Konu: [26.07.2020 - Pieter Peeters] IC Dolandırıcılık Level Yetersizliği  (Okunma sayısı 200 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 26.07.2020 12:25

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Pieter Peeters aka @reznow

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 26.07.2020  12.00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Çok uzun anlatmamın gereği olmadığını düşünüyorum Pieter karakteriyle aramızda anlaşarak kavga rolü gerçekleştirdik. Bu kavga rolünün sonunda kaybeden kazanana beş bin verecekti. OOC olarak da kendisini uyardım ve kabul edip kavga rolüne başladık. Tamamen kendi aramızda dostça bir olaydı kaybeden kazanana beş bin verecekti. Pieter karakteri rol bitiminde '' en fazla üç çıkar '' gibi bir şey söyledi daha sonra böyle bir şey olamayacağını IC belli ettim devamında da PM'den dolandırıcılık için levelinin yetersiz olduğunu söyledim. Uyarılarıma kulak asmadan çekip gitti. Bunların dışında bu gerçekleştirdiğim rol illegal değildir GYM içerisinde aylardır bu tür roller dönüyor görüyor ve bazen kendim de böyle roller gerçekleştiriyorum. Kişiyle IC ve OOC anlaşıp bu rolü gerçekleştirdik. Sonuç olarak Pieter karakterinin tarafıma ödemesi gereken $5.000 bir ücret var.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Kanıt Ekran Görüntüsü
Pieter Karakter Leveli

Ek açıklamalar(varsa): -

« Son Düzenleme: 26.07.2020 12:27 Critical »

#1 - 26.07.2020 19:58
@reznow savunmanız adına bekleniyor.

#2 - 26.07.2020 20:22
@reznow savunmanız adına bekleniyor.
@Thorin Pieter, 5K için savunma yapmayacağını benim tarafıma bildirmişti.

#3 - 26.07.2020 20:27
Kendisine üç bin verebileceğimi söyledim, kabul etmedi. Bende üç binden fazlasının olmadığını belirttim.. Beni ilgilendirmez gibisinden konuştu. Orta yolu bulmadı. Kendisi o rollere dahi girmedi. Sonucu neyse kabulümdür.
İlk başta beş bin diye kavgaya giriyorsun, paran yoksa girmeyeceksin. 3 verip 2 vermesen de IC dolandırcılığa giriyor.

#4 - 26.07.2020 20:30
Hepsinin dışında Pieter karakterinin amacı parayı vermeyip jail yemek, böylesi ucuz numaralara karnımız tok.

#5 - 26.07.2020 20:35
Merhaba, incelendi.

Yaşanan durumda bir rol amacı güdülmüş durumda değil. Yani anlaşalım dövüşelim kazanan parayı alır, vermezse zaten dolandırıcılık yasak şikayet açarım. Mantığı var burada, üzücü bir durum ve bir o kadar da gerçek. Aranızda yaşanan bu kavga rolünü yetkili kararıyla iptal ediyoruz. Tekrardan böyle rollere adım atmayın. Dolandırıcılık böyle bir şey değil, aranızda yaptığınız ufak anlaşmaların bozulması/uyulmaması yetkililerin gözetiminde bir durum değil.

K&A İyi forumlar.