Konu: [11.10.2020 - Martin_Sarafian] Yasaklanmış Roller , PowerGaming  (Okunma sayısı 171 defa)

#0 - 12.10.2020 19:56

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Martin Sarafian @Nanopat

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
12-) YASAKLANMIŞ ROLLER
 Sunucu içerisinde yönetim tarafından, düzeni korumak amacıyla bazı roller kısıtlanmış veya yasaklanmış durumdadır. Bu rolleri gerçekleştirmeden önce gerekli yetkiliden onay alınmalıdır.  Bu roller aşağıda sıralanmıştır:
Müslüman rolleri
Türk rolleri
Tetikçi rolleri
Mental retardasyon, ruh hastalığı rolleri
Yüksek seviyeli hacker rolleri
Bir oyuncuyu dört saatten daha fazla bir mülke kapatmak/kaçırmak ya da hapsetmek.
AFK bir oyuncuya karşı (ESC ya da ALT+TAB işlemi) asla saldırı rolleri yapamazsınız. Rolün devamında, bu kurala sığınarak AFK kalıyorsa, şikayet açabilirsiniz. (bir eve sığınıp, içeride AFK bırakmak gibi.)
Sistemsel üstünde olan bir şeyi yokmuş gibi göstermek ve tam tersi. (Çok ufak istisnalar olabilir.)
Acıya, hasara duyarsız robot karakter rolleri
Terörist grubu bağlantıları veya terörist grup rolleri
Arap kökenli uyruk rollerinin tamamı.

CEZASI: Uyarı, kick, hapis, yasaklanma.

Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Aracımı park çizgisine çekmiş yol kenarında, aktif rol dönmeyen bir yerde bekliyordum. O sırada ise araç radyosu URL bölümü nasıl kullanılır hakkında helperdan destek alıyordum. Alt Tab'da URL ayarlamaya çalışırken oyuna baktım ve Martin karakteri geldi. Benim AFK'dan çıktığımı görünce geri döndü. Sonra tekrar alt tab attım ve URL ayarlarken oyuna döndüğümde ben AFK iken araçtan beni emote atarak atmış ve aracımı çalıp gitmişti. Ne emote karşılık vermeme izin verdi ne de AFK kuralına uydu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Attığı emote ortada. Ben AFK iken yaptığını LOG'lar kontrol edilirse gözükecektir.

O sıra helperla konuştuğumun ve URL işiyle ilgilenişimin ispatı.

Helpera yaptığı şeyin ihlal olup olmadığını söylüyorum ve doğruluyor.

Sonrasında role devam ettim ve polise durumu bildirdim. Fakat kişi IC olarak ceza almadı bari OOC olarak ceza alsın. Yaptığı ihlalden rahatsız oldum.

Ek açıklamalar(varsa): -

#1 - 13.10.2020 04:49
Öncelikle merhaba. 2 gün önce böyle bir olay oldu doğrudur ama olayı birde ben anlatayım. Şahıs afk değildi yolun ortasındu duruyordu bende yanına yaklaştım yaklaştığımda bana evet diye karşılık verdi altta ss'i koyacağım. Sonra bende emoteyle aracı çaldım bunda hiçbir sıkıntı görmüyorum.
https://i.imgyukle.com/2020/10/13/5ZxP3o.png  Aracın yanına yalaştığımda evet diye karşılık vermesi. Evet diye karşılık verdikten sonra araya kaza rolü yapanların diyalogları girdi.   
https://i.imgyukle.com/2020/10/13/5ZxQpf.png Burda da normal şekilde emotemi vererek çalıyorum alltan saat kısmına bakılırsa dakikasının aynı olduğu görülmektedir. Hatta araca biner binmez bana pm'den ne yapıyorsun diye yazmıştın. Ben bunda bir sıkıntı görmüyorum. Yönetici kararı bekleyebiliriz.

#2 - 13.10.2020 08:09
Kardeşim neden yalan söylüyorsun? Yönetim doğru kararı verecek ve ihlal varsa zaten anlayacaktır. Senin söylediğin ufak yalanlara karşı Vice-RP önlemsiz mi sanıyorsun? Neyse... Zaten yazdığım gibi olay şu şekilde gerçekleşti:

Ben AFK iken kişi aracımın yanına geldi. Sonra ben AFK'dan çıktım ve bir şey söyleyecek sanıp "Evet" dedim. Sonra bir şey demeden geri döndü çünkü AFK oluşumdan faydalanıp aracımı çalmayı planlıyordu ama ben AFK'dan çıkınca geri döndü. Sonra tekrar ALT TAB attım ve bu kez tekrar geri gelip beni aracımdan attı. Bunu yaptığı sırada oyuna bakmıyordum attığı emote ile anladım. Eğer ki LOG kontrolü yaparsa beni arabadan AFK iken attığı gözükecektir diye düşünüyorum. Delillerim ve Helper'ın cevabı ortada. Bundan sonra cevap vermeyeceğim. Yetkili kararı bekliyorum.

NOT: Karakterim 2 Level aracımı çalması ihlal olabilir diye söylüyorum.
« Son Düzenleme: 13.10.2020 08:11 Korashi »

#3 - 13.10.2020 13:32
Kardeşim neden yalan söylüyorsun? Yönetim doğru kararı verecek ve ihlal varsa zaten anlayacaktır. Senin söylediğin ufak yalanlara karşı Vice-RP önlemsiz mi sanıyorsun? Neyse... Zaten yazdığım gibi olay şu şekilde gerçekleşti:

Ben AFK iken kişi aracımın yanına geldi. Sonra ben AFK'dan çıktım ve bir şey söyleyecek sanıp "Evet" dedim. Sonra bir şey demeden geri döndü çünkü AFK oluşumdan faydalanıp aracımı çalmayı planlıyordu ama ben AFK'dan çıkınca geri döndü. Sonra tekrar ALT TAB attım ve bu kez tekrar geri gelip beni aracımdan attı. Bunu yaptığı sırada oyuna bakmıyordum attığı emote ile anladım. Eğer ki LOG kontrolü yaparsa beni arabadan AFK iken attığı gözükecektir diye düşünüyorum. Delillerim ve Helper'ın cevabı ortada. Bundan sonra cevap vermeyeceğim. Yetkili kararı bekliyorum.

NOT: Karakterim 2 Level aracımı çalması ihlal olabilir diye söylüyorum.

Bir şey demeden geri döndü derken nereye döndüm? Aracını çalmak için neden AFK olmandan faydalanayım ki aktif olsan çalamam mı? Emote verip çalarım zaten orda AFK değildin 'Evet?' dedin sonra emotemi verip çaldım. Arkamdan hemen PM'den 'ne yapıyorsun?' diye yazdın. (AFK olsaydın emote vermezdim ve kimin çalığını anlayamazdın.) Yönetici kararı bekleyelim.   
Bir de seviye 2 olman bir şeyi değiştirmez soru atabilirsin ben attım ss'i bırakıyorum     
     https://i.imgyukle.com/2020/10/13/5ZbWIe.png

#4 - 15.10.2020 12:52
Merhaba, incelendi.

Singleplayer GTA oynamıyoruz dostlar, bir emote verip karşıdan rolde yanıt beklemeden tek emote ile birini araçtan atıp basıp gitmek diye bir durum yok. Emote'u verirsin, karşı taraf da emote'u verir, engelleme girişiminde bulunur belki de ve zar belirleyebilir.

Bunu bilmiyormuş gibi bir rol dönmüş oyunda. Lütfen karşıdaki insanlara da rollerde şans verip hoşgörülü yaklaşın. On sekiz seviye bir karakterin bunu yapması hoş karşılanmayacak, CJ kapsamında cezalandırılacak.