Konu: Arnaldo Vespucci - Sürekli Roleplay  (Okunma sayısı 140 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.11.2020 12:23
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Arnaldo Vespucci @AllMighty

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30.11.20

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

11-) SÜREKLİ ROLEPLAY

Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

#1 - 30.11.2020 12:28
Savunmamı öğleden sonra yapacağım.

#2 - 30.11.2020 13:06
Olayın tamamını izah etmekte fayda var, Vengeful Club adlı mekanın orkestra ekibinde bulunacağım için interior'u incelemeye gittim, Kenda Lamai adlı şahısla mekanın içerisindeydik, sonrasında telefonla konuşma rolleri oldu, Aristarkh Zakharov ve Patterson Clay adlı iki şahıs mekana girdiler. Aristarkh adlı şahıs Kanda'yı yanına çağırdı, bir şey konuşmak için, ben de o sırada bateri çalma rolü yapıyordum, rolüm bitti ardından gezinmeye başladım, gezinirken Aristarkh adlı şahsın ''Beni tehdit ettiler.'' tarzı konuşmaları chatlog'uma düştü. Gittim ve ''Kulak misafiri oldum, kim tehdit edildi?'' dedim. Kişi ''habercilere bilgi vermiyorum, git buradan.'' tarzı cümleler kullandı. Ben de ''Senin sikik haberini kim okur ki  zaten?'' dedim. Bu şahıs mekandan ayrıldı, asıl olay burada başlıyor. Patterson Clay adlı şahıs beni çağrıyor, ilk başta duymazdan geliyorum. Ardından şahıs bağırmaya başlıyor, yanına gidiyorum, tehditler savuruyor. Kanda mekandan ayrılınca ekteki emote'yi vererek saldırıyor, 90 saniye baygın kalıyorum. Sonra yerden kalktığımda o sırada OOC meşguliyetim olduğundan mekandan ayrılmak istiyorum, şahıs pm'den uyarınca role uyuyorum ki uymayabilirdim de, doğrulmak için emote vermeme gerek yok çünkü animasyonlarda bulunan bir şey, sopayla vurulmadığı için baygın da olmuyorum. /hurt çekiyorum, ardından emote vererek doğruluyorum. Elimi belime atarak kabarıklık gösteriyorum ki, karşımdaki şahıs 15 yaşında, silahtan korkması gerekirken sağ elini yumruk işareti yapma emotesi veriyor ve elinde kasparov yazdığını söylüyor. Sonrasında AFK kalmam gerekiyor, şahıs /do spamlıyor, geçici zarar, kalıcı zarar, CK, E-Rp tarzı izinler istiyor fakat ben reddediyorum, kişi E-rp /do'su spamladığı için /pm'den ona afk kalacağımı söylemem yarım kalıyor, /do'dan reddediyorum, oyunu esc'ye aldığımda geri döndüğümde kişi /pm'den rolde afk, forumda görüşürüz yazıyor, pm'lerini kapatıyor ve olay yerinden ayrılmış oluyor. Sürekli roleplay ile konunun alakası olduğunu düşünmüyorum, ihlal ettiğim bir konu yok. Eğer varsa direkt olarak onun üzerinden şikayet açmalıydın çünkü sürekli roleplay kuralı bir ihlal olduğunda devreye girmekte. Her neyse, konuya ilişkin fotoğraflar ektedir. Herhangi bir yetkili inceleyene kadar bekleyebiliriz.

(( ''Karakter ölümü için iki tarafında onayı olması gerekmekte ve geçerli sebepler olması gerekmektedir. Gereksiz ve saçma sebeplerden ötürü birisini öldüremezsiniz, bir küfür için gibi sebepler geçersizdir. Bu tarz durumlarda ölüm rolleri yaralı olarak devam ettirilir. Kişiyi CK rollerine zorunlu kılmaya çalışmak ve OOC olarak baskı kurmak yasaktır.'' ))

« Son Düzenleme: 30.11.2020 13:15 AllMighty »

#3 - 01.12.2020 15:08
Merhaba,

Herhangi bir yaptırım uygulanmayacak fakat sizleri uyarıyorum, karşı tarafı aşırı derece sıkmayınız. Aynı rolü defalarca tekrar edipte karşı tarafı sıkmayın.

Şikayet kapatıldı.