Konu: [18.10.2020 - Lawrence Castucci-Luciano Martelli] PG - MG  (Okunma sayısı 828 defa)

#20 - 24.10.2020 00:00
Anca müsait olabildim, evet nerde kaldık?

Sırtlar muhabbeti sanırım, hemen savunmamızı yapalım. Karakter yapınız dayanıklılık seviyeniz yok. Cezzard'ın yaptığı açıklamada size durumu açıklamış. Peşimizde bizi avlamak isteyen koca bir birlik varken ve peşimizde çok sayıda adam varken yapabilecek en iyi şeyi yaparak hareket etmiş. Sonuçta sizi sırtlayan kişi aktif bir çatışma sırasında ve hızlı hareket etmezse vurulacağını veya öldürüleceğini düşünüyor. Bu tarz basit hamleler ile sizi sırtına alabilir.

Bana Mix ve Metagame'den şikayet açmışsınız, onunda savunmasını yapalım. Olay sırasında herkes vurulduğunda herkesi yukarı taşıyorduk, boş gördüğüm birisini sırtma almak istedim. @Creonyaveri 'ni kaldırarak kucakladım ve birlik üyelerimden birisi onu ayakta gördüğü için sanırım yanlış anlayarak onu vurdu, bende /b kanalından neden vuruyorsun gibi bir şey yazdım. Vuran kişiyi tam hatırlamıyorum, Wheeler birliğinden de olabilir, o yüzden /b kanalından yazmışımdır. Mesaj zaten Mix veya Metagame içermiyor.

WallHack demişsiniz, onunda savunmasını yapalım arkadaşların içi rahatlasın. KingPin birliği ile çatışmaya girmeden önce @feller 'ın bana attığı konuma doğru gidiyorduk, yolda bir anda KingPin birliğinin duvarın dibine pustuğunu fark ettim, zaten olayın şokuna girdim bir anda. Trapper'ın attığı videoda da zaten nasıl panik yaptığım görünüyor. Onların biraz ilerisinde duruyorum ve @feller 'a sms atarak bölgeden ayrılmasını söylüyorum, onlara karşı bir mevzi olduğunu ve açığa çıktığını söyleyip yoluma devam ediyorum. Daha bulundukları bölgeden çıkarken yolda kafa kafaya karşılaşıyoruz.

#21 - 24.10.2020 17:23
Anca müsait olabildim, evet nerde kaldık?

Sırtlar muhabbeti sanırım, hemen savunmamızı yapalım. Karakter yapınız dayanıklılık seviyeniz yok. Cezzard'ın yaptığı açıklamada size durumu açıklamış. Peşimizde bizi avlamak isteyen koca bir birlik varken ve peşimizde çok sayıda adam varken yapabilecek en iyi şeyi yaparak hareket etmiş. Sonuçta sizi sırtlayan kişi aktif bir çatışma sırasında ve hızlı hareket etmezse vurulacağını veya öldürüleceğini düşünüyor. Bu tarz basit hamleler ile sizi sırtına alabilir.

Bana Mix ve Metagame'den şikayet açmışsınız, onunda savunmasını yapalım. Olay sırasında herkes vurulduğunda herkesi yukarı taşıyorduk, boş gördüğüm birisini sırtma almak istedim. @Creonyaveri 'ni kaldırarak kucakladım ve birlik üyelerimden birisi onu ayakta gördüğü için sanırım yanlış anlayarak onu vurdu, bende /b kanalından neden vuruyorsun gibi bir şey yazdım. Vuran kişiyi tam hatırlamıyorum, Wheeler birliğinden de olabilir, o yüzden /b kanalından yazmışımdır. Mesaj zaten Mix veya Metagame içermiyor.

WallHack demişsiniz, onunda savunmasını yapalım arkadaşların içi rahatlasın. KingPin birliği ile çatışmaya girmeden önce @feller 'ın bana attığı konuma doğru gidiyorduk, yolda bir anda KingPin birliğinin duvarın dibine pustuğunu fark ettim, zaten olayın şokuna girdim bir anda. Trapper'ın attığı videoda da zaten nasıl panik yaptığım görünüyor. Onların biraz ilerisinde duruyorum ve @feller 'a sms atarak bölgeden ayrılmasını söylüyorum, onlara karşı bir mevzi olduğunu ve açığa çıktığını söyleyip yoluma devam ediyorum. Daha bulundukları bölgeden çıkarken yolda kafa kafaya karşılaşıyoruz.

Karşınızda 40 yaşında bir karakter var, cüsse olarakta büyük. Dayanıklılık ile sırtlamanın ne alakası var? Daha doğrusu, vücut boyutu ile dayanıklılığın ne alakası var? Ben söyliyeyim, hiçbir alakası yok. Peşinizde sizi avlamak isteyen onlarca adam var diye /me Pakrad'ı sırtlar tarzı bir emote veremezsiniz, açık bir PG ihlalidir.

İkinci paragraf için cevabı kendin vermişsin. "Olay sırasında herkes vurulduğunda yukarı taşıyorduk, sırtıma almak istedim" Olay sırasında vurulan herkes IC şekilde vuruldu, ve taşımaları, sırtına alman da IC durumlar.  "Onu ayakta gördüğü için sanırım yanlış anlayarak onu vurdu, bende /b kanalından neden vuruyorsun gibi bir şey yazdım." Zaki karakteri yani Creonyaveri'ne ateş etmesi veya vurması da yine IC bir durum. Bunu da yine birlik lideri olarak oyun içinden sorman gerekiyordu. Bu da MG kural ihlalidir. Yaşanan her şey IC ve sen oyun içi yaşanan şeyi OOC olarak öğrenmeye çalışıyorsun.

"Onların biraz ilerisinde duruyorum ve @feller 'a sms atarak bölgeden ayrılmasını söylüyorum, onlara karşı bir mevzi olduğunu ve açığa çıktığını söyleyip yoluma devam ediyorum."

Mesaj attığınız feller karakterinin yanında bende varım ekran görüntülerine bakarsanız. Ona bir SMS atsaydınız eğer "Bildirim sesi" tarzı bir log düşerdi. Ben bu logu göremedim, bana bunu kanıtlarsanız eğer WH ile olan kısmı sileceğim.

#22 - 06.11.2020 09:36
Merhaba incelendi.

İki taraf da SA:MP üzerinde pek çok çatışma rolüne girmiş birlik liderleri ve bilirsiniz ki SA:MP gerekliliği, yıllardır aynı düzen mevcut. Bu düzenin birkaç açığı var, bir oyuncuyu taşıma vesaire rolleri karşılıklı ufak bir anlaşmayla oluyor, kişilerin emote'lara uyup takip etmesi gerekiyor. Bu bağlamda düşündüğümüz zaman, ortalık zaten karışık her yer savaş alanı, /me adamı sırtlayıp götürmeye başlar. /me adamı sırtlar, gibi emotelar yıllardır görmeye alışık olduğumuz -böyle durumlar için- normal emotelar, bu konuda bir PG bulunmuyor, herkes defalarca bunu yapmıştır. Wallhack konusunda net bir karar yok, net bir kanıt yok. Gelen aracı, ışıkları vb. görmüş olabilir, net olmayan bir durum üzerinden işlem uygulayamayız fakat @bakhtiyar bahsettiğiniz durumun takibinde olacağız.

Açıklama yukarıda, şikayetin açıldığı ikincil kişi yasaklanmış, K&A.