Konu: [20.10.2020 - Avdotya_Hodge] FEAR RP & DM  (Okunma sayısı 249 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.10.2020 23:11

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Avdotya_Hodge @Figuel

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Quantell_Hodge @Palyaço

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.10.2020 / 22:25-22:28

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: DM & FEAR RP(Fear RP ihlalini bulamadığım için atamadım.)
Alıntı
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.
Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İdlewood bölgesindeki birlikle rol yapıyordum, sonrasında kişi köşeye gelerek benimle role girdi ve konuşmak istediğini söyledi, sonrasındada silahıyla ateş etti. Birlik bölgesinde ateş ettiğinden dolayı FEAR RP ihlali yaptığını düşünüyorum, buna ek olarak kişinin bana sıkması için geçerli bir nedeninin olduğunu düşünmüyorum. Ek olarak yaralıya düştükten sonra elime otomatik olarak beyzbol sopası geldi, sebebini bilmiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): -

#1 - 20.10.2020 23:31
Şahitliğimi onaylıyorum, gerekirse olayın tarafımdan görünen kısmını dökebilirim.

#2 - 21.10.2020 00:06
DM Yaptığımı istemeyerek kabul ediyorum olay tamamen şuydu Social'dan şahısla tartıştık yaklaşık 2 veya 3 gün olması gerekiyor şahısla karşılıklı tartıştık farklı yorumların altında , küfürlü , kışkırtmalı , tehditli bir şekilde Şahısı son bir defa uyarmak için gelmiştim uyardığımdada zaten şahısın ekranındada gözüküyor laf sokucu bir şekilde son uyarımada cevap verdiğinden dolayı şahısı vurdum fearp konusuna gelirsek

Arabam ilk olarak sürücü koltuğu zencilere doğru dönük olduğundan kaçış sağlayamayacağını düşünüyor ve sürücü koltuğu şahısa doğru çeviriyor ( Birisi sıkarsa veyatta laf atarsa Cover almak ve kaçmak için ) : https://www.resimag.com/p1/630914b9515.jpeg , https://www.resimag.com/p1/52221a73f04.jpeg

Arabayı döndürdüğüme dair şahısın şikayetinden bir ss : https://www.resimag.com/p1/630914b9515.jpeg

Ayrıca şunuda eklemek isterim ki şahısların ( ÇİZİLİ HOOD BÖLGESİNDE ) herhangi bir şekilde şahısı vurmadım şahısı çizilen hood bölgesinin "SINIRLARI DIŞINDA VURDUM" bunun kanıtıda şahısın screenshotlarında görünür durumda : https://www.resimag.com/p1/d63bb2172a0.jpeg

DM Konusunda aramızda geçen 4-5 tartışmadan 1-2 tanesinin ss'i

Şahıs için konuştuğum şeyler 1 : https://hizliresim.com/P8InJ4
Şahıs için konuştuğum şeyler 2 : https://hizliresim.com/unB3eU

Şahıs ile aramızda geçen bir tartışma : https://hizliresim.com/MFVpFn
( Fazlası istenirse atabilirim ( Kışkırtma , Küfür , Tehdit , Aşşağılama ) gibi kelimelerde 2 tarafta bulundu gereken ssler mevcut istenirse atabilirim.
Şahısın bana gönderme yaptığı fotoğraf : https://hizliresim.com/svMnqR
« Son Düzenleme: 21.10.2020 00:17 Figuel »

#3 - 21.10.2020 02:03
https://cdn.discordapp.com/attachments/586183035695923213/768244154760691712/Screenshot_3.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/586183035695923213/768244176310894622/Screenshot_4.png

Rolün en başında Avdotya karakteri ile Denise - Qua ilişkisini IC'de doğru düzgün bilip şahit olmadan yada karakterlerden duymadan iki karaktere de pedofili damgası vurmaya çalışır rol sergiliyorsun. Bu durum karşısında karakterler de Avdotya karakterine doğal olarak küfrediyorlar. Yani burada olayın başlama nedeni Avdotya karakteri iken Avdotya yaptığı hareket karşısında yediği küfrü yediremeyip silah çekiyor. Bu ne kadar mantıklı? Böyle düşünecek olursak ben kendime bir target seçeyim, onun karakterini küçük düşürücü birşey ile kanıtsız şekilde suçlayıp karşılığı aldığımda silahımı alıp gideyim yanına ve konuşurken silah çekip sıkayım(Ki bana gönderme yaptığı fotoğraf dediğin SS'te sana dair en ufak bir detay mevcut değil, yorumuna bakarsan da Qua karekteri üstüne alınıyor ve Denise'de karşı çıkmayıp devam ediyor, kanıtını da şöyle bırakayım; https://cdn.discordapp.com/attachments/586183035695923213/768245631978045490/Screenshot_5.png en alttaki yoruma bakarak görebilirsin.). Son uyarıma da laf sokucu bir şekilde cevap verdiğinden dolayı şahsı vurdum demişsin, görüntülerde karakterin neden sana öyle davrandığını zaten kendin de görüyorsun, pedofili damgası vurdurmaya çalışıyorsun dediğini yani. Bunun üstüne bana laf atma dediğinde ''önüme çıkmadığın sürece problem yok.'' diyor yani konu zaten orada kapanıyor ama senin karakterin egosuna yenik düşüp silah çekerek yaralama rolüne giriyor ki burada karakterlerimiz egosuna yenik düşüp yaralayacak olsa DM atıp yemekten rol yapamayız.

Fear RP konusuna değineceğim, herhangi bir birlik üyesi değilsin, bir - iki illegal bağlantın varsa vardır silah bulmandan ki o da olmayabilir. Yani sen bile bu durumda silah bulabiliyorsan hood sahibi yani kendini şehirde tanıtmayı başarmış bir birliğin üyelerinin hepsinde silah olma potansiyeli var. Yani sen orada ne kadar cover alırsan al, orada görünen 5 birlik üyesi de birden silah çekse aracın zaten zırhlı değil birşey değil, kaçış imkanın yok. Hood sınırları içinde değilsin ama tam olarak 8-10 adım ilerisindesin ve karşında o hoodun üyeleri duruyor. Yani yaptığın hareket tam olarak hood onaylı bir birlik üyelerinin hoodunun yanı başında, hood üyelerinin karşısında, onlarla az çok dostluk kurmuş, onlarla ticaret içerisinde olan birini yaralıyorsun. Ve tam olarak bu yüzden de fear rp yaptığını düşünüyoruz, sonuçta sivil birisin ve silah bulabiliyorsun, adamlar kendilerini sokaklara kanıtlayıp bizim mahallemiz diyip illegalin tam içinde olan insanlar neler bulabilir sen düşün.

« Son Düzenleme: 21.10.2020 02:08 Palyaço »

#4 - 21.10.2020 02:06
Avdotya Hodge karakterine gönderme yaptığım her hangi bir Vice social paylaşımım yok, gerekli açıklamayı şahit olan arkadaş yapmış.

#5 - 21.10.2020 02:11
Hood sınırları dışındayım 8-10 adım uzakta olabilirim şahıslar ile arama araba koymuşum yani avantajlı bir konumdayım şahıslar yanıma gelmeden çalışık olan ve kapısı açık olan arabama atlayıp hemen kaçabilirim FEARP'lik bir olay yok şahıs sizden gayet uzaktı bana karşı çıkmanız için koşmanız gerekirdi yani mesafe vardı bu yüzden FEARP kuralını ihlal etmedim sadece DM ( Açıklamalarınızın yalan olmadığını kimse bilemez açık bir kanıtınız yok bana gönderme yaptığınıza dair benim açık bir kanıtım var bana küfür ediliyor , kışkırtılıyorum , aşşağılanıyorum bunlar sonucundada bu olay doğuyor sadece DM yaptığımı kabul ediyorum ayrıca siz o çetenin üyesi bile değilsiniz hood sizin değil onlar karar verir buna.)

#6 - 21.10.2020 02:35
Çete üyesiyiz demiyorum ama sen bizim forumdan/oocden bakıp öğrenip çete üyesi olup olmadığımızı bilemezsin, Denise karakteri o köşede sorunsuz takılıyordu sen geldiğinde aynı şekilde Qua karakteri de diğer siyahiler ile birlikte köşe tutuyordu yani IC'de mantıken köşe tutan bir çeteci siyahilerin yanında Qua ve Denise onlarla. Çete üyesi olma ihtimali aşırı yüksek, sonuçta kovulmadan köşe tutup onlarla sohbet çevirebiliyor demek ki onlarla bir bağları mevcut.

8-10 adımlık yerde yanıma gelmeden kaçabilirim demişsin fakat atladığın nokta brawla girmiyorsun yada bıçakla yaralamıyorsun. Doğruca silah çekiyorsun ve bu durumda karşı tarafta silah çekebilir ve bir önceki anlattığım olayda silahlı olma ihtimalleri aşırı yüksek ve yanına gelmelerine gerek yok, sen Sabre model araç ile son hıza ulaşıp tamamen uzayana kadar 5 kişi 5 tec9 aracın hareket etmeden bozulur. Sonuçta IC'de silah çekmek 3-5 saniyelik bir olay ki OOC olarakta ilk silahı sen çektiğin için karşı tarafın emote zorunluluğu yok.

Açık bir kanıtım var demişsin, SS'lerde o postta senin adının geçtiği bir yer göremiyorum(z), ne adının baş harfi belirtilmiş, ne sen etiketlenmişsin, ne başka birşey. Sadece seninle kavgalı ve sadece senin karakterine küfür sallayacak diye bir koşul yok ama sen öyle algılamak isteyip üstelenmişsin yani senin de açık bir kanıtın yok. Ve yine başa dönüyoruz, karakterlere pedofili gibi ağır bir ithamda bulunursan, karşılığında küfür de alırsın, aşağılanırsın da. Bu yüzden agresif yapıp karşılığında 1-2 küfür yediğinde doğruca silah çekip sıkamazsın ki üstüne üstelik sen konu kapandıktan sonra sıkıyorsun.

Başka herhangi bir ekleme yapılmayacak, yetkili admin sonuçlandırabilirse sevinirim(z).

#7 - 21.10.2020 02:42
Başka herhangi bir ekleme yapılmayacak, yetkili admin sonuçlandırabilirse sevinirim(z).

#8 - 21.10.2020 02:55
Çete üyesiyiz demiyorum ama sen bizim forumdan/oocden bakıp öğrenip çete üyesi olup olmadığımızı bilemezsin, Denise karakteri o köşede sorunsuz takılıyordu sen geldiğinde aynı şekilde Qua karakteri de diğer siyahiler ile birlikte köşe tutuyordu yani IC'de mantıken köşe tutan bir çeteci siyahilerin yanında Qua ve Denise onlarla. Çete üyesi olma ihtimali aşırı yüksek, sonuçta kovulmadan köşe tutup onlarla sohbet çevirebiliyor demek ki onlarla bir bağları mevcut.

8-10 adımlık yerde yanıma gelmeden kaçabilirim demişsin fakat atladığın nokta brawla girmiyorsun yada bıçakla yaralamıyorsun. Doğruca silah çekiyorsun ve bu durumda karşı tarafta silah çekebilir ve bir önceki anlattığım olayda silahlı olma ihtimalleri aşırı yüksek ve yanına gelmelerine gerek yok, sen Sabre model araç ile son hıza ulaşıp tamamen uzayana kadar 5 kişi 5 tec9 aracın hareket etmeden bozulur. Sonuçta IC'de silah çekmek 3-5 saniyelik bir olay ki OOC olarakta ilk silahı sen çektiğin için karşı tarafın emote zorunluluğu yok.

Açık bir kanıtım var demişsin, SS'lerde o postta senin adının geçtiği bir yer göremiyorum(z), ne adının baş harfi belirtilmiş, ne sen etiketlenmişsin, ne başka birşey. Sadece seninle kavgalı ve sadece senin karakterine küfür sallayacak diye bir koşul yok ama sen öyle algılamak isteyip üstelenmişsin yani senin de açık bir kanıtın yok. Ve yine başa dönüyoruz, karakterlere pedofili gibi ağır bir ithamda bulunursan, karşılığında küfür de alırsın, aşağılanırsın da. Bu yüzden agresif yapıp karşılığında 1-2 küfür yediğinde doğruca silah çekip sıkamazsın ki üstüne üstelik sen konu kapandıktan sonra sıkıyorsun.

Ben bunun doğru olduğunu söylemiyorum konuyu değiştiriyorsun FEARP kuralını ihlal etmediğimi söylüyorum ben.
« Son Düzenleme: 21.10.2020 06:37 Figuel »

#9 - 22.10.2020 04:36
Bariz bir şekilde DM yapılmış. DM üzerinden karakter cezalandırılacak. Fear RP konusuna gelirsek, Kingping Onaylı Hood bölgesinde onlara karşı ateş açsaydı evet, bu Fear RP ihlali olabilirdi ama burada hedef sizsiniz. Fear RP ihlali bulunmuyor.