Konu: [17.10.2020 - Luciano Martelli] Ortak Nezaket, OOC Kin, Sürekli Roleplay, /q  (Okunma sayısı 323 defa)

#0 - 17.10.2020 11:39

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @akaGrower

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 17.10.2020 - 00:55

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Ortak Nezaket, OOC Kin, /q

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Gece saatlerinde yaşanılan çatışma rolünde Luciano Martelli karakteri Wheeler birliğinin hood bölgesinde vuruluyor. Kendisi rolün ortasında anlamsız bir şekilde OOC bölmeye başlıyor. Ekran görüntülerinde her şey açık ve net bir şekilde gözüküyor. Daha sonrasında hırsını alamayıp aktif rolün ortasında sürekli olarak PM'den bölmeye başladı. Kendisini düzgünce uyarmama rağmen tavırları ile beni rahatsız etmeyi başardı. Ekran görüntülerinde her şey açık ve net. OOC kinini bir şekilde oyuna yansıtmayı her defasında başarıyor. Forum üzerinden yazdığı şeylerin de kışkırtma içerikli olduğunu görebilirsiniz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Şikayete ekleme yapıldı. Ortak Nezaket ve OOC kinin yanı sıra Sürekli Roleplay eklendi. Ekran görüntülerinde her şey gözüküyor. Aktif rol ortamında kafasına göre /q atıyor.  Hiçbir şekilde emote ya da başka bir şey yok.  Sürekli Roleplay kanıtlara eklendi.

« Son Düzenleme: 17.10.2020 14:35 BatuhanC »

#1 - 17.10.2020 13:41

#2 - 17.10.2020 16:48
Madem benden bir savunma yapmamı istiyorsunuz ben size uzun uzun bir savunma yapayım.

Öncelikle aktif rolde /q attığım söyleniyor. Arkadaşlar beni vurdup kaçırdılar, San Fierro  köprüsüne götürdüler. Hugop karakteri beni arabadan indirerek denize attı ben aşağıya düştüğümde /q attım. Gece epeyli geç olmuştu çıkmam gerekiyordu, çıktım. Aktif rolde demişsiniz ya, ben denize düştükten sonra neyin rolünü yapacaktınız anlamadım, denizden çıkartıp yaralarımı mı tedavi edecektiniz veya denizden çıkartıp tekrar mı atacaktınız orasını çıkaramadım? Rol bitmiş ve oyundan çıkmışım, bu kadar basit, sadece oyundan çıktığımın ekran görüntüsünü alıp şikayet açmışsın. Anlayacağınız aktif rolde değil, rol bittikten sonra /q atıyorum.

OOC kine gelecek olursak. Ben mi kin güdüyorum? Daha birliği açtığımız 8. gününde basit bir bar kavgası çıkartarak mahalleleri AK-47 ile bastınız, sesimizi çıkartmadık, ertesi gün yine bastınız sesimizi çıkartmadık. Bugün yine Wheeler birliğinin Hoodunun önünde Buffalo birliğinden birisiyle anlaşıp arabasını satın alıyorum diye çekip vurdunuz. DM'ci demişim size, değilsiniz de nesiniz? Barda birilerine söversiniz, o kişi de size sövdü diye savaş başlatırsınız. Dün gece benim birliğimden olayda bulunan sadece 3 kişi vardı, hiç birisinde silah bile yoktu. Wheeler, Buffalo birliği ile beni arayıp toplanmak istedi, bende sadece 2 kişi gönderdim bende Hood dışında araba satın alıyordum. Olayın ne olduğunu bile bilmiyorduk zaten ordan sonra dağıldılar. Yolda birlik üyelerimi görüp sıkıyorsunuz, daha sonra yolda yine sizinle karşılaşıyoruz, geçen dialog; İki adamının topuklarına uyarı olsun diye sıktım, onları al ortalıkta görünme. 5 dakika sonra önümü kesip bana sıkıyorsunuz. Verdiğim tepki doğal, OOC kin değil.

Diyelim ki ben senin gibi birisine OOC kin güdüyorum. Şahsi discord hesabımdan bena sizin birliğinizden ana bacı gidenler oldu, adımıza discord kanalları kuruldu, ses kanallarının bile bizim şahsi değerlerimize küfür içeriyordu. Tüm bunlara rağmen bir abilik yaparak karşıma çekip adam gibi konuştum. Defalarca sordum size bize karşı bir sorununuz var mı diye? Ama nafie bize gelen görüntüler. "bu orospu çocuğu petrucciyi öldürmedi mi? hala ney rolü yapıyor?" Bizimle sorunları olmayanlara bak. Daha önce abi abi diye yanımdan ayrılmayan birisine kin güdecek değilim  o konuda rahat ol.

Ben geçmişte, şahsi discordumdan bana ailevi değerlerime karşı yapılan tüm küfürleri, hakaretleri, kışkırmaları anlayacağınız TÜM OOC KİN GÜDENLERİ, ticket ile Manifesto'ya bildirdim. Ticket'a aldığım cevap sadece çözüldü oldu, buna rağmen kalktım birlik açıp adam gibi rol yapmaya çalıştım, tüm maziyi geride bırakarak, bana yapılan her şeyi geride bırakarak tekrardan sustum. Dün gece bir örneğini yine yaşadık, adamlar sırf birlik tanıtımında üç birliğin ittifakını gördüğü için, bir birliğin yaptığı olayı üç birliğe yansıtarak sıkmaya başladılar. Şimdi bana diyeceksiniz ki, ss al şikayet aç. Açıyoruz cevaplanmıyor, rapor atıyoruz bakılmıyor, pm atıyoruz cevap gelmiyor. Ama bir yetkili rapor bakmak yerine Ravenite reklamı verebiliyor. Ne yazıkki durumumuz bu şelilde.

