Konu: [12.07.2020]Fairfax_Gamba,Leonardo_Hill,Richard_Remington,Sofia_Moreira GBI-DM  (Okunma sayısı 117 defa)

#0 - 12.07.2020 17:06

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Fairfax_Gamba, Leonardo_Hill, Richard_Remington, Sofia_Moreira, Helen_Cherkesova @Forum hesaplarını bilmiyorum

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 12.07.2020 15:30 civarları

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
7-) GÜVENLİ BÖLGELER

Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez. Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) Hastane & İtfaiye Sokağı
7.3) Meslek Bölgeleri (Balık, Trucker)
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)

SPOILER: GÖSTER

Alıntı
— Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak, hapis veya yasaklanma.

6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt başlığı olarak belirtilmiştir. Bir kişi tarafından vurulup, bilinç kaybına neden olacak kadar yaralanmış, hareket edemez durumdayken yaşadığınız travmadan dolayı, sizi vuran kişiyi hatırlamanıza izin verilmez. Daha sonra bu kişiden intikam alamazsınız.
Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Oyuna girer girmez GYM de etrafıma toplandılar bu şahıslar , ne olduğunu anlamadan küfür etmeye , sapık , tacizci gibi bir şeyler söylemeye başladılar. Küfür ettikleri için doğal olarak karşılık verdim , ordan seni vurayım mı vs seni şöyle yaparım gibi tehditlere giriştiler, kendilerini ooc olarak /b den uyarmama rağmen "sürekli rp" yazarak sürekli rpnin ne demek olduklarından bihaber olarak yaptıkları ihlali sürekli rp kuralının arkasına sığınarak saklamaya calıstılar. /do dan brawl izni istediler hepsine hayır dedim ,uzaklaşmaya calıstım sslerden de görülebileceği gibi ama uzaklastıkca takip ettiler ve ben brawl iznine /do dan hayır dedikçe yeni istek yaptılar , sürekli saldırı emoteu ve agresif emotelar verdiler en sonda kabul etmememe rağmen bayılttılar. Bayılttıktan sonra da "balgam geliyor" gibi ihlal yaptıklarını kaç defa söylemiş olmama rağmen umurusamaz tavırla emote vermeye devam ettiler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: -

Ek açıklamalar(varsa): - Eğer güvenli bölge ve DM kuralı aktifse gerçekten buna uyacaksak herkes uysun. Kaldırılacaksa da kaldırılsın ona göre hareket edelim. Adamları kaç defa uyardım resmen kuralı sallamadılar , en son da "agresif rol yaptın ihlal sayılmaza" getirdiler işi pişkin pişkin , 3 4 kişi olmasalar böyle yapamayacaklardı , eğer bu kişiler yarın ertesi gün tek kaldıklarında aynı seyı bız yaparsak ne olacak? Şöyle ki , burda sadece güvenli bölge ihlali değil DM de var , cunku beni belliki başka biriyle karıştırdılar 1 gündür hiç oyuna gırmıyordum girer girmez aha bu diyip etrafımı sardılar ve anlayıp bilmeden küfür etmeye basladılar  en sonunda da bayılttılar bu DM değilse nedir? Eğer böyle kuralsız oynayacaksak bu adamlar hakettiği cezayı almayacaksa biz de ona göre hareket edelim bunlara cevap vermesini biliriz. /b den uyarmama rağmen hiç umurlarına katmamaları ve bır cok sey emınım oyunun loglarında daha net bellidir , her saniye ss alamayacagımızdan loglara bakın lütfen cok daha iyi göreceksiniz.

#1 - 12.07.2020 18:13
Ben orada sadece seninle tartışıyorum, sende bana küfür ediyorsun, bende seni tehdit edip küfürler ediyorum, Sana gelip bir tane bile vurmadım gb'de ağresifliği başlatan sendin bende rolün devamını getirdim, Helen ve Faxtan özür dilemeni istedim olay böyle gelişti, sen /b bölmeye ve rolü sürdürmedin motorun arkasına binip bağlantını kopartın, Yaptığın taktiği iyi biliyorum ama chatlogumuza düştü, Aracın arka koltuklarında bazen /q attınca loglara düşmez, arkadaşımız bağlantısını kopartıp geri geldin ve oyuna yeni girmiş süsü göstermeye çalıştın https://media.discordapp.net/attachments/730482486932537354/731890755769204847/sa-mp-403.png?width=855&height=481

#2 - 12.07.2020 18:22
Ben orada sadece seninle tartışıyorum, sende bana küfür ediyorsun, bende seni tehdit edip küfürler ediyorum, Sana gelip bir tane bile vurmadım gb'de ağresifliği başlatan sendin bende rolün devamını getirdim, Helen ve Faxtan özür dilemeni istedim olay böyle gelişti, sen /b bölmeye ve rolü sürdürmedin motorun arkasına binip bağlantını kopartın, Yaptığın taktiği iyi biliyorum ama chatlogumuza düştü, Aracın arka koltuklarında bazen /q attınca loglara düşmez, arkadaşımız bağlantısını kopartıp geri geldin ve oyuna yeni girmiş süsü göstermeye çalıştın https://media.discordapp.net/attachments/730482486932537354/731890755769204847/sa-mp-403.png?width=855&height=481

Sen kimsin? Siz kimsiniz? Sen kimsin benimle tartışıyorsun? Seninle ne alakamız var onlarla benim ne alakam var? Anlayıp dinlemeden beni biriyle karıştırıp etrafıma toplandınız ben gymin arkasına geçtim arkamdan geldiniz küfür etmeye tehdit etmeye basladınız , doğal olarak bende küfüre karşılık verdim ve bana direk silahının olmasıyla dalga geçer gibi -Dm heveslisi-,aşağılayıcı konuşmalarda bulundun ssde göründüğü "seni vurayım mı ha zaten bayadır silahla kimseyi vurmadım" gibisinden, şimdi bir de utanmadan gbde agresifliği başlatan sen misin diyorsun bana 45 leveline bakmadan? Benden Helen ve Faxtan özür dilememi neden istiyorsun ne oldu da? Hiç bir şey olmadı beni karıştırdınız biriyle ben 1 gündür oyuna girmedim oyuna girer girmez etrafıma toplandınız anlayıp dinlemeden küfürlere tehditlere başladınız , ben kaçtıkca arkamdan geldiniz. Motorun arkasına bindim arkadasımı çağırıp ordan uzaklasmak için ama yöneticiler bilir araçlara binince radyodan dolayı crash sorunu vardır , sık sık alan kişilerden de biriyim , crash aldıgım için baglantım koptu yoksa orda ne diye q atayım? Zaten arkadasım gelmiş , beni indirirseniz yine sizin CJ ihlaliniz olur , Kİ q atsaydım bile suçlu olmazdım orda GÜVENLİ BÖLGE ihlali içinde olan sizlersiniz.
« Son Düzenleme: 12.07.2020 18:29 Dmitri »

#3 - 12.07.2020 19:08
Sadece kanlar kaynamış ve sol tık basmaya pek heveslenilmiş. Açıkcası objektif bir açıdan bakıldığında kanıtlar ve ek kontrollerin sonucunda görülen durum bu.

Güvenli bölgede illegal rollerin yapılamayacağını, bu rollere girişilemeyeceğini, bu rollere yol açılamayacağını bilmeyen rolcüler değilsiniz hiç biriniz. Fakat burada bir hataya düşülmüş, defalarca uyarılmasına rağmen aynı tutum sürdürülmüş.

Leonardo Hill karakteri güvenli bölge ihlali değil, fakat agresif rol kapsamında ceza alacak.GBI ihlalinden ceza almayacak olmasının sebebi karşı tarafında olayı fitillemesinde yardımcı olması, fakat yine de bu durum neticeyi değiştirmiyor.
Richard Remington karakteri aynı şekilde ofansif rol kapsamında ceza alacak.
Fairfax Gamba karakteri aynı şekilde ofansif rol kapsamında ceza alacak.
Sofia Moreira karakteri aynı şekilde ofansif rol kapsamında ceza alacak.

Umarım bu cezai işlemlerin ardından güvenli bölgelerde "şunu dövmezsek rahatlamam" "şunu dövmem lazım" "bayağıdır kimseyi dövmüyordum" "*sert bir tokat atar!" gibi takılmaya devam etmezsiniz, lütfen forum/oyun kurallarına ve ortak nezakete bağlı kalalım. İyi forumlar.