Konu: 19.08.2020 Sheldon Rivera, Refuse RP.  (Okunma sayısı 184 defa)

#0 - 19.08.2020 12:29

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Sheldon Rivera @Cobblestoned

Olaya dahil olan şahit karakter adı: - Allen Clayton, Kareem Gaulden, William Cruz, Daddy Dawn, Ashley Burrington @SincUp

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.08.2020 12:10 suları...

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

11-) SÜREKLİ ROLEPLAY

Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

CEZASI: Hapis.

Bir bölgede çatışma yapılıyorsa, bölgenin sahibi olmayan oluşumun çatışmaya katılan oyuncu sayısının daha fazla olması gerekir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Sheldon Rivera sabah saatlerinde sokağımızın ortasına tek başına girerek, bir baskın atmış, kişi iddiasına göre yumruklar ile düşürülmüş, ben yerde olduğu vakitte oyuna girdim, loglardan da incelenebileceği, ve sslerde görülebileceği üzere, kişi yerde yatarken, /hurt komutu esnasında önce aracına silahını koydu, daha sonrasında ambulans geldiği vakit /hurt'u bozarak rol alanından koştu. PM'den geri dönmesini, rolünü bitirerek rol iptali istemesini istedim, sizin yüzünüzden silahım mı gitsin? tarzı bir tutumla karşılaştım. Rolü kendi kafasına göre iptal edebileceğini sanıyor. Eğer dediği ihlaller yaşandıysa, rolün bitmesini beklemeliydi. Üstüne yaralı bir insan nasıl aracına sürüklenip, silahını bagaja koyabilecek gücü gösteriyor? Görevlilerin onu sedyeye yatırmasını bile umursamadan koşup gitti.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: -

Silahın bulunduğu araç.

Rolsel olarak ambulansa götürülüyor, fakat umursamadan depar attı hood alanından.

Ek açıklamalar(varsa): - IC olarak silah bulundurduğu sebebi ile hapse girmekten korkmak yerine, OOC olarak silahını kaybetmekten korkmak rol kavramına denk düşen şeyler değil.

#1 - 19.08.2020 12:31
Şahitliğimi onaylıyorum. IC olarak silah bulundurduğu sebebi ile hapse girmekten korkmak yerine, OOC olarak silahını kaybetmekten korkmak rol kavramına denk düşen şeyler değil.

#2 - 19.08.2020 14:21
Merhabalar Ekran görüntülerinde Rolle alakalı hiç bir chatlog mevcut degil' Silahlı adama yumrukla saldırdıklarından ötürü yere düştüm ve emote vererek arabaya emekleyerek silahımı; açık olan bagaja attım.   Kafamda duran  zenciler  vurduğum zencinin yanına gidince emoteyle ayaklanip  kaçmaya  başladım'. (Ek olarak ambulansa alınan ben değilim)vurduğum arkadaşın lütfen olayı yalnış aktarma   tüm rolün ssleri bende var fakat şu an tatilde olduğum için atamıyorum.  Chatlogdan bakılabilir.
« Son Düzenleme: 21.08.2020 11:49 Cobblestoned »

#3 - 19.08.2020 16:06

Tam burada Kareem karakteri sana destek vererek, yaralı olduğun halde yerde durmanı sağladığı halde koşuyorsun, dostum ortada bir ihlal varsa buna sen karar verip rolü iptalleyip, işine bakamazsın. Ya admin çağırırsın, eğer ki aktif varsa. Ya da rolü bitirdikten sonra ihlal varsa şikayetini açarsın. Orada seni kaçırma rolü yapılacaktı, kafana göre burada ihlal var diyip rolü iptalliyorsun. Böyle bir dünya mı var?

#4 - 19.08.2020 16:07
İlgili chatlog incelenebilir, refuse rp suçlamasını sürdürüyorum, başka cevap yazmıyorum. Arkadaş savunmasını sürdürebilir, sonuç bekliyorum.

#5 - 19.08.2020 21:54

Tam burada Kareem karakteri sana destek vererek, yaralı olduğun halde yerde durmanı sağladığı halde koşuyorsun, dostum ortada bir ihlal varsa buna sen karar verip rolü iptalleyip, işine bakamazsın. Ya admin çağırırsın, eğer ki aktif varsa. Ya da rolü bitirdikten sonra ihlal varsa şikayetini açarsın. Orada seni kaçırma rolü yapılacaktı, kafana göre burada ihlal var diyip rolü iptalliyorsun. Böyle bir dünya mı var?
Aldığım yara herhangi bir kurşun yarası vb degil ki? Kas seviyeleri. 1 ve 0 olan. 2 kişi tarafından 3 saniye gibi bir süre içinde dövülüyorum. Üstelik rolün ilerleyen saniyelerinde arkadaşın beni bırakıp sedyeye alınan arkadaşının yanına gidiyor ve kaçıyorum,lütfen olayların yarısını anlatma...
« Son Düzenleme: 21.08.2020 12:01 Cobblestoned »

#6 - 21.08.2020 12:53
Merhaba, incelendi.

Karmaşa yaratmaya ve durumu çarptırmaya gerek yok, konu PM'lerde dahi açıkça görünüyor. Burada bir sürekli roleplay ihlali de söz konusu fakat genel anlamda Refuse RP kapsamında değerlendireceğiz. Sheldon_Rivera karakteri ceza alacak.

Forum ve oyun kurallarımızı okuduğunuzda konu sizin için de açığa kavuşacaktır, tekrarının yaşanmaması dileğimiz.

İyi forumlar.