Konu: [Pavel Crais 24.11.20] Hile Şüphesi  (Okunma sayısı 249 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 24.11.2020 02:55
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Pavel_Crais @TRMert
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @1aslanberkay  Carlos_Sabez
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.11.2020 23.07

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Hile kullanımı
SPOILER:
Spoiler: GösterGizle
Sunucu içerisinde bir oyuncuya, diğer oyuncular karşı üstünlük sağlayan her türlü ek program, yükleme, modlama veya program kullanımı kesin olarak yasaktır.

Alıntı
— ELM olarak adlandırılan cleo modu, Vice Platformu içerisinde resmi oluşuma üye olan tüm üyeler tarafından kullanılabilir.
— Camhack - CamHunt gibi kamera açısı değiştiren programlar sadece admin gözetimi altında, belirli bir süre, video veya ekran görüntüsü edinmek için kullanılabilir.
— Objelerin içerisinden geçmeye izin veren Add-On'un kullanımı yasaktır. Bu sorunun fixlendiği versiyonlarına izin verilir.
— Bilgisayar donanımlarının sahip olduğu ek veya harici makro programlarının kullanımı da yasaktır.
— Diğer oyunculara görünen animasyon modları, dans cleosunun sunucuda kullanımı yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
İnterioruma gizli girişli bir oda yapmıştım. Arkadaşa rolden sonra /b'den odanın varlığından bahsedip bulabilecek misin diye sordum. Duvarın arkasındaki objeleri içeriye girmeden ne olduğunu söylemesini garip buldum. Bug olduğunu savundu. Göz yummamak için kendisine de durumu bildirip şikayet açmam gerektiğini söyledim. Yetkililer durumu değerlendirebilir.

KANITLAR:

İçerideki oda.

Bu ss'i yeni fark ediyorum. Işınlanırım demiş arkadaş yukarıda ama okumamıştım. Carlos'un dediği gibi yukarıda da söylemişti ama bu olaydan önceydi dalga geçiyor sandım. Bilmiyorum değerlendirilmeli mi

Ek açıklamalar(varsa): 
Carlos'un Pm'lerinde argo kelime olduğu için blurladım yetkililer görmek isterse kontrol edebilir ya da özelden ulaştırabilirim. Yanlış anlaşılmasın kullanılan argo/küfür karşıdaki kişiye değildi, rahatsızlık vermemesi adına yaptım. Yetkililer bug olup olmadığını kontrol etmesi için interioru inceleyebilir kapı no 620

#1 - 24.11.2020 03:52
Öncelikle iyi forumlar diliyorum, Cesar Mendoza karakterini yöneten şahıs arkadaşımdır, aktif rol yoktu, o nedenle /b dışından yazıyordum. Bug konusunda şikayet açacağını belirtti. Ve asıl olaya gelirsek gizli bir oda olduğunu ve bulmamı istediğini belirtti. Uyuşturucu etkisindeydim heryer kararmıştı ama görünüyordu yinede. Bu sebeple parlaklığı fullemiştim. Duvara vurunca farklı bir ses çıkar gibime geldi duvara ilerledim ve duvarın arkasındaki blackjack masası bir anlık göründü. Orada duvara yakın olan oturağın üstünde buga girdim o an interiordan düşer gibi oldum, o sırada duvarlar bir anlık görünmedi ve oda içerisindeki şeyleri tamamiyle gördüm. Sonrasında /bugkurtar felan da attım. Sonra arkadaşıma söyledim bug olduğunu ve nasıl olduğunu belirttim. Hatta aynada bug olduğunu arka tarafın göründüğünü belirttim arkadaşım da mutfak tarafını gösterdiğini belirtti. Gerekirse birkaç log checklenebilir veya birkaç gün izlenilebilirim. Son ss'deki hile bu pmlerine gelirsek. Evet "ışınlanırım" tarzı bir kelime kullandım. Arkadaşım olduğu için dalga geçiyordum. Bir de "geri yerine koy ışınlanrm" dediğim kısımda orada bir mobilya vardı onun üstünden çıkıp duvara zıplanılıyor ve ordan gizli odaya geçiliyormuş. arkadaş mobilyanın yerini değiştirdiği için öyle dedim ve ışınlanrm diyip gülmek anlamında birkaç harflik random attım.  Gelirsek o girişi nereden bulduğuma, giriş kısmında 2 adet poster görünmekteydi üstdeki minik poster farklı duruyordu mouseyi yan tarafa getirip bakılınca da çıkıntı tarzı birşey farkedilebiliyordu fakat arkadaş o posteri yukarı çekince çıkıntı şeyi gitti herneyse bu sayede o girişi farkedip zıplamayı denedim karakterimin elleri tutunur gibi kalkınca oradan çıkıldığını düşündüm. Öncesinde can barına sayı ekleyen bir mod god olarak algılanmıştı ve ban yemiştim god olup olmadığını bilmememe rağmen. Emeklerimin boşa gitmesine şahsen üzülmüştüm. Bu nedenle zaten hile açmam bile emeklerim o kadar değersiz değil hatta supporter olmak gibi hedeflerim dahi var göründüğü üzere OOC sicilim tertemiz, bir tek car surfingden var o da yanlış anlaşılma olmuştu ve kaldırılacağı belirtilmişti. "deilm olm..." dediğim kısımda hile miyim değil miyim konusunu reddetmemin sebebi ise yanlış anlaşılma nedeninden hileden ban yeme korkusu. Başta şikayet açmasını istemememin nedenine gelirsek de bir miktar yorgundum ve savunma yapmaya üşeniyordum. Arkadaşımın kendini riske atmamak için şikayet açmasını anlıyorum fakat bir yandan hatamı arar gibi davranması üzücüydü.

#2 - 24.11.2020 04:01
Savunma için teşekkürler, hata arasam birkaç paragraflık yazı daha yazardım. Temennim hile olmaman yönünde zaten. Şüphelerimi bildirdim, savunma yapıldı. Yönetici kararı.

#3 - 26.11.2020 12:24
Merhaba,

Gerekli kontroller sağlandı. İnterior içerisindeki objelerin inceliğinden dolayı yan odayı anlık görebiliyorsunuz. Herhangi bir hile bulunmuyor, yaptırım uygulanmayacak. (https://prnt.sc/vqedfl)

Şikayet kapatıldı.