Gerçekçi olmak ve olayı herkesin anlaşabileceği şekilde incelemek gerekirse, polis departmanı zaten suçlulardan üstün olacaktır. Bu gerçektir. Eğer devlete kafa tutan gerillalar canlandırmıyorsanız polis sizi bir şekilde yakalar. Ama bu da nereye kadar? Bir örnek, bugün haberlerde gördüm, bizim ülkemizde bir cinayet zanlısının kaldığı oteli özel harekat polisleri basıyorlar, kişi polislerle çatışmaya giriyor, bir polisi maalesef ki öldürüyor ve otelden kaçmayı başarıyor, sonra da mermi alırken bir av eşyası satan dükkanında yakalanıyor. Demek ki şu var, durum ne olursa olsun her zaman bir çıkış yolu var.
Şu ana kadar üstümde hiç silah kaptırmadım ama eve koyduğum silahıma hırsızlık ihbarına gelen polisler el koydu.(Evin kapısı kilitliydi, maymuncuk ile açmışlar) Arabamı çalıp polisten kaçtılar, polisler de nos'unu sildi. Bir sürü şey oldu. Bunlar olabilitesi olan şeylerdi, aldırmadım.
Şunlar da var, polis departmanıyla beraber keyifsiz diyebileceğim bir çok olaya da karıştım. Çaldığım ürünleri rehinciye satarken 5 araba polis geldi beni tutukladı. Sorduğumda evden beri izliyoruz dediler. Eee, belki de ben evde oturan yaşlı kadını öldürdüm, sonra malları çaldım. Neden müdahale etmek için satmaya gidene kadar beklediler? Kendi dükkanımızda bir arkadaş yanlışlıkla /soygun yazdı, polisler geldi dükkanı bastı, söylememize rağmen sadece /b sürekli rp yazdılar. (Sonra rol iptal oldu tabii ama şunlar var, neden burada /b den durumu belirttiğimizde forumdan kontrol edip tamam diyip geçmediler, onun yerine "olmayan role" uymamızı istediler?) Neden polisler bu kadar oyuncuların rollerinden uzak hareket ediyor, durumlara ayak uydurmak yerine hırsla birilerini tutuklamak için çalışıyorlar? Neden bir karakter canlandırmak yerine zırhlı bir tutuklama canavarını oynuyorlar? En çok adam tutuklayana, ev basana altın madalya falan mı takılıyor? Arabayla sabaha kadar adam kovalamak, paldır küldür ev basıp 10000 ton kokaine 5000 tane silaha el koymak role-play falan değil.
Polislere de hak veriyorum, 500 600 kişinin oynadığı bir sunucuda asayişi sağlamak oldukça zor olmalı ama bu işler de böyle de olmamalı. Nicelik arttı diye nitelik düşmemeli. Bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Sunucu asayişini bozan birliklerin üstüne federal büro aracılığı ile gidilmeli, ikinci, üçüncü şans vs. tanınmamalı. Bir birlik yeterince önlem almadan illegal işler yapıyorsa, polislerin varlığını iplemeden iş çeviriyorsa zaten mecburen kapanacaktır, bana sorarsanız o birliğin silahlarına ev koymak vs. değil de direk patronlarını hapse atmak ve birliği de kapatmak yoluyla bunun yapılması lazım. Zaten sunucuda bu iş böyle dönüyor. Ama birlikler önlem alıp yine de orantısız polis baskısına maruz kalıyorsa ortada bir adaletsizlik var demektir.
Bence asıl sorun polis departmanının 3 arabayla oraya 5 arabayla buraya gitmesi falan değil polis rolü yapan kişilerin bazılarının, hatta bir çoğunun karakter canlandırmaması, tutuklama botu gibi rol yapması ve legal gücüne fazla ve gereksiz bir şekilde güvenmesidir. Hayat fani arkadaşlar, bir oyun için bu kadar hırsa gerek yok. İyi geceler dilerim.