Konu: [21.07.2020 - Amir_Rahbani] DM  (Okunma sayısı 339 defa)

#0 - 21.07.2020 01:52

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Amir Rahbani @nimphelos

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Feliron

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 21.07.2020 - 01.30-civarları

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt başlığı olarak belirtilmiştir. Bir kişi tarafından vurulup, bilinç kaybına neden olacak kadar yaralanmış, hareket edemez durumdayken yaşadığınız travmadan dolayı, sizi vuran kişiyi hatırlamanıza izin verilmez. Daha sonra bu kişiden intikam alamazsınız.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Saat 01.45'de Paul King'in evinde parti olacağını duyup biraz erkenden gittik. Bir sürü araç vardı, kapıda da ev sahibi vardı zaten. Bir sorun olmayınca girdik. Merdivenlerden indiğimiz gibi hiç kadın yok muhabbeti yaptık, arada epey mesafe vardı.

Bardeske yaklaşıp bir yardıma ihtiyaçları olup olmayacağını soracaktım ardından agresif bir rolle bizi kovdu. Başta gayet sakin karşıladım fakat o kadar insanın içinde hakaret edince aynı şekilde karşılık verdim. Aynı karşılığı verdiğim gibi ben ve arkadaşıma silahını çekip ateş açtı. Olayda bölgede başka oyuncular da vardı, onlar da şahit olabilirler.

Kendisine neden bunu yaptığını sorduğumda yanıt vermedi ardından özel mesaj kanalını kapattı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: -

1. İlk ekran görüntüsünde açıkça görülüyor ki, daha kişiye yakın bile değilken kadın sohbeti döndürdük. İki gencin yapabileceği en normal şey.
Spoiler: GösterGizle

2. Bardeske yöneldik, tam soru soracaktım erken geldik bir yardım gerekiyor mu diye, fakat karşılaştığımız muamele aşağıdaki ekran görüntüsünde.

3. Bu son ekran görüntüsünü ise ben merdivenleri tırmanıp kaçarken çektim. Bu ekran görüntüsünden sonra vuruldum, ilk kanıtlarda daha ileri kaçtığım kanıtlarda da mevcut bu. Sadece bana diklenen birisine aynı şekilde cevap verdiğim için ben ve arkadaşım silahlı saldırıya uğradık.

Ek açıklamalar(varsa): Ben yaptığı bu rolü doğru bulmuyorum. Kendince haklı yönleri varsa da bilmiyorum fakat bana göre bu rol doğru değildi. Bizi dövse, dövdürtse ya da pataklasa gelip şikayet açmazdım. Fakat bu kadar agresif bir rol ile üzerimize gelmesini ve ateş açmasını doğru bulmuyorum.

« Son Düzenleme: 21.07.2020 01:55 Wrix »

#1 - 21.07.2020 02:00
Şahitliğimi onaylıyorum. Tüm platformlarda var olan tüm roleplay sunucularında DM kuralını örnek vererek açıklama şeklinde verilen örnek en basidinden "Bir kişi size küfür ettiği için onu vuramazsınız." olurken, bu olayda verilen örneğin birebir aynısını yaşamış bulunmaktayız. Özellikle Vice Roleplay'in yetkili kadrosundan bir ismin bunu yapması, bazı şeyleri daha da farklı kılıyor. Gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.

#2 - 21.07.2020 02:08
Merhaba, insanlara keyifli rol çıkartmak adına giriştiğim bir konumda birden fazla IC meseleyle uğraşırken, parti henüz başlamamasına rağmen gelip, iş için gelen arkadaşlarla konuşmamı baltalayıp, saçma sapan diyaloglara girdiğiniz için size ateş ettim, sistemsel düşürmedim peşinizden koşup devam etmedim.

Savunmam bu kadar, kolay gelsin.

CHATLOG: GösterGizle
[01:27:08] Sebastian Arbesbach: Oğlum hiç kadın yok.

[01:27:11] Sebastian Arbesbach: Umarım erkenden geldik diye öyledir.

[01:27:12] Douglas Hammond: Harbiden.

[01:27:18] Douglas Hammond: Umarım öyledir.

[01:27:18] Amir Rahbani: Henüz başlamadık baylar.

[01:27:32] Nick Poole: Hey, iş için gelmiştim. Kiminle konuşmam gerekiyor?

[01:27:36] Douglas Hammond: Dişi bayan lazım bize.

[01:27:37] * Amir Rahbani Nick'e doğru bakar.

[01:27:37] ** Louis Alvarez çakmağı ile sigarasını yakar.

[01:27:42] Amir Rahbani: Siz ikiniz, dışarı.

[01:27:44] Amir Rahbani: Siktirin gidin.

[01:27:48] Sebastian Arbesbach: Ne?

[01:27:48] Amir Rahbani: Bi' daha bu mülke adım atmayın.

[01:27:50] Douglas Hammond: Ne?

[01:27:51] Amir Rahbani: Tamam?

[01:27:58] Amir Rahbani: Siktirtmeyin kadınınızı, iş konuşuyorum, henüz başlamadı, görmüyor musun?

[01:28:05] Sebastian Arbesbach: Ağzımdan kadın mı çıktı amcık?

[01:28:08] Sebastian Arbesbach: Ağzını topla delirtme beni.

[01:28:09] Louis Alvarez: Sakin olun lütfen.

[01:28:10] * Nick Poole , Amir'i izler.

[01:28:12] Amir Rahbani: Ne dedin?

[01:28:13] Louis Alvarez: Medeni insanlar kavga etmez.

[01:28:14] Douglas Hammond: Kimse kadın falan demedi, siktirtme belanı.

[01:28:16] Louis Alvarez: Sakin olun lütfen.

[01:28:16] * Amir Rahbani Sebastian'a bakar.

[01:28:17] James Miller: Baylar!

[01:28:17] * Amir Rahbani elini beline atar ve Glock .17'i çıkartır.

[01:28:23] Louis Alvarez: Hassiktir.

[01:28:23] James Miller: Daha'da uzatmayın!

[01:28:39] James Miller: Yardım?

[01:28:40] * Amir Rahbani silahı tekrar beline yerleştirir.

#3 - 21.07.2020 02:13
Merhaba, insanlara keyifli rol çıkartmak adına giriştiğim bir konumda birden fazla IC meseleyle uğraşırken, parti henüz başlamamasına rağmen gelip, iş için gelen arkadaşlarla konuşmamı baltalayıp, saçma sapan diyaloglara girdiğiniz için size ateş ettim, sistemsel düşürmedim peşinizden koşup devam etmedim.

Savunmam bu kadar, kolay gelsin.

CHATLOG: GösterGizle
[01:27:08] Sebastian Arbesbach: Oğlum hiç kadın yok.

[01:27:11] Sebastian Arbesbach: Umarım erkenden geldik diye öyledir.

[01:27:12] Douglas Hammond: Harbiden.

[01:27:18] Douglas Hammond: Umarım öyledir.

[01:27:18] Amir Rahbani: Henüz başlamadık baylar.

[01:27:32] Nick Poole: Hey, iş için gelmiştim. Kiminle konuşmam gerekiyor?

[01:27:36] Douglas Hammond: Dişi bayan lazım bize.

[01:27:37] * Amir Rahbani Nick'e doğru bakar.

[01:27:37] ** Louis Alvarez çakmağı ile sigarasını yakar.

[01:27:42] Amir Rahbani: Siz ikiniz, dışarı.

[01:27:44] Amir Rahbani: Siktirin gidin.

[01:27:48] Sebastian Arbesbach: Ne?

[01:27:48] Amir Rahbani: Bi' daha bu mülke adım atmayın.

[01:27:50] Douglas Hammond: Ne?

[01:27:51] Amir Rahbani: Tamam?

[01:27:58] Amir Rahbani: Siktirtmeyin kadınınızı, iş konuşuyorum, henüz başlamadı, görmüyor musun?

[01:28:05] Sebastian Arbesbach: Ağzımdan kadın mı çıktı amcık?

[01:28:08] Sebastian Arbesbach: Ağzını topla delirtme beni.

[01:28:09] Louis Alvarez: Sakin olun lütfen.

[01:28:10] * Nick Poole , Amir'i izler.

[01:28:12] Amir Rahbani: Ne dedin?

[01:28:13] Louis Alvarez: Medeni insanlar kavga etmez.

[01:28:14] Douglas Hammond: Kimse kadın falan demedi, siktirtme belanı.

[01:28:16] Louis Alvarez: Sakin olun lütfen.

[01:28:16] * Amir Rahbani Sebastian'a bakar.

[01:28:17] James Miller: Baylar!

[01:28:17] * Amir Rahbani elini beline atar ve Glock .17'i çıkartır.

[01:28:23] Louis Alvarez: Hassiktir.

[01:28:23] James Miller: Daha'da uzatmayın!

[01:28:39] James Miller: Yardım?

[01:28:40] * Amir Rahbani silahı tekrar beline yerleştirir.

Tam olarak nerede konuşmanızı baltaladığımızı belirtir misiniz? Zira daha yanınıza gelmeden önce kadın konuştuk(ki bunun kanıtı sizin yazdıklarınızın uzaktan gelmesi), ardından arkadaşım hala sizinle epey mesafe varken bana "dişi bayan lazım" gibisinden laf söyledi. Bunu size söylemedi ki? Duymazdan da gelebilirdiniz. Sizin yanınıza gelip de söylemedi bunu. Bizi pek argolu olmayan bir dille kovsanız zaten giderdik.

Benim gece yapacağım bütün rolleri mahvettiniz. Sistemsel düşürüp düşürmemeniz bir şey değiştirmiyor maalesef.
« Son Düzenleme: 21.07.2020 03:19 Wrix »

#4 - 21.07.2020 02:14
Doğrudur, yönetici kararını bekleyelim, iyi roller.

#5 - 21.07.2020 16:31
Şikayeti inceledim. Burada yapılan bariz olarak DM. Zira bu sebepler, silah çekip ateş etmek için yeterli sebepler değildir. @nimphelos, bu seferlik uyarıyorum. Tekrarlamayın.

#6 - 23.07.2020 11:57
Aylardır birçok yerden söylediğimiz, başka platformlardaki "gişeden geçti banlanmasını istiyorum" diyen nefret kitlesinin Vice'da olmaması gerektiğini ve bunun için çabaladığımızı hatırlıyorum. Bu şikayetin sonuçlanmasıyla ilgili tam 4 farklı kişi(birlik) tarafından ticket ve özel mesajlar aldık, çok ilginç.

Şikayet ettiğiniz ve ceza almasını umduğunuz kişinin profilinde 300 400 dakika fazladan ceza olunca gerçekten mutlu mu oluyorsunuz? Sadece şikayet açan kişi yazsa evet, hakkını arıyor derdim ama iş farklı. Heavenly'nin verdiği yanıt sıkıntılı,

Bariz DM deniyorsa ceza alması gerekir, uyarılmaz. Ancak içerikte Bariz DM yok. Paul King'in işlettiği illegal bir mekanda/partide Paul King'e bağlı olan bir karakter koruma veya sorun çıkarma anlamında birisine müdahale edebilir/silahla vurabilir. Bu durum hem DM'e benziyor hem de IC mantığı bu şekilde açıklanır. Paul King'i bu durum zora sokar. O mekanda silah patladığı ve bir sivilin vurulduğu duyulur, gerekirse mekan birkaç hafta PD tarafından kapatılır ve tüm karakterler- Paul King dahil içeri alınır ve başı derde sokulur.

Heavenly bariz Dm var ama bu seferlik uyarıyorum dediği için böyle bir düşünceye kapılıp 15 farklı yerden yazmanızı normal karşılıyorum ama bu kadar nefret ve kin beslemeyin. İnsanlar ceza alınca mutlu olmanızı gerektirecek bir platformda değiliz. Hakkınızı bu kadar yılmadan aramanızı da takdir ediyorum. İyi forumlar.