Konu: Kural ihlallerinin değerlendirilmesi [AR-GE]  (Okunma sayısı 220 defa)

#0 - 22.07.2020 19:08
Öncelikle selamlar. Konu içeriğinin nereye açılacağını tam olarak kestiremediğim için bu AR-GE'yi buraya açtım, yanlış bir yer ise doğru alana taşınabilir. Konuyu açmamdaki genel sebep oyuncuların da bu durumun farkında olup-olmadığı konusunda fikir alış-verişi yapmak olacak. Belki burada yazdığım kelimelerden ötürü yönetim tarafından fişleneceğim ama yine de en aşırıya kaçmayan bir dille bunu sizin ile paylaşmak istiyorum. Ek olarak yönetici arkadaşlar da tabii bu tartışmaya katılacaktır ki haklarıdır da.

Oyuncu şikayetleriyle fazlasıyla uğraşan bir kardeşiniz olarak forumdaki iletilerimden (50 ileti bulunuyor toplam) neredeyse yüzde doksanı şikayetler üzerinde geçti. Rol yaptığımız dönemde yaşadığımız tartışmalardır vesaire konu böyle uzayıp gider. Genel olarak şikayetlerin genel topiğine baktığımızda; buna şuan dönen rol ihlalleri, farklı oyuncuların yaptığı ihlaller de dahildir bir konu üzerinde duruluyor; DM.

Deathmatch şuan bütün role-play sunucularında oyuncuların iflahını söken, rol yapmaktan soğutan bir ihlal olarak görülebilir. Sunucuya kayıt olurken bu kadar önemli bir kuralı geçiyorum, karakter oluştururken Oyun ve Forum kurallarını okuyup-anladığımızı kabul ederek karakterimizi onaylatıyoruz. Ancak ne zaman ki oyun içerisindeki ihlal /rapor içeriğinden çıkarak buraya, yani foruma taşınıyorsa şikayetler arasındaki benzerlik, sonuca yani yaptırıma uymuyor.

Bunu şöyle açıklayabiliriz;
İki oyuncu aynı ihlali yapıyor, iki oyuncunun da yaptığı ihlal ilk defa yaptığı ihlal. İnisiyatif kavramını devreye soktuğumuzda kimi  yetkilinin o anki mooduna bağlı olarak bu iki oyuncunun aldığı yaptırımlar farklı oluyor. İnisiyatif uygulanmasın demiyorum fakat yetkililerin bazı ihlal kurallarında ki bu kurallar rol yapmaktan soğutan, insanı sunucudan alı-koyan DM olur başka bir şey olur ne tür düşünüyorsanız düşünün; bu kural ihlallerine inisiyatif tanınmayarak eşit-adaletli bir yaptırım sisteminin uygulanabileceğini düşünüyorum. Konuyu şöyle bir toparlarsak; belli kural ihlallerinde oyun kuralları bölümünde yer alan süre dahilinde cezanın verilerek, bunun ucunun gevşetilmemesi taraftarıyım.

Başta da belirttiğim gibi; konu görüşlere kesinlikle açıktır. Ar-ge'de bu konuyu açmamın nedeni; sunucu içerisinde rol yapan diğer insanların bu ayrımı görüp-görmediğini fark edip, bir beyin fırtınasıyla sorunu çözmek. Ek olarak kural ihlallerini sonuçlandıran yetkililere de asla bir sözüm yok çünkü insan psikolojisi gereği olaylara anlık olarak iyimser veyahut kötümser yaklaşabiliyoruz. Sizin bu konuda yöneticilere sunduğunuz, ya keşke böyle olsa gerçekten haklı dediğiniz bir nokta var mıdır?

Bütün oyuncuların katılması gerçekten bir farklılık yaratacaktır bence; hepinizin görüşlerini bekliyorum.

İyi roller, iyi forumlar  :)

PS:Sunucu içerisinde bizzat bu konuyu tam olarak yansıtan şikayetler mevcut, oyuncuları açıkça belli etmek veya karalama açısına gelmemesi için paylaşmıyorum. Gönlü isteyen, oyuncu şikayetlerine göz gezdirebilir.
« Son Düzenleme: 22.07.2020 20:07 homohominilupus »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 22.07.2020 19:32
Forumda gezerken konuyu baştan sona okuma fırsatı buldum. Arkadaşın yazdığı çoğu şeyi doğru bulduğumu söylemeliyim. İnsanlar nasıl olsa uyarı alacağım diye bazı şeyleri geçiştirebiliyor, ihlal yapabiliyor. Bu da bizi oyundan soğutan bazı noktalardan biri. Birisi sana karşı DM yapıyor, rol zevkini baltalıyor sen ise dakikalar, saatlerce uğraşıp o kişiye karşı şikayet oluşturuyorsun. Sonuçta senin rol zevkini alt-üst etmiş. Günler geçiyor ve herhangi bir yetkili karar olarak kişiyi uyarmayı tercih ediyor. Bu saçma bir durum. Forum üzerinde de birden çok uyarılan insan gördüğümü belirtmeliyim. Adam 2-3 ay önce uyarılmış, 1 hafta önce tekrar aynı konuda şikayet açılıyor ve tekrardan uyarılıyor. Kısa kesmek gerekirse bu gibi konularda insiyatif uygulanması yerine ceza uygulanması daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 23.07.2020 01:29
Bir kaç senedir, Türkiye'deki roleplay kavramı gitgide dibe çöküyor. Herkes suç makinesi olma hayaliyle giriş yaptığından ötürü (bu benim düşüncem başkalarını ne seviyede ilgilendirir bilemem.) silah / uyuşturucu / birlik üçgeninde gücü elde tutmaya çabalıyorlar.

Herkes istikrarlı bir süreç ilerletecek diye bir şey yok, bazen sırf kendini tatmin etmek adına DM girişiminde bulunanlar var.

Uyarılmak yerine direkt ceza almasını bende destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok