Konu: [19.08.2020 - Aslan Bartoghimeos, Rashid Dasnabedian] İhlaller  (Okunma sayısı 279 defa)

elv

*
v2 Oyuncusu
#0 - 19.08.2020 03:08

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Rashid Dasnabedian @Laurenn, Aslan Bartoghimeos @chivalry

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Terrell Dunn @Emrann

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.08.2020 01:30-40 civarları

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:

Aslan için gerekli açıklama;
Kasparov birliğinin bize birkaç gün önce yapmış olduğu baskından sonra misilleme için Kasparov birliğini izlemeye aldık. Bugün gittiğimiz ev partisinde Kasparov'un ekibini gördük ve aramızda organize olarak planı kurduk, her neyse çıkan çatışma sonucu Aslan karakterini Howard sistemsel olarak yere düşürüyor, Terrell karakteri aynı şekilde Aslan'ı aracın bagajına atıyor, polislerin ani baskınından sonra ortam koşarak uzaklaşıyoruz. Yapılan rolden sonra Aslan karakteri Premier'in bagajına giriyor. Ancak kişi Rashid'in yaptığı şekil oyundan çıkıyor ve herhangi bir iletişim kurmuyor.

Rashid için gerekli açıklama;
Temple'da çıkan savaştan sonra Morris ve Terrell karakteri beraber koşmaya başladı ve Downtown tarafına geldiğimizde arkamızdan bir Premier yaklaştı ve araçtan inerek emote vermeden bize Shotgun sıktı, bizde sıktığı için emote vermeden arkamızı döndük ve kişiyi indirdik. Terrell karakteri kişiyi aracın bagajına kaldırdı ve uzaklaştık. Ekran görüntüsünden de belli olduğu gibi do dan Rashid'n bagajında olduğunu bildiriyoruz. Polis de peşimizde olduğu için 180 saniye beklememek için araca bindik ve olay yerinden uzaklaştık. Benim kaçarken ki düşüncem 180 saniye geçtikten sonra admine veya kişiye pm atıp kişiyi bulunduğu yerden çektirmek veya almaktı ancak kişi süresi biter bitmez kalkıp araç sürmek peşine düşüyor..

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Aslan'ın düşürülüp, Terrell'n aracın bagajına attığına dair ekran görüntüsü;
Spoiler: GösterGizle

Aslan'ın oyundan çıktığına dair ekran görüntüsü;

Rashid'in vurulduğuna dair ekran görüntüsü(silah kural ihlali);

Rashid'in oyundan çıktığına dair ekran görüntüsü(rolden kaçmak);

Rashid'in olaydan 10 dakika sonra ki hali(yaralı kural ihlali);

Ek açıklamalar(varsa): Sadece biri değil, ikisi de aynı şeyi yapıyor. Bu kişilerin artık caydırıcı bir ceza almasını istiyorum.

« Son Düzenleme: 19.08.2020 03:11 elv »

elv

*
v2 Oyuncusu
#1 - 19.08.2020 03:22
Terrell susturulduğu için kendi yapacağı açıklamayı buraya atıyorum.

Alıntı yapılan: Emrann, Terrell Dunn
İki arkadaşı da aracın bagajına koyduk, o an zaman açısından problem çektiğimiz için sistemsel olarak arkadaşların kalkmasını bekleyemedik. Rol devam ederken q atmışlar, üstelik bunu bu iki arkadaş dışında çoğu Kasparov üyesi yapmış, kontrol ettim ve bunu gördüm. Biz aynı tarz rolleri yaşadığımızda sonuna kadar uyum sağladık. Dün oluyor bu, ne kadar sürerse sürsün biz oyunda kaldık. Mağlup olduğumuzu az çok bilsem de dün oyundan çıkmadım, çıkmam da zaten. Roleplay sunucusunda rol yapmaktan asla kaçmam.

#2 - 19.08.2020 03:38
Alıntı

Karakterim araçtan inip vuruluyor, silahımı ateşlemiyorum ateşlemediğim için emote vermiyorum. Emote vermeden silahınızı ateşleyen sizsiniz.
Alıntı

Siz beni orada vurduktan sonra uzaklaşıyorsunuz, ben yerdeyken Alton Walker gelip beni yerden alıyor. Emote verip aracına bindiriyor ve götürüyor. Bana hiçbir şekilde PM veya başka bir kanaldan ulaşmadınız, beni alın diye peşinizden mi koşacağım? Daha sonra hooduma dönüp re-log atıp oyuna giriyorum aşağıda gösterdiğiniz SS'de göründüğü gibi tekrar oyundayım.

Alıntı
Rashid'in olaydan 10 dakika sonra ki hali(yaralı kural ihlali);

Burada karakterim yaralıya düştü ve gerekli tedavi rollerini yaparak araç kullandım, inkar etmiyorum. Bu konuda hatalı olabilirim, yetkili kararı bekleyebiliriz savunmam bu kadar.

#3 - 19.08.2020 03:38
İyi akşamlar, @chivalry'nin forum susturması olduğu için ve rolde içersinde bulunduğum için yazıyorum.

Merhaba, orada sistemsel yaralıya düştüğümde polisi gördünüz ve oradan uzaklaştınız. Uzun bir süre gelmediniz ve daha sonra polis oraya geldi, üzerimi aradı ambulans vs çağırıldı. Luther Eisenberg karakteri @WarG oradan geçerken karakterimi aracına aldı ve hastaneye götürdü. Rol bu şekilde ilerledi ve hastanede oyundan çıktım.

Bu arada @chivalry dediklerinde de şahitlik olarak onaylıyorum, çünkü olay yerine geldiğimde orada SINNERS ekibinden hiç kimse yoktu, aksine polis vardı onlarda silah sıkanları kovalamaya gitti bende Aslan karakterini kucaklayıp aracıma attım.

elv

*
v2 Oyuncusu
#4 - 19.08.2020 03:53
Alıntı

Karakterim araçtan inip vuruluyor, silahımı ateşlemiyorum ateşlemediğim için emote vermiyorum. Emote vermeden silahınızı ateşleyen sizsiniz.
Araçtan indiğin gibi emote vermişsin, Terrell'n ekranında gözükürken benim ekranımda gözükmemiş. Terrell'n atacağı ekran görüntüsüne göre bu savunman çürüyor. Kurallara tekrar göz gezdirdiğin zaman emote vererek silah çeken birine emote vermeden silah çekme hakkımızın olduğunu göreceksin.

Alıntı

Siz beni orada vurduktan sonra uzaklaşıyorsunuz, ben yerdeyken Alton Walker gelip beni yerden alıyor. Emote verip aracına bindiriyor ve götürüyor. Bana hiçbir şekilde PM veya başka bir kanaldan ulaşmadınız, beni alın diye peşinizden mi koşacağım? Daha sonra hooduma dönüp re-log atıp oyuna giriyorum aşağıda gösterdiğiniz SS'de göründüğü gibi tekrar oyundayım.
Terrell orada do dan Rashid'in aracın bagajında olduğunu belirtiyor. Yani sen Downtown'da kalmıyorsun, bizim yanımızda gelmeye devam ediyorsun. Alton Walker karakteri seni orada göremez ve yardım edemez.

Terrell Dunn'ın yapacağı açıklama;

@WarG bizim aracımızın bagajındayken sizi nasıl polisler görüyor ve arkadaşınız olan kişi aracın bagajına alabiliyor, bunu bi idrak edelim.

@Laurenn ilk açıklamanız için elv'de sizin emoteniz garip bi şekilde gözükmemiş sanırım, bunu da konuşmamıştık zaten. bunun için emote atmadığınızı söyleyip yalan atıyorsunuz, benim emote atmadığımı söyleyerek de beni suçluyorsunuz. iyi ki elimde ss var fakabastın dostum. https://www.upload.ee/image/12166955/rashid.png

İkinci açıklamanıza karşın WarG'e yazdığımın aynısını söyleyebilirim, sampın bize sunduğu imkanlar dahilinde her zaman roleplay'de olduğunuz yerde olamıyorsunuz sistemsel olarak. Alton Walker sizi gelip alamaz, siz bizim bagajımızdasınız. İdrak edelim.

Üçüncü açıklamada hatalı olduğunuzu kabullenmişsiniz zaten teşekkürler bunun için, öyle bir tedavi yok 10 dakikada etkisini gösterecek. Boşuna yaralı birisini aracın 2., 3. veya 4. koltuğuna almıyoruz. Süremeyeceği için olsa gerek, iyi forumlar.

#5 - 19.08.2020 03:58
O an ctrl+v yaparak emote vermişim, silahımı ateşlemedim. Emote verdiğimi de hatırlamıyorum, chatlog geçmişimi kontrol edemediğim için SS'lerde de emote vermediğim görülüyor bu yüzden emote vermediğimi düşünüyordum. Orada silahımı ateşlemiş olsaydım eğer emote vermedin suçlamasını da kabul edecektim.

elv

*
v2 Oyuncusu
#6 - 19.08.2020 04:04
O an ctrl+v yaparak emote vermişim, silahımı ateşlemedim. Emote verdiğimi de hatırlamıyorum, chatlog geçmişimi kontrol edemediğim için SS'lerde de emote vermediğim görülüyor bu yüzden emote vermediğimi düşünüyordum. Orada silahımı ateşlemiş olsaydım eğer emote vermedin suçlamasını da kabul edecektim.
Uzatmaya gerek yok zaten burada emoteunu vermişsin, silahı da sıktın Terrell karakterine fakat düştün. Savunman bu kadarsa yetkili kararı bekleyebiliriz, teşekkürler.

#7 - 19.08.2020 04:07
Aynı durumu @Laurenn'in karakterine de yaptığınızı buradan görüyorum. Samp'ın imkanlarını değerlendiremiyorsanız eğer bana da bir pm atarak veya beni bilgilendirseydiniz role devam edebilirdik. Ben uzun bir süre orada beni almanızı bekledim ve daha sonra polisler geldi role girdiler.
burada paylaştığınız ekran görüntüsü ile beni yaraladığınız ekran görüntüsü arasında tam 11 dakika var. 11 dakika boyunca bahsettiğim roller gerçekleşti ve bu süre zarfında kimse benimle iletişime geçmedi. 11 dakika içinde bir admin ile irtibata geçip beni yanınıza da çektirebilirdiniz, koskoca 11 dakika.

elv

*
v2 Oyuncusu
#8 - 19.08.2020 04:20
Alıntı yapılan: Emrann, Terrell Dunn
"koskoca 11 dakika", rolü yapan taraf sadece sen değilsin, senin keyfine göre olmayacak. sistemsel olarak bir şeyleri yapamadık ve zamanımız kısıtlıydı dediğim gibi, sizde olduğu gibi sunucuda 3 4 polisin olduğu saatlerde gerçekleşmedi rol. parti rolü vardı ve onlarca polis vardı. her neyse, biz zaten senin başında duracaktık, kaç ekip polis geldiğini sayabildin mi? senin neden tutuklanmadığını hiç düşündün mü(neden seninle ilgilenilmediğini), polislerin peşimize takılmış olma ihtimalini hiç düşündün mü? rashid gibi (örnek veriyorum) birlik üyelerinizin tekrardan böyle bir rol girişiminde bulunabileceğini ve bizim o 11 dakikamızı doldurabileceğini hiç düşündün mü? "koskoca 11 dakika", mantıklı ol. seni aracımızın bagajına aldık, şimdi pm atmadık diye bizi suçlama birde. aracın bagajında olmamış gibi role devam etmişsin, sunucudan çıkmışsın. bunu pakrad kasparov da yaptı. saatler boyunca sunucuda olan insanlarsınız, o 11 dakika sunucudan çıkmış olmanız rastlantı olmadığı gibi gülünç de. @WarG

bizim bagajımızdasın, değil 11 dakika 31 dakika da devam etseydi arada kalışımız, sen yine de role uymak zorundaydın. dünkü rolde karakterim angel pine'a gidene kadar o koskoca dediğin 11 dakikayı iki kez belki üç kez geçti araçta kalma süresi.
dünkü rolle aradaki fark sadece sen sistemsel olarak araçta değildin, anladın mı? yine de kasparov'un rollerine balta olmadık, q atmadık. çatır çatır rollerimizi yaptık. adamlar beni almadı, pm de atmadı. adamlar neden seni almamak için diretsin, gayen roleplay olsaydı sen pm atardın zaten.

« Son Düzenleme: 19.08.2020 04:26 elv »

#9 - 21.08.2020 12:50
Merhaba, şikayet konusu baştan aşağı incelendi.

Rashid karakterinin durumuna gelelim ilk önce.

Yüz seksen saniye bekleme süresinden etkilenmemek adına emote'u verip uzaklaşıyorsunuz, planınız rapor atıp kişiyi yetkili ekibe çektirmek, buraya kadar bir sorun yok. Tahmin ettiğim kadarıyla Jefferson'da gezerken Rashid'n Id'sine bakıp rapor atacak, kişiyi çektireceksiniz fakat kendisi oyunda yok.

Rashid'n düşüşü 1.37, Rashid'n oyunda olmadığını anladığınız zaman 1.42, Rashid'i tekrar oyunda, araç sürerken görüşünüz 1.52 ipler burada kopuyor. Hatalı bir tutum, bu durumu da rol esnasında /q kapsamında değerlendireceğiz. O aralıkta neler olduğuna bakalım;

Düştüğü yer Downtown, aracı sürerek görüldüğü yer Rodeo, tahminen bir oyun dışı iletişimle arkadaşı oradan alıp taşıdılar ve aracına bindi devam etti, durum bu şekilde olsa gerek.

Kanıtlar yoluyla gittiğimizde konu açık. Rashid Dasnabedian karakteri Yaralı Kural İhlali ve Rol sırasında /q kapsamında cezai işlem uygulanacak.

Aslan karakterinin durumuna gelelim, 1.16'da oyunda, bagaja taşınmış. 1.26'da yok. Aynı şekilde rol sırasında /q kapsamında değerlendirilecek bir durum. Cezai işlem uygulanacak.

Emotesiz silah kullanımı konusu çözüme ulaşmış, bir ihlal, rolün akışını etkileyen negatif bir durum bulunmuyor.

Yaşananlar dışarıdan bakıldığında oldukça bariz görünüyor, açıkcası bu rolde yaşanan durumlar şans eseri olan şeyler değil, bu çok açık. Kendinizi böyle durumların masumiyetine inandırmış olabilirsiniz fakat objektif bakışla çözülebiliyor. Umarım açıklamaları özümsedik ve tekrarını yapmayız. Bu durumlar sizin hakkınızda kötü bir imaj bırakabilecek hususlar, tekrarlanmaması dileğimiz.

İyi forumlar.