Şikayeti yanıtlamadan önce, karşı kişi/kişilerin ihlalleri için karşı bir şikayet açmalısınız. Bu şikayette sadece savunma yapmalısınız.
Aktif rolde /b kullanıldığı için ceza eklenecek, orası açık ve net.
"Kişi ters yapıyor, ardından araçtan inmesini söylüyoruz, iniyor ve bir süre konuştuktan sonra şahisa emotemi verip saldırıyorum. Ardından aracına binip kapıyı kitliyor. Daha sonra olaya şahit olan karakterin gate ile kapalı olan yere giriyor, ardından kişiyi takıp ediyorum ve üst kata çıkıyoruz. Şahit olan kişi ile bir muhabbet kuruyorum ve yandan gelip ters cümleler söylemeye devam ediyor, bunun karşılığında kişiye dönüp bir yumruk atıyorum canı az olduğundan yaralıya düşüyor. Yani ortada emotesiz bir brawl yok."
"Hiç bir oynama yapılmadan atıldı kanıtlar, senin onaylayıp onaylamaman yetkilinin vereceği kararı değiştirmez. Emotesiz bayılttın diyorsun, onun öncesinde aşağı tarafta bir arbede yaşandı zaten. Orada kavga etmişiz sen yukarı çıktığımız zaman bana ters yapıyorsun bende karakterin anlık siniri ile sana vuruyorum. Bu kadar abartıcaksan başta ettiğimiz kavgada arabana binmek yerine kavgaya devam edebilirdin."
Bu iki savunmanızda zaten ikinci tartışmada emote vermediğinizi söylemişsiniz. Bunun için tekrar emote vermeliydiniz, vermemeniz için bir sebep yok. (karakter size saldırsaydı emotesuz saldırabilirdin ve bu sorun olmazdı ancak böyle bir şey yaşanmamış)
Emotesuz İşlem üzerine de ceza eklenecek.