Konu: [11.11.2020 - Richard Bushaj ve AdrianStrakoshka  (Okunma sayısı 185 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 11.11.2020 18:01

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Richard Bushaj @Aybars    Adrian Strakoshka @Euronymous

Benvenuto Corbo  @Aybars

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 11.11.2020 / 17:11

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.
Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

1) İLLEGAL BİRLİK KURALLARI

Yeni bir oluşum kurabilmek için, sunucuya adapte olmanız açısından, minimum beş (5) seviye olmanız gerek. Beş ve üstü seviyeye sahip eski bir karakteriniz varsa, birlik oluşturabilirsiniz.
Sistemsel olarak oluşum kurabilmeniz için, onaylanmış bir tanıtıma sahip olmalısınız. Tanıtımınız onaylandıktan sonra Oluşum Yönetimi üyeleri, sistemsel olarak birliği oluşturup size teslim edecektir. Sistemsel olarak çete/mafya türü birlik oluşturmak oyunculara kısıtlanmıştır. Tanıtımı onaylanan oyunculara yönetim ekibi tarafından verilecek.
Yeni açılan oluşumlar, tanıtımları onaylandıktan itibaren 15 gün boyunca agresif rollere dahil olamaz, kendilerine de agresif rol yapılamaz. Bu agresif roller başka oluşumları tetikleyecek ağız dalaşları, başka oluşum üyelerine silahlı veya silahsız saldırı gibi rolleri kapsamaktadır. Bu kural, ancak ve ancak iki oluşum lideri kendi aralarında OOC olarak anlaşırsa geçersiz kılınabilir ve agresif rollere oluşumları adına izin vermiş sayılır. Bu OOC anlaşma sunucu içinde /do komutu ile yapılmalı ve ekran görüntüsü alınmalıdır. Birlik kendi arasında veya guest olarak(başka kişileri etkilemeyecek şekilde) agresif rollere girişebilir.
Tanıtıma atacağınız ekran görüntülerinde, başka bir birlik hakkında aşağılayıcı/hakaret içeren/tahrik edici konuşmalara izin verilmeyecektir. Bu kuralın ihlal edilmesi durumunda, iletinin sol altındaki "moderatöre rapor et" tuşuna basabilirsiniz.
Bölge onaylı/onaylı birlikler haricinde, hiçbir birlik alt karakterini kendi birliğine sokamaz/bu tarz bir talepte bulunamaz.
Tanınmış mafya veya çetelerin rolleri yapılamaz. (örnek: The Demeo Crime Family, Carleone Crime Family, Mara Salvatrucha ..vb)
Terör örgütü, Özel askeri tim gibi konseptler kesinlikle yasaktır.
Birliğinizdeki herhangi bir üyenin yaptığı ihlalden, birlik lideri de sorumlu tutulabilir. Bu yüzden birlik liderlerinin birlik üyelerini bilgilendirmesi ve üye seçimlerinde dikkatli olması gerekir. Her birlik lideri, kendi oluşumunun adminidir. mottosu ile ilerlemeniz gerekir.
Herhangi bir oluşum liderinin başka bir birlikle, rol gidişatı sonucu diplomasi veya savaş rolleri kabul edilebilir. Ancak iki birlikten birisi herhangi bir şekilde kapanıp, yine aynı ekip ya da büyük çoğunluğu başka bir birlik kurduğunda, rol gidişatı olmaksızın geçmişteki rol gidişatına bağlı olarak sorun yaşadığı birliğe kin gütmesi, rol baltalaması saptanması halinde yeni birlik kapatılır.
İki birlik lideri kendi aralarında bir problem yaşıyor ve çözemiyorsa, Oluşum Yönetimi ekibine başvurarak konunun çözüme kavuşabilmesini sağlayabilirler.
İllegal karakterlerin birbirine yaptıkları fiili rol esnasında (takip, kovalamaca, adam kaçırma vb.) polis departmanına hiçbir karakter sığınamaz, böyle bir rol izleyemez. Ancak bir sivilin ihbarı üzerine ya da tesadüfi bir şekilde gerçekleşen PD ekiplerinin role katılımıyla PD bu rollere müdahale edebilir. Ayrıca bazı durumlarda FM ekibi olarak, polis ile iş birliği rollerine izin veriyoruz. Böyle bir rol planınız varsa, önce FM yönetiminden izin almalısınız.
Hiçbir birlik liderine karşı utandırıcı, küçük düşürecek rol yapılamaz. (Yüzüne tükürmek, üzerine idrar boşaltmak, tasma takmak gibi bir çok rol engeli vardır.)
CK sonrası NC atan karakterler, 72 saat boyunca savaşlara katılamaz, intikam rolü yapamaz.
CK iznine sahip olduğunuz bir kişiyi, güvenli bölge içerisinde de CK edebilirsiniz.
Hiçbir karakter kendini Valachi üyesi, akrabası gibi tanıtamaz/rol yapamaz. Valachi üyeleri yönetim ekibi tarafından oluşur.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Motorumla Los Flores tarafında ilerliyordum, OOC telefonum çaldı ve motoru kenara çekerek afk kaldım. Telefon görüşmem bittiğinde kendimi yaralı olarak buldum, kişilerle konuşmayı denedim fakat benimle sağlıklı bir iletişim kurmadılar. Böyle bir olayın gerçekleşme sebebini sorduğumda Richard Bushaj: "Ermenisin, dün çatışmadaydın" dedi fakat benim alnımın ortasında Ermeni yazmıyor. Adrian ise yanıt vermedi. İkisiyle de hiçbir rolüm bulunmuyor, Kasparov birliğinde bulunmam beni tanıdıkları anlamına gelmiyor çünkü göz teması bile kurmadım. Birlik listesine bakarak adam vuruyorlar, herhangi bir rol yapmıyorlar.

13.11.2020 Yeni Ekleme: Benvenuto Corbo yani  @Aybars Richard Bushuaj olan karakterini CK etti, NC atması sonucu aradan kısa bir süre geçmesine rağmen ve beni tanımamasına rağmen tekrar DM attı.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

https://cdn.discordapp.com/attachments/754035059392250056/776098618871382036/7357373.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/769469214935089162/776099820510642196/unknown.png

« Son Düzenleme: 13.11.2020 17:02 Renny! »

#1 - 13.11.2020 17:06
Yeni Eklenenler: Richard Bushuaj CK oldu, NC attıktan kısa bir süre sonra beni tanımamasına rağmen tekrardan beni yaraladı. 72 saat beklemeli ve geçerli bir sebebi olması gerekiyordu fakat bunların hiçbirine sahip değil. Birlik listesinden adımı görerek adam vurmak mantıklı bir davranış değil.

https://cdn.discordapp.com/attachments/754035059392250056/776098618871382036/7357373.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/769469214935089162/776099820510642196/unknown.png
https://www.upload.ee/image/12512729/gta_sa_2020-11-13_16-43-35-221.jpg

#2 - 13.11.2020 17:32
Dostum forumda sıkıldın şikayet falan mı açıyorsun anlamadım?
Richard Bushaj karakterimde bir önceki gün savaş başlamıştı. Diğer gün ermeni birliğinde seni ve arkadaşlarını vurduk.
Bugünde 72 saat diyorsun fakat dün kasparovdan adamlarınla bana ateş ediyorsun.(72 saat dolmamış) Siz ateşi başlatıyorsunuz sonra biz vurunca şikayet açıyorsun.  8)

#3 - 13.11.2020 17:47
Ben sizinle herhangi bir role girmedim, üçüncü şahısların yapmış olduğu eylemlerin sorumlusu ben değilim. Yolun kenarında durmuş afk olarak beklerken iki karakterinizle de benimle hiçbir rol yapmadan, benimle göz teması dahi kurmadan ve tanımadan bana ateş açıyorsunuz. OOC olarak Kasparov birliğinde olduğumu bildiğinizden dolayı bu şekilde davranıyorsunuz. Ek olarak NC attıktan sonra 72 saat boyunca bu tip rollere giremeyeceğinize dair kural da bulunuyor, sizi daha önce de uyarmıştım fakat ısrarla bu tutumu sürdürdüğünüz için bu şikayeti açmış bulunuyorum.

#4 - 14.11.2020 17:01
Karakterlerden biri yasaklı, diğeri cezalandırılacak, savunma yetersiz.