Konu: [16.08.2020 - Cody_Epps] NON-RP, RK Ihlali  (Okunma sayısı 259 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.09.2020 14:55

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Cody_Epps @elchavo

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 5.09.2020 - 14:30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt başlığı olarak belirtilmiştir. Bir kişi tarafından vurulup, bilinç kaybına neden olacak kadar yaralanmış, hareket edemez durumdayken yaşadığınız travmadan dolayı, sizi vuran kişiyi hatırlamanıza izin verilmez. Daha sonra bu kişiden intikam alamazsınız.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Alıntı
NON-RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ekran görüntülerinde görüldüğü üzeri şahsı döverek sistemsel öldürüyorum ardından hiçbir şey olmamış gibi kalkıyor ve hiç bir rol yapmayarak etrafında dolanıp arkadaşları ile konuşuyor sanırım. Ardından Pizzastack'e giriyor ve canını doldurup geliyor, bana dövülmesinin hemen ardından saldırarak ihlallerine ihlal ekliyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Bana yönelik PM yolu ile sürekli tacizleri de görülmektedir.

Ek açıklamalar(varsa): Kişi bana özel mesaj yolu ile ihlal yaptıktan sonra benim can doldurup geldiğim için böyle bir ihlal yaptığını söyledi. İlk olarak eğer bir ihlal yapmış olsam bunu oyundan, tabiri caizse, kendi adaletini sağlayarak çözmemeli ve bir şikayet konusu oluşturup rol ortamını bozmamalı. Ayrıca böyle bir ihlal yaptığımı kendi kafasında kurması da ayrı bir durum :) Gerekenin yapılmasını talep ediyorum.

#1 - 05.09.2020 15:04
Merhaba,

Öncelikli olarak kendisi Idlewood'da bana agresif rol sergileyerek özürlü vs gibisinden laflar söylemeye başladı. Arkamı döndüm emote verip omuzundan tuttuğumu belirttim, emote'a uymayıp ilerlemeye devam etti. Daha sonra etrafımda IC olarak bana saygı duyan siyahi arkadaşlarımla beraber kovalamaya başladık. Seville tarafına kadar kovalamaca devam etti. O sırada bir kaç kez hasar verip canını indirdim. Daha sonra Idlestack'in önünde canını doldurmuş herhalde bana gelip direkt saldırmaya başladı, bende daha sonrasında neden böyle bişey yaptığını sordum. Kendisi RK yaptı benden önce, yapmasaydın canın nasıl doldu acaba, ilginç. bende böyle bir ihlal yaptığım için özür dilerim iyi roller, iyi forumlar.
« Son Düzenleme: 05.09.2020 15:08 elchavo »

#2 - 05.09.2020 15:13
Merhaba,

Öncelikli olarak kendisi Idlewood'da bana agresif rol sergileyerek özürlü vs gibisinden laflar söylemeye başladı.

Hayır agresif rolü sen bana sergiledin. Yolun ortasında gsign atıp duruyordun, yanına gidip yolun ortasında ne yaptığını söyledim. Bana agresif bir şekilde "sanane a*ına koyayım" gibi bir cevap verince ben de "tüh, bugün de özürlüye çattık" diyip uzaklaşmaya başladım. Sanırım Sakaryalı bir Türk genci rolü yaptığından bu ağrına gidince beş altı kişi birden toplanıp üzerime saldırdınız, gülünç :)

Daha sonra Idlestack'in önünde canını doldurmuş herhalde bana gelip direkt saldırmaya başladı, bende daha sonrasında neden böyle bişey yaptığını sordum. Kendisi RK yaptı benden önce, yapmasaydın canın nasıl doldu acaba, ilginç.Bende böyle bir ihlal yaptığım için özür dilerim iyi roller, iyi forumlar.

Kafanda bir ihlal yaptığımı kurup buna göre hareket etmen yanlış olmuş, eğer ihlal yaptığımı düşünüyorsan gerekli kanıtlarla şikayet açmalıydın. Yine de yaptığın ihlalin farkına varıp özür dilemen ince bir davranış ama bu ihlali bilerek ve isteyerek sırf dayak yemeyi yediremediğin için yaptığından dolayı şikayeti geri çekmeyeceğim, net görülen ihlalinin cezasını almalısın.

#3 - 05.09.2020 15:18
Ek olarak;

Canımı doldurup sana direk saldırdığımı söyleyip yalan konuşmaya hiç gerek yok. Ben olaydan sonra Pizzastack'in önünde beklerken üzerime yürüyen ve "gelme, uzak dur" dememe rağmen hala dayılanarak üstüme gelen sen değil miydin? Sana sürekli videoda gezdiğimi söylemiştim merak etme bunların da kanıtı elimde var.

Bu durum üzerine bir de yalan söyleyerek yönetimi kandırmaya çalışmamalısın. Benim sana vurmamın sebebi daha demin beni öldüresiye kovalayan birinin tekrar üzerime gelmesi üzerine kendimi savunmam olarak değerlendiriyorum. Sana yaklaşma dememe rağmen dibime kadar girdin. Bir an kollayıp bana saldıracağını düşündüğümden orada seni etkisiz hale getirmek zorunda kaldım. Beş dakika once altı kişi ile beraber beni iki mahalle kovalayan adamın yanında hiçbir şey yapmadan durmak gerçekçilik ilkesine aykırı olurdu.

#4 - 05.09.2020 15:30
Ek olarak;

Canımı doldurup sana direk saldırdığımı söyleyip yalan konuşmaya hiç gerek yok. Ben olaydan sonra Pizzastack'in önünde beklerken üzerime yürüyen ve "gelme, uzak dur" dememe rağmen hala dayılanarak üstüme gelen sen değil miydin? Sana sürekli videoda gezdiğimi söylemiştim merak etme bunların da kanıtı elimde var.

Bu durum üzerine bir de yalan söyleyerek yönetimi kandırmaya çalışmamalısın. Benim sana vurmamın sebebi daha demin beni öldüresiye kovalayan birinin tekrar üzerime gelmesi üzerine kendimi savunmam olarak değerlendiriyorum. Sana yaklaşma dememe rağmen dibime kadar girdin. Bir an kollayıp bana saldıracağını düşündüğümden orada seni etkisiz hale getirmek zorunda kaldım. Beş dakika once altı kişi ile beraber beni iki mahalle kovalayan adamın yanında hiçbir şey yapmadan durmak gerçekçilik ilkesine aykırı olurdu.

Burada bile can barının full olduğu belli oluyor sana o kadar yumruk saydırdım?

#5 - 05.09.2020 15:33
Merhaba,

Öncelikli olarak kendisi Idlewood'da bana agresif rol sergileyerek özürlü vs gibisinden laflar söylemeye başladı.

Hayır agresif rolü sen bana sergiledin. Yolun ortasında gsign atıp duruyordun, yanına gidip yolun ortasında ne yaptığını söyledim. Bana agresif bir şekilde "sanane a*ına koyayım" gibi bir cevap verince ben de "tüh, bugün de özürlüye çattık" diyip uzaklaşmaya başladım. Sanırım Sakaryalı bir Türk genci rolü yaptığından bu ağrına gidince beş altı kişi birden toplanıp üzerime saldırdınız, gülünç :)

Daha sonra Idlestack'in önünde canını doldurmuş herhalde bana gelip direkt saldırmaya başladı, bende daha sonrasında neden böyle bişey yaptığını sordum. Kendisi RK yaptı benden önce, yapmasaydın canın nasıl doldu acaba, ilginç.Bende böyle bir ihlal yaptığım için özür dilerim iyi roller, iyi forumlar.

Kafanda bir ihlal yaptığımı kurup buna göre hareket etmen yanlış olmuş, eğer ihlal yaptığımı düşünüyorsan gerekli kanıtlarla şikayet açmalıydın. Yine de yaptığın ihlalin farkına varıp özür dilemen ince bir davranış ama bu ihlali bilerek ve isteyerek sırf dayak yemeyi yediremediğin için yaptığından dolayı şikayeti geri çekmeyeceğim, net görülen ihlalinin cezasını almalısın.

Karşı kaldırımdaki siyahi arkadaşlarımla beraber birbirimize g-sign kaldırdığımız doğrudur, şöyle düşün yolda yürüyorsun ve iki üç çete üyesi birbirlerine g-sign kaldırıyor. Onun yanına gidip adamım yolun ortasında ne yapıyorsun diyebilir misin? O mahalleyi baz alarak konuşuyorum. Idlewood'un nasıl bir yer olduğunu herkes biliyor sanırsam. Biz orada cani, cahil, olgunlaşmamış insanların rolünü sergiliyoruz. Belirttiğim gibi RK kuralı için özür dilerim. Yönetici kararını bekleyelim iyi roller iyi forumlar.

#6 - 06.09.2020 11:44
Dikkat edersen burada beni kovalamanızdan veya saldırmanızdan şikayetçi değilim. Yaptığın ihlalden şikayetçiyim. Öyle ki sen de ihlalin farkına varıp özür diliyorsun. Yetkili kararını bekleyelim bu durumda.

#7 - 06.09.2020 13:33
Evet yaptığım hatanın farkındayım, rol zevkini ve rolü baltaladığım içinde ayrıca pişmanım. Dediğin gibi yönetim kararını bekleyelim.

#8 - 08.09.2020 20:04
Merhaba, incelendi.

Yaralı Kural İhlali kapsamında cezalandırılacak, ek olarak PM üzerindeki tutum hoş değil. Kimse ofansif bir kullanıcı profili çizerek dışarıya kötü bir imaj bırakmak istemez, inceleme altında olduğunuzu fark edip lütfen rollerinizde de OOC tavrınızda da biraz daha sakinlik takının.

Keyifli forumlar.