

Bence asıl sorun polis departmanının 3 arabayla oraya 5 arabayla buraya gitmesi falan değil polis rolü yapan kişilerin bazılarının, hatta bir çoğunun karakter canlandırmaması, tutuklama botu gibi rol yapması ve legal gücüne fazla ve gereksiz bir şekilde güvenmesidir. Hayat fani arkadaşlar, bir oyun için bu kadar hırsa gerek yok. İyi geceler dilerim.
« Son Düzenleme: 04.12.2020 02:43 leftyguns »
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
DragonBorn, feller,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 04.12.2020 02:00
Devriye ve olaylara yapılan müdahale boyutunun gözden geçirilmesi gerek hangi sokakta 5 farklı polis arabası devriye mantığıyla aynı yerden geçer? Ya da en ufak bir kavga durumuna SWAT ekipleri müdahale eder. Giden silahların bir önemi yok ortada oyun zevki olacaksa bu iki taraflı olmalı diye düşünüyorum. Destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 04.12.2020 02:03
SWAT ekibini sadece kavga için çıkartmıyoruz, böyle gözüküyor olabilir. SWAT normal devriyesini GEORGE birimi olarak yapar ve iki kişi olarak yapar, normal departman aracı ya da unmarked bir araç ile yapar. Eğer ki etrafta FBI Rancher ile gezen bir maskeli ekip görüyorsanız özel görevlendirme ile sokaktadırlar. Aranan kişiler, gelen ihbarlar, polislerin üzerine açılan ateşler... Bunları bir nebze olsun bitirdiklerinde sahada 15 dakika boyunca kalırlar, 15 dakika içerisinde başka bir iş bulup devam ederler. Şuan da VCPD üzerinde birçok memurun çaylaklık döneminden geçtiği unutmayalım. Idlewood ortasında 30 kişi kavga ederken genellikle departman izler, kavga bittikten sonra ya da bitmeye yakın bölgeye girerler. Bitmeye yakın girdikleri zaman direkt olarak şahısa değil, havaya birkaç el ateş edip kalabalığı dağıtırlar. O bölgede kalanlar korkusuzca departman üzerine yürüdüğü zaman direkt olarak kişiye uygulanır. Anlıyorum, bugün Idlewood'da bir şeyler yaşamışsınız fakat bunlar gayet kabul edilebilir şeyler. SWAT ekiplerinin acil müdehalede bulunabilmeleri için M4 ile dolaşmaları çok normaldir. Bir gün VCPD bünyesinde rol yapmak isterseniz bunların bir çoğu akademide, bir çoğuda saha içerisinde öğretiliyor.

Sorun da tam olarak bu kendin açıklamışsın SWAT ekipleri maske takarak şehirde geziyor? Bu hiç bir şekilde mantık içermiyor. İl-legal rol yapan biri olarak PD'nin rollerini son zamanlarda beğenmemeye başladım silah kaptırmak falan sorun değil. Sorun M4 ile kovalamaca veya kavga baskınlarına SWAT ekipleri ile gitmeniz. PD'den hiç kimse bu durumu desteklemeyecek çünkü kimse güç kaybetmek istemez. Diğer oyuncuların da belirttiği gibi rolden zevk almamız iki taraflı olması gerekiyor.

Bir ay öncesine kadar polise yakalandığımda güle güle gidiyordum çünkü OP değildi PD ama şuan direkt düşünce şu oluyor. ''SWAT geldi silah gitti hapise girdim tamamdır'' bunun olmaması gerekiyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 04.12.2020 02:36
Hemen hemen bütün yorumları okudum arkadaşlar ama burada sadece tek yönlü baktığınızı düşünüyorum. Artık sunucusu sabit 450-500 civarında çekiyor ve bir an olsun polis rolü yapanların chatlogları durmaz sürekli vaka/olay/ihbar gelir. Burada SWAT konusunda düşündüğünüz yanlış şeyler var biz bu adamları kavga ihbarı, basit takipler için sokağa çıkartmıyoruz.Herkesin bildiği gibi büyük bir aranma listesi var ve buna oyun içerisinden erişim sağlanıyor. SWAT'ın mantığı yüksek risk içeren şüphelileri yakalamak içindir özel operasyonları bunun dışında tutuyorum. Eğer kırmızı bölge veya yüksek risk içeren bir durumsa varsa buna SWAT müdahale eder. Günümüz de bir çok vakaya SWAT bakıyorken burada sadece kırmızı bölge, yüksek risk kişilere SWAT çıkarmamızı çok görmeyin çünkü bunun böyle olması gerekiyor. Şikayetçi olduğunuz kişiler saatlerinden ödün verip eğitimler alıyor ve eğitici videolar izliyorlar. Evet SWAT maske takar çünkü kafalarına taktıkları kaskın içerisine maske giymek zorundalar bu bir taktiksel ekipmandır. Eğer basit bir kavga esnasında SWAT gördüyseniz orası kırmızı bölgedir ve taktiksel polislerin orada olması gerekmektedir. Karşıdaki adamların ne zaman shotgun/deagle çekip çatışmaya girmeyeceğini nereden bilebiliriz veya bilebilirsiniz? Net olarak söyleyebilirim ki SWAT M4 taşımak zorunda bu adamların silahı bu.

Takiplerde polislerin hiç fırsat vermediğinizi söylüyorsunuz peki kaçan kişiler polislere ne kadar fırsat veriyor? Hemen hemen her gün yaklaşık 10 tane polisten kaçan adam ooc hapise atılıyor. Hiç işin bu tarafından baktınız mı? Polisleri araçları takip esnasında kaza yapıyor, takla atıyor çarpışıp devam etmesinden yakınıyorsunuz. Peki kaçan kişi en az 20 kazaya bulaşıp devam etmesine ne demeliyiz? Olayın heyecanı ile ne kaçan taraf nede kovalanan taraf bunun farkına varmıyor. Görüşlerinize saygı duyarım ancak oyun içerisinde kaçarken, kavga esnasında veya çatışma esnasında nasıl hareket ettiğinize bir çok defa canlı şahit oldum.

Güç kullanıma gelirsek bir polis olay yerinde izleyen kişiye nazik de olsa sert de olsa aynı tepkiyi alıyor. Gelin biraz polis rolünü deneyin buna hak vereceksiniz. Olay yerinde bir adama "bayım uzaklaşmanız gerekiyor burası olay yeri" diyorsan ama sana tepkisi küfür oluyor, diklenmek oluyor. Artık insanlar sadece tehdit üzerinden rol yapmaya başladılar. Karşı tarafı dürtmeden ne yazık ki olumlu bir cevap alamıyoruz. İnanın bende ve polis rolü yapan arkadaşlarım da /s BURADAN GİTMEZSEN ZOR KULLANACAĞIM demekten hoşlanmıyor. Bunu sağlayan yine karşı taraf, olay yerine girmekte ısrarcı olanlar.

Her ekibe devriye rotası vermek isteriz ama verdikten sonra belki 10 dakika sonra birinin çıkması gerekiyor, problemi oluyor.Bunu sabite düşürmek imkansız o yüzden devriye rotaları oyunculara kalmış bir şey. Yukarıda söylediğim gibi kırmızı bölge işini unutmayın belli bölgelere tek ekip giriş yapamıyor. Girdikleri zaman "burası benim hood bölgem burada tek dolaşamazsınız" cevaplarını da çok aldık.

Silah toplama el koyma işine gelirsek, hırsızlık ihbarlarında silahlara el koyulduğu oluyor. Mantık çevçevesin de saklanmış olan hiç bir silaha dokunmuyoruz ama kapıdan girince lap diye önümüze çıkan görmezden mi gelelim? Veya kapıdan giriyorsun karşına bir sürü uyuşturucu paketi çıkıyor dekorasyon sistemi var arkadaşlar bunlar kolayca gizlenebilir bakış açısı ile alakalı.

Konunun özetine gelirsek evet VCPD personellerin de hatası olabilir ancak empati yapmadan bu sorunu asla çözemeyiz. İllegal yapan oyuncuların da benim gözümde bir çok hatası var. CCTV önünde adam vurmalar, durduk yere polisten kaçınca silahını kaptıranlar sonrasında isyan edenler. VCPD realistik bulmuyorsanız sitemi karşı tarafa etmek yerine bir kendimize bakalım. Empati kurduktan sonra her şeyin kolaylaşacağını ve daha zevk alınabilir hale geleceğini anlayacaksınız. SWAT'ı görmek istemiyorsanız çok sevdiğim ve takip ettiğim birlikler gibi işi suyun altından yürütmeniz gerekiyor. Cadde/mekan/kamera önünde yaptığınız çatışmalardan sonra kapınıza SWAT geliyorsa bu problem size aittir. Maske kısmına tekrar değinecek olacaksak bu işin gizlilik derecesi var. Ben dedektif rolü yapıyorum, bir birliği ve hood bölgesini izliyorum diyelim. Adam 100 metre ileriden arabamı görüp camıma geliyor bakınıp içeriye "hey ileride dedektif bizi izliyor" rolünü sergiliyor alın size bir illegal birliğin daha hatası? Başka türlü bu adamlar kendilerini nasıl gizleyebilirler?  Sorunu ilk olarak Idlegas'da ki CCTV önünde brawl atıp çatışmaya girmeyi bırakmak ile başlayabiliriz.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Heavenly,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 04.12.2020 02:44
Gerekli cevap verilmiş, işleyiş değişmeyecek, teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok