Konu: [21.11.2020] Jimmy Layton - DEATMATCH  (Okunma sayısı 111 defa)

#0 - 21.11.2020 04:32

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jimmy Layton @Dola
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Danny Lopes @Voiss
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS lerde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.
Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: GYM de spor yaparken, güvenli bölgede aracım çalınıyor ve arkadaşım ile peşine takılıyoruz. Önüne kırıyoruz, PIT atıp durdurmaya çalışıyoruz ama güvenli bölgeye kaçıyor. Bunun üzerine pm den "Cidden güvenli bölgeye mi kaçtın" diye sorup "Hayır" cevabını alıyorum. Arkadaşla daha role bile girmemişken nasıl bir hırs yaptıysa, "bekle geliyom" diyip bizi güvenli bölgeden çıkartıyor ve shotgun marka silahını çıkartıp ateş açıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Arabamı çalıyor, peşine takılıyoruz, -güvenli bölgeye kaçıyor- çıkışa gelip küfür ediyor, bizi bir yere çekiyor ve shotgun çekip ateş ediyor. Ben bunda mantık dışı bir hareket görüyorum. Eğer karakteriniz psikopat, seri katil değilse -ki bu rollerin yapılması yasak- böyle bir şey yapacağını sanmıyorum. Kimse arabasını çaldığı adamı uzağa çekip pompalıyla öldürmez. Kaza rolü olmayan kışkırtmalı, küfürlü rollerde bile silahımız olmasına rağmen silah çekmeye bile yeltenmeyen kişileriz, bu davranışı saçma ve kural ihlali olarak görüyorum.

Kişinin DEATHMATCH 'den dolayı ceza almasını talep ediyorum.

« Son Düzenleme: 21.11.2020 04:40 göktuğolmayangöktürk »

#1 - 21.11.2020 04:33
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 21.11.2020 04:46
Jimmy_Layton olarak savunmam :

Merhaba, iyi forumlar. Öncelik ile GYM'ye gittim, motoru açık bir araç buldum ve etrafın'da kimse yoktu, bu aracın markası Savanna model bir araçtı. Aracı aldım Parçalatmaya götürmeden önce düzkontak yapmak için gizli bir yere gidecektim. Arkamdan siyah bir Elegy markalı aracın takip ettiğini fark ettim. Şahıslar yanımdan geçerek benim çaldığımı görmediği halde şahıslar birden saygısız içeren ve agresif rol yaparak kelimeler savurdular. Aracın menzini az olduğu için takibi bıraktırmaya çalıştırdım fakat her yaklaştıkların'da agresif rol yaparak kelime savurdular. Şahısların aracını GYM'de bıraktım, kendi aracıma bindim ve devam ederken şahıslar yolun kenarın'da beni bekliyorlardı. Şahıslar saygsız kelime ve agresif kelimeler yaptıkları için bende geliyom' diyerek cevap verdim ve adamlar takip etmeye başladı, aracı çekip silah emote mi verdim ve şahısların aracına sıkmaya başladım. Şahıslar sürekli rp ve bir araç kovalamacasın'da GBİ alan'a kaçıp aracını tamir ettiriyorlardı. Ben reflex olarak orada emotemi verip sıktım sonuçta bu sürekli roleplay. Şahıslar forum'da şikayet açarken bir kaç yalan konuşarak açmışlar, bunları'da SS'de görüceksiniz. Bir hatam olduğunu düşünmüyorum üstelik şahıslar türkçe terim'de kullandılar, rolümü yaptım, yaptıktan sonra devam ettim. Teşekkürler. İyi roller.

SS kanıtları :

Gerekli SS'ler burada. Tekrardan teşekkürler. İyi forumlar.

#3 - 21.11.2020 05:00
Aracı GPS yardımıyla bulma komutu var, bilmiyorum biliyor musun? IC'de saygısız kelimeler kullanmamız ve gerektiği yerde agresif rol yapmamız bir sorun teşkil etmiyor. Arabamı çalmışsın ve yanına gelip "Hey, zencim. Aracımı bırakır mısın lütfen?" dememi falan mı bekliyorsun? Aracımı GYM'e değil, direkt suyun içine attın. Burası ayrı bir konu onun kanıtı elimde olmadığı için değinmiyorum. Öyle bir durumda seni beklediğimizi nereden biliyordun? Araçta iki kişiyiz, ikimizin de silahsız olduğunu nereden biliyorsun da bu cesareti nereden alıyorsun? Sana karşı "orospu çocuğu" dememiz, senin bize sıkmanı gerektirmiyor. Ayrıca sana küfür eden kişi Danny Lopes, vurulan kişi benim. Burayı dikkate alırsak "DM" yemiş oluyorum. GBİ'ye sığınma dediğiniz olay, güvenli bölgenin içine girip oraya kamp kurmak, uzun bir süre orada beklemekle olur. Ben güvenli bölgeden geçiyorsam bu güvenli bölgeye sığınmak olarak geçmez. Aracı tamir ettiğime dair bir kanıt göremiyorum çünkü ettirmedim. Orada anlık düşüncem "Eğer aracıyla çarparsa Pay'n Spray'e yakın bir yerde çarpsın, zaten bu bizi vuracak gibi en azından araba yakınımızda olur" olduğu için tamirin önünde seni bekliyordum. Senin emote vermen ve beni düşürmen arasında beş saniye var, ben bu zaman zarfı için aracı tamire sokmuş olurdum zaten. O anlık heyecanla yazıp, tamire sokup, ya da yazmaya çalışıp yanlış yazsam söylediğinde haklı olabilirdin ama chatloga baktığımızda yine öyle bir şey göremiyoruz. Yalan konuşmadım, neye dayanarak söyledin bunu bilmiyorum.

Spoiler: GösterGizle
"Geliyorum" kelimesi "geliyom'" diye değil, "geliyo'm." diye kısaltılır.
« Son Düzenleme: 21.11.2020 05:04 göktuğolmayangöktürk »

#4 - 21.11.2020 05:10
Atışmadan sonra silahınızı çekip ateşlemeniz DM olmuş. Bunun yerine alternatif yol seçenekleri tercih edebilirdiniz. Lütfen silahınız var diye her olumsuz durumda direkt silahınıza sarılmayı düşünmeyin. DM kapsamında ceza alacak.