Konu: [13.10.2020 - Ursula_Breitner] Rolden Kaçmak, Non-rp Driving  (Okunma sayısı 322 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.10.2020 13:48

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ursula_Breitner @Clownei

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Chuck_Dutton @suwari01 // Roland_Preston @Cydorn

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13.10.2020 18.30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.

Alıntı
37- ) Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma

Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.
CEZASI: Bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Devriye sırasındayken, hatalı sollama gerekçesiyle aracına trafik çevirmesi uyguladık, gerekli cezaları yazdık.(1. ekran görüntüsü) Burada bir sorun yok, on dakika kadar sonra tekrar aracı gördük, bu sefer yine hız ihlali gerekçesiyle durdurmak istedik, ihtarlarımıza uymadı, aracıyla bizden kaçmaya başladı, böylece agresif kovalamaca başlamış oldu. Birkaç dakika süren kovalamaca Flint County'deki Lincoln Tünelinden, Easter Bay Airport'a non-rp bir şekilde atlamasıyla son buldu. Bölge taraması için havalimanına girdik, bir baktık araç bozuk ve içinde kimse yok, sahibi ve aynı zamanda sürücüsü olan Ursula Breitner @Clownei  kullanıcısının oyunda olmadığını gördük.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ekran görüntülerinde tam çözünürlük için:
https://www.upload.ee/image/12384768/sa-mp-631.png
https://www.upload.ee/image/12384763/sa-mp-626_-_Kopya.png

Ek açıklamalar(varsa): -

#1 - 13.10.2020 14:12
Başarılı bir atlayış ama başarısız bir davranıştı. Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 13.10.2020 16:18
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 14.10.2020 05:28
12 saat mevcut savunmanız için @Clownei.

#4 - 14.10.2020 15:56
Rolden kaçmak konusunda ki savunmam şu şekilde; Bu olay sonrası modlarımın çakışmasından dolayı texture loading dolayısıyla Crash yedim, bir süre sonra oyuna hemen girip polislere kendi isteğim ile teslim oldum sicilime bakılabilir.

Non RP driving konusunda ise, altında ki araç Buffalo ve oradan atlmaış olmam Non RP driving kapsamına girmez. Sonuç olarak karakterin CK hakkı kendi elimizde, eğer başarısız bir atlayış olsaydı CK olacaktım fakat atlayışı başarıyla tamamladığım için herhangi bir kural ihlali söz konusu değildir. Buna ek olarak ben havada araç ile uçarken F'ye basarak kendimi suya atıyorum, video görüntüleri incelenirse görünecektir, araç havalimanına uçuyor fakat içinden çıkan birisi yok. Araç ile havalimanına girmiyorum. Suya düştükten birkaç saniye sonra da crash yiyorum, oyunu silip tekrar kuruyorum ve hemen oyuna giriyorum, Jake Winters isimli polis'e hemen teslim oluyorum, IC sicilimde her şey görünmekte. Hatta  Tim Flores'de Jake Winters ile beni hapise atarken kodesteler'di, rolden kaçmak yok.

-Başka bir hatam varsa özür dilerim, hatasız kul yoktur.

Savunmam bu kadar, teşekkür ederim. Herkese iyi forumlar, iyi oyunlar!
« Son Düzenleme: 14.10.2020 16:00 Clownei »

#5 - 14.10.2020 16:24
  Merhabalar,

Evet, gerekli cezai işlem uygulandı, ama sizi orada yaklaşık 20 dakika bekledik, oyuna giriş sağlamadınız, forum üzerinden bize bildirseydiniz çok daha iyi olurdu. Modlarınız çakıştı, uzun süre crash yemediniz de tam suya atlayacağınız zaman mı crash yediniz? Ben mantıksız buluyorum. Ayrıca Buffalo ile atlamış olmak ne demek non-rp driving'e girmez? Basit bir araç. O yükseklikten suya atlamanız bile kural ihlali sayılabilir, sonuçta araçtan atladığınızda dengenizi kurup düz bir şekilde suya dalmanız biraz imkansız gibi gözüküyor, realistik düşünecek olursak 20 metrenin üstündeki yüksekliklerdeki düşüşler beton etkisine sebep oluyor ki bence burası bu kadar yüksek. Ayrıca atlayış başarılı falan değildi, videoda görüldüğü gibi araçtan dumanlar çıkıyor. SA-MP fiziklerine göre, aracın içinde bir oyuncu olmadığı sürece araçlar hasar almaz, araçtan atlamış olsaydınız araçtan duman çıkıyor olmazdı değil mi? Lütfen şikayet yetkilisi logları kontrol edebilir mi? Crash mı /q mu görmüş oluruz. Somut bir kanıtınız varsa lütfen konu altından paylaşın, teşekkürler. :)

« Son Düzenleme: 14.10.2020 16:28 Vestri »

#6 - 15.10.2020 11:36
Gerekli savunmamı yaptım, yetkili kararı bekleyebiliriz. Suya atlamam kural ihlali değil, CK benim elimde başarısız bir atlama olsaydı ve havalimanına düşseydim CK olacaktım, polisten kaçan birisi her şeyi göze alır IC'de, buna ek olarak rolde /q'yü sizde kabul ettiniz, böyle bir kural ihlali yok, oyunu silip tekrar kurdum modsuz bir şekilde ve size kendim gelerek teslim oldum. Rolden kaçmak iptal olduysa, NON-RP driving kural ihlaline karşı savunmam da yukarda yazıyor, yetkili kararı bekleyebiliriz teşekkürler.

#7 - 15.10.2020 13:07
... buna ek olarak rolde /q'yü sizde kabul ettiniz, böyle bir kural ihlali yok...
  Nasıl böyle bir kural ihlali yok? Biz neyi kabul etmişiz biraz daha detaylı yazarsan çok sevinirim. Bu şikayeti karşılıklı tartışmaya çevirmek istemiyorum ama böyle tavırlar sergilemeye devam ederseniz bu kaçınılmaz son olacak, açıklamanızın suçlamalarla hiçbir ilgisi yok. Tamam, suçlu kaçmak için her şeyi göze alır, oradan atladınız, pekâlâ, dediğim gibi, beton etkisi ne olacak? Arabadan atladığınızda dengenizi toplayıp suya kusursuz bir iniş yapmazsanız bunun sonucu ölüm olur. Ayrıca, hâlâ araçtan atlamadığınızı düşünüyorum, videoda atladığınızı gösteren bir şey gözükmüyor, dediğim gibi, ayrıca başarılı atlayış demişsiniz, bir bakalım.

başarılı atlayış: GösterGizle

Lütfen, kanıtınız varsa paylaşın, dediğim gibi şikayetin altını diyaloğa çevirmek istemiyorum, teşekkürler.

#8 - 16.10.2020 00:15
Ben crahsi yedikten, modları silip oyuna tekrar girdikten sonra zaten teslim olup IC hapise girdim. Daha ne uzatıyoruz?

#9 - 16.10.2020 19:15
Merhaba, incelendi.

Non RP driving konusunda ise, altında ki araç Buffalo ve oradan atlmaış olmam Non RP driving kapsamına girmez. Sonuç olarak karakterin CK hakkı kendi elimizde, eğer başarısız bir atlayış olsaydı CK olacaktım fakat atlayışı başarıyla tamamladığım için herhangi bir kural ihlali söz konusu değildir. Buna ek olarak ben havada araç ile uçarken F'ye basarak kendimi suya atıyorum, video görüntüleri incelenirse görünecektir, araç havalimanına uçuyor fakat içinden çıkan birisi yok. Araç ile havalimanına girmiyorum.

Oyuna girip direkt olarak teslim olmanız uygun bir davranış, bu tutum için teşekkürler. Fakat, yaptığınız hareketin(uçurumdan atlama olayı) tekrarlanmayacağından emin olmalı ve bariz suçun karşılığını cezai işlem olarak uygulamalıyız.

Bu bir çeşit aksiyon filmi değil, yokuştan son hızla uçurumdan airporta atlıyorsunuz ve havada araçtan denize atlıyorsunuz. Bunlar kendi söylediğiniz cümleler ve tam olarak buna NonRP diyoruz. NonRP Driving kapsamında cezalandırılacak, tekrarının olmaması dileğimiz.

Keyifli forumlar.