Bir oyun için şerefimi ve haysiyetimi iki paralık edecek değilim, bir yerlere gelebilmek için şimdiye kadar hiç kimseye yalakalanmadım. Doğrusu neyse hep onu söyledim, şimdide aynısını yapıyorum. İsterseniz banlayın, isterseniz ceza verin. Şimdiye kadar forum üzerinde bir kişiyle bile polemiğe girip ortalığı karıştırmak gibi bir niyetim olmadı. Diğerleri gibi OOC ticaret yaparak bir şeyler elde etmedim, admin kankalarımdan birliğime destek istemedim, sunucuya başladığımdan bu yana hep yapmak istediğim bir şeyi yaptım, sürekli rol yaptım. Açın bakın 500 tane iletime, tamamı rol ekran görüntülerinden oluşmakta, nerden baksan forum uyarım bile yoktur. Sana OOC kin gütmüyorum, seni seviyorum muyum diye sorarsan seni zerre sevmiyorum ama sana kinde gütmüyorum. Benim sevgime ihtiyacın olduğunuda sanmıyorum, kıvrak bir adamın tekisin sana başka bir şey diyemem. Birlik tanıtımına attığım post içinde birkaç şey yazacağım ondan sonra bitireceğim. İki üç satır önce söylediğim gibi, bir birliğin yaptığı bir şeyden ki o birlikte size bir şey yapmadı, üç birliği meshul tutup üç birliğe de terörist gibi saldırdınız. Benim gözümde Kasparov birliği bir birlik değil, DM amaçlı kurulan, rol yapmayan, rol yapmaya çalışan birlikleri sabote eden bir topluluk. Wheeler birliği rol yapmaya çalışıyor, mekan açıyor Kasparov birliği mekanında olay çıkartıyor, Wheeler birliğinden birisi yapmayın etmeyin dediği için savaş çıkartan bir birliktir Kasparov. Bir bar çıkışı, Pakrad Kasparov karakterinin sırtını sıvazlamak bir savaş sebebidir, sonucunda mahalleniz AK-47 ile basılıyor. Ben bu ekibin DM ekibi olduğunu her yerde söyledim, burda söylemekten de çekinmeyeceğim. Bu DM ekibi sunucudan uzaklaştığı zaman, ne biliyim ayağı kayar başını yere vurur mazallah düşüp ölür falan işte ben o zaman gelir kaldığım yerden devam ederim. Bunları açık açık söylüyorum. OOC kin güdecek birisi olsam, savaşı ben başlatırdım.

PM'den yazdıklarıma gelecek olursak. Şuan okudum da az bile yazmışım, benim yerimde başkası olsa muhtemelen söverdi.

@Thorin savunmam bu kadar.

#3 - 17.10.2020 17:00
Sana diyecek başka bir şey yok. Savunma mı yapıyorsun? Yoksa laf mı sallıyorsun?  Yoksa insanları mı eleştiriyorsun?

#4 - 17.10.2020 17:17
Sana diyecek başka bir şey yok. Savunma mı yapıyorsun? Yoksa laf mı sallıyorsun?  Yoksa insanları mı eleştiriyorsun?
Bu seni hiç alakadar etmez. Thorin etiketlediği için savunma yaptım.

#5 - 19.10.2020 13:05
İncelenme süreci devam ederken;

@BatuhanC bahsedildiği üzere kişinin denize atıldıktan sonra /q attığını doğruluyor musunuz? Evet - hayır gibi kısa bir cevapla yanıtlayın.

#6 - 19.10.2020 13:12
Denize atıldıktan sonra /q atıyor. Evet.

#7 - 19.10.2020 13:21
İncelendi.

Rolde /q iddiasını kanıt yetersizliği sebebiyle düşürüyorum. Buna ek olarak OOC Kin kısmı için %100 diyebileceğimiz, kesin hüküm verebileceğimiz bir durum ortada görünmüyor. Fakat bu durumu notlarımıza aldık ve yönetim ekibi olarak takibinde olacağız. Ortak Nezaket&Üslup konusunda gözle görülen ve yadsınamaz bir problem ekran görüntülerinde ve aynı zamanda savunmada mevcut.

Her zaman söylediğimiz üzere yetkili ekibine hitap ettiğiniz bir alanda böyle kelimeler kullanmıyoruz. Kenardan kıyıdan "admin kankaları" "kıvrak adam" ve paragrafta gördüğümüz benzeri kelimeler oldukça yersiz ve hoş değil. Bu platformda zaman harcayan insanlar olarak artık böyle üslupları atlatmış olmak gerekiyor fakat gördüğümüz üzere atlatılamamış.

OOC Kin ve Rolde /q iddiasını düşürüyorum, üslup kapsamında bir cezai işlem görecek. Ek olarak forumdan da moderasyondasınız, cezai işlemlere rağmen ileride üslup probleminin tekrarı olduğunu görürsek cezai işlem süresi artıp, bir sonraki aşamada platformdan uzaklaştırma söz konusu olabilir.

@BatuhanC biz gerekli takipleri yapma aşamasındayken siz ve çevreniz herhangi bir alandan @akaGrower tarafına, OOC'den herhangi bir kışkırtma, misilleme ve benzeri durumlar içerisine girerseniz inceleme süresini uzatmanın yanısıra kendinizi haksız konuma düşürebilirsiniz. Konunun OOC kısmı bu şikayet konusuyla birlikte iki tarafta da bitmeli, keyifli roller&forumlar